Uite Infinix Smart 9 HD pareri si pret in Romania. Pornim la drum in aceasta noua saptamana cu un terminal entry-level frumos, rezonabil de puternic si interesant echipat. Hmmm… ‘suna’ bine 🙂 Articolul de pe ziua de azi este focusat pe noul Smart 9 HD, terminal pus cap la cap de catre brand-ul chinezesc Infinix.

‘Acceleram’ in introducere cu detaliile despre pret. Va mentionam ca dispozitivul este la vanzare pe magazinul oficial infinixstore.eu (Polonia) pentru suma de 450 zl – in jur de 107 euro (versiune 4GB RAM/64GB). Ne putem astepta ca device-ul sa fie lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 533 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Va avertizam ca device-ul este un entry-level atipic 🙂 Spunem asta in contextul in care smartphone-ul dispune de protectie la apa/praf, boxe stereo, panou LCD decent de luminos si durabilitate la socuri/impact. Increzatori ca am reusit sa va captam atentia, inchidem aici partea introductiva si demaram cu prezentarea smartphone-ului. Sa aveti parte de o lectura placuta.

[UPDATE 30-01-2025] Terminalul Smart 9 HD este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 630 lei (versiune 4GB RAM/64GB).

Infinix Smart 9 HD pareri

Infinix Smart 9 HD pareri – ASPECTE FORTE

# Panou LCD 6.7 inci, 1600×720 pixeli, refresh 90Hz, luminozitate max 500 niti, ratie ecran/corp 85%

# Protectie IP54 (rezistenta la praf si stropiri cu apa), durabilitate la socuri/impact/caderi

# Boxe stereo cu optimizare DTS

# Configuratie ok – chipset MediaTek Helio octa-core 12nm, 4GB RAM LPDDR4X + 64GB stocare eMMC 5.1, acumulator 5000mAh (incarcare standard 10W)

CATEVA OBSERVATII

Pentru un telefon din segmentul entry-level, nu ne ia valul cand spunem ca dotarile listate sunt excelente 🙂 Acum va propunem sa exploram impreuna cateva din aceste aspecte hardware. Incepem cu display-ul. Setup-ul 6.7 inci + rezolutie 1600×720 pixeli este in regula (262PPI) iar refresh-ul de 90Hz si luminozitatea de 500 niti sunt niste plusuri evidente.

Mergem mai departe si aruncam o scurta privire peste carcasa. Dansa arata interesant si este echipata cu 2 elemente caracteristice telefoanelor mid-range: durabilitate la impact si certificare IP54. Din nou spunem excelent 🙂

Un alt aspect care primeste calificativ maxim din partea noastra este prezenta pe telefon a boxelor stereo.

In ceea ce priveste configuratia, pe partea de chipset, lucrurile sunt un pic in ceata. Pe site-ul oficial se precizeaza ca smartphone-ul dispune de procesor octa-core MediaTek Helio (octa-core Cortex A53) echipat cu chipset grafic Mali G57 MC1.

Despre cine ar putea fi vorba ? Helio G50 nu credem doarece acest CPU dispune de procesorul grafic PowerVR GE8320. Helio G81 nici atat deoarece chipset-ul are nuclee Cortex A75 si procesor grafic Mali G52 MC2. De indata ce stim mai multe detalii despre motorizarea device-ului, vom face un update articolului.

Legat de acumulator (5000mAh), va precizam ca dansul incorporeaza incarcare standard 10W. Asta este in regula pentru un smartphone entry-level.

Infinix Smart 9 HD pareri

Infinix Smart 9 HD pareri – Alte dotari interesante

# 4G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C 2.0, Dual SIM, MicroSD, jack 3.5mm, Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS

# Camera principala 13MP, AF, video 1080p 30fps

# Diversi senzori – giroscop, compas, gravitatie, lumina, proximitate

# Scanner amprente (in butonul power), motor de vibratii

O SCURTA OBSERVATIE

Ne pare bine sa vedem ca device-ul nu este zgarcit pe partea de senzori 🙂

UN ASPECT DE LUAT IN SEAMA

# Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 14 versiune Go

Infinix Smart 9 HD pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Infinix Smart 9 HD este un telefon entry-level bun 🙂 Device-ul are multe dotari interesante, este rezonabil de puternic si arata placut.

Avand in vedere aceste aspecte, 500 lei este un pret bun/adecvat pentru device. Va reamintim ca telefonul este la vanzare in Polonia pentru suma echivalenta cu 107 euro – 533 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera selfie 8MP, video 1080p
  • Profil 8.4mm, 188 grame; culori – negru, albastru, verde, auriu

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).