Daca sunteti in cautarea unui telefon puternic si cu pret accesibil, LeEco Le S3 este un smartphone foarte interesant. Terminalul este disponibil la vanzare pe site-ul eMAG.ro la pretul de 799 lei.

Procesor Deca Core

Le S3 este un device dotat cu hardware puternic. ‘Vedeta’ absoluta este procesorul MediaTek Helio X20, care dispune de 10 nuclee si frecventa de lucru la 2.3GHz. Chipset-ul Helio X20 are ceva vechime, insa inca ofera performante la cel mai inalt nivel.

Ne bucura faptul ca terminalul ofera 4GB de memorie RAM si 32GB de stocare interna. Din pacate lipseste slotul MicroSD, ceea ce pentru unii poate fi un mare minus. Noi suntem de parere ca se poate ‘traii’ cu acest compromis. Daca erau doar 16GB, atunci era cu adevarat o problema. Cei 32GB de stocare sunt suficienti pentru multe aplicatii si jocuri.

Pentru altceva in plus (filme, muzica, poze etc), se poate opta pentru stocare in cloud, ceea ce in zilele noastre a devenit foarte accesibil. Google Drive ofera 15GB gratis iar daca te inscrii si la alte servicii (Dropbox) mai primesti cativa giga in plus. Sigur, nu e cea mai fericita solutie, insa decat nimic e bine si asa. Configuratia hardware potenta primeste energie de la un acumulator inzestrat cu 3000mAh si tehnologie fast charging MediaTek.

USB tip C si Corp Metalic

LeEco Le S3 are un design cu adevarat premium. Carcasa realizata complet din metal are finisaje superbe si design slim de doar 7.5 milimetri. Pe dunga metalica de jos gasim portul USB tip C, ceea ce este o raritate pentru un device care costa sub 1000 lei. Dezavantajul este faptul ca USB-ul poate sa devina foarte aglomerat.

Si aici ma refer ca USB-ul tip C este folosit pentru multe activitati: incarcare, transfer de date si auditie. Lipseste jack-ul audio de 3.5mm si nu putem spune daca in pachetul produsului gasim sau nu adaptor USB tip C la jack de 3.5mm. Avantajul ascultarii de muzica prin portul USB tip C este calitatea audio la cel mai inalt nivel.

Display FHD

Phablet-ul a primit un ecran cu specificatii excelente: panou IPS LCD, marime de 5.5 inci, rezolutie Full HD si protectie Gorilla Glass 3. Display-ul de tip multi-touch dispune de margini inguste si este usor curbat in ambele parti laterale.

Camera principala puternica si scanner amprente

Terminalul incorporeaza pe spatele metalic elegant o camera foto performanta cu senzor de 16-megapixeli. Camera dispune de phase detection autofocus, flash LED dual si poate realiza filmari la rezolutie 1080p. Senzorul camerei foto este incorporat intr-un modul care iese usor in afara carcasei. Sub camera isi face aparitia celebrul scanner de amprente.

Pret si concluzie

LeEco Le S3 este un smartphone foarte interesant care insa vine cu doua minusuri destul de importante: nu are slot MicroSD si jack de 3.5mm. Avand in vedere restul de dotari pe care le primim (super procesor, 4GB RAM, corp metalic etc), noi suntem de parere ca acele doua mari neajunsuri pot fi trecute cu vederea.

Spunem acest lucru si datorita pretului accesibil. Smartphone-ul este la vanzare pe site-ul eMAG.ro la pretul de 799 lei.

Specificatii complete pentru LeEco Le S3

  • Procesor deca-core MediaTek Helio X20 MT6797 2.3GHz, placa grafica Mali T880 MP4
  • 4GB RAM, 32GB memorie interna, fara slot MicroSD
  • Android 6.0 Marshmallow cu interfata grafica EUI 5.8
  • Display IPS LCD, 5.5 inci, rezolutie Full HD (1920×1080 pixeli), protectie Corning Gorilla Glass 3
  • Corp metalic
  • Acumulator de 3000mAh cu fast charging
  • Camera principala 16MP, apertura F2.0, PDAF, autofocus, flash LED dual, lentile 5P, filmare in 1080p
  • Camera secundara 8MP, senzor BSI CMOS, apertura F2.2, filmare in 1080p
  • Sunet cu tehnologie Dolby Atmos
  • 4G LTE, Dual Nano SIM, Bluetooth 4.2 LE, USB tip C 2.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS/AGPS/GLONASS
  • Scanner amprente (pe spate), giroscop
  • 151.1 x 74.2 x 7.5 mm si 153 grame
  • Culoare: auriu
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).