Uite Lenovo Idea Tab Pro pareri si pret in Romania. Astazi avem o surpriza foarte placuta pentru persoanele care indragesc mult tabletele puternice si destul de accesibile 🙂

Articolul este focusat pe noul Idea Tab Pro al brand-ului chinez Lenovo. Aspectul surprinzator este ca device-ul e deja disponibil la noi in tara 🙂 Tableta este la vanzare pe site-ul Altex.ro pentru pretul de 1900 lei (WiFi 8GB RAM/128GB, stilou Lenovo Tab Pen Plus inclus). Cu acest aspect lamurit, mergem mai departe (in introducere) si va mentionam cateva lucruri despre dotarile oferite de tableta.

Va ‘avertizam’ ca multe din acestea sunt excelente 🙂 Avem panou LCD cu refresh inalt si rezolutie foarte generoasa, chipset MediaTek Dimensity performant, sistem audio alcatuit din multe difuzoare (JBL) si design premium.

Convinsi ca sunteti nerabdatori sa descoperiti totul despre device, inchidem aici introducerea si dam drumul la treaba. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Lenovo Idea Tab Pro pareri

Motiv 1 – Lenovo Idea Tab Pro pareri – Display

Aici producatorul a mers pe mana unui panou LCD dotat cu diagonala mare si rezolutie foarte generoasa. Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, Lenovo a mai abordat acest ‘setup’ in vara lui 2023. Aici facem referire la tableta mid-range Lenovo Tab P12 (testata de GadgetLab).

Diferenta dintre tablete este ca noul Idea Tab Pro aduce un display cu cateva upgrade-uri interesante si foarte utile (refresh inalt, coloristica potenta). Gata cu vorbaria. Haideti sa descoperim impreuna caracteristicile ecranului 🙂

FISA TEHNICA

# Panou LCD 12.7 inci

# Rezolutie 3K (2944×1840 pixeli) si 273PPI

# Refresh max 144Hz

# Spectru culoare 96% DCI-P3

# Luminozitate 400 niti

# Format 16:10

# Multi-touch in 10 puncte

# Compatibilitate cu stylus

# Certificari – TUV Rheinland Flicker Free (previne fenomenul de flicker), TUV Rheinland Low Blue Light (lumina albastra de intensitate redusa)

OBSERVATII

Ecranul tabletei puncteaza foarte bine in 3 segmente – rezolutie (3K), refresh (144Hz) si spectru culoare (DCI-P3).

In ceea ce priveste luminozitatea, ea este tipica/standard pentru un panou LCD (400 niti). Nimic special, insa perfect decent pentru o utilizare comoda la domiciliu 🙂

Apropo de tablete premium echipate cu display LCD performant, va precizam ca noi am testat Huawei MatePad 12 X (12 inci, 2800×1840 pixeli si refresh 144Hz) si Huawei MatePad 11.5 S (11.5 inci, 2800×1840 pixeli, 144Hz).

Lenovo Idea Tab Pro pareri

Motiv 2 – Lenovo Idea Tab Pro pareri – Configuratie

Va precizam din start ca device-ul impresioneaza in acest segment hardware 🙂 Dispozitivul poseda chipset performant, RAM eficient si rapid + stocare vitezista.

FISA TEHNICA

# Chipset MediaTek Dimensity 8300 4nm

# Procesor grafic ARM Mali-G615 MC5

# 8GB de RAM tip LPDDR5x

# 128GB de stocare tip UFS 3.1

OBSERVATII

Motorizarea Dimensity 8300 dispune de o ‘arhitectura’ foarte moderna. Avem 1 nucleu Cortex A715 3.35GHz + 3 nuclee Cortex A715 3.2GHz + 4 nuclee Cortex A510 2.2GHz. Hmmm… frecventa maxima de 3.35GHz! Foarte tare 🙂

Pe langa aceste aspecte, chipset-ul are tehnologie 4nm, ofera suport pentru stocare UFS 4.0/UFS 3.1, conectivitate WiFi 6E, RAM LPDDR5X in configuratie quad channel, display cu refresh maxim de 180Hz etc.

Toate bune si frumoase, insa cum este cu partea de performanta ? Intr-un singur cuvant – impresionant 🙂 Dimensity 8300 este un propulsor cu valente high-end iar acest aspect este reflectat in scorul de peste 1.300.000 puncte atins in benchmark-ul Antutu 10.

Apropo de device-uri echipate cu motorizare MediaTek Dimensity, nu putem rata ocazia de a va spune ca noi am avut la teste 2 telefoane dotate cu chipset Dimensity 7300. Acestea sunt Motorola Edge 50 Neo (review) si Oppo Reno 12 5G (review).

# Motiv 3 – Lenovo Idea Tab Pro pareri – Sunet si conectivitate

Din puncte de vedere audio, Lenovo a ales pentru tableta niste ‘elemente’ premium. Avem 4 difuzoare JBL echipate cu optimizare Dolby Atmos. Nu-i rau 🙂

Pe partea de conectivitate, tableta se evidentiaza prin diverse aspecte. Dispozitivul are port USB C 3.2 Gen 1 (cu iesire video 4K 60Hz), slot MicroSD, scanner de amprente (incorporat in butonul power), conexiuni WiFi 802.11 ax + Bluetooth 5.3 si conector pogo (3 pini) pentru conectare accesorii. Excelent 🙂 Pe langa aceste aspecte, merita mentionat faptul ca device-ul poseda si GPS/Glonass/Galileo.

Trebuie luat in calcul faptul ca tableta nu dispune de jack 3.5mm (nimic surprinzator). Apoi, dispozitivul nu este oferit in versiune cu 5G/4G. Bine de stiut.

# Motiv 4 – Acumulator

Ne pare bine sa va spunem ca si acest segment este excelent pus la punct 🙂 Avem fast charging 45W si capacitate generoasa de 10200mAh. Asa da!

# Motiv 5 – Cateva dotari premium

In acest punct al prezentarii, acordam prioritate specificatiilor si le dam voie sa-si spuna povestea 🙂

FISA TEHNICA

# Corp metalic si profil slim 6.9mm

# Protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Silou Lenovo Tab Pen Plus cu 4096 nivele de detectare presiune

# Sistem de operare Android 14; 2 update-uri OS (pana la Android 16) si 4 ani de update-uri securitate

Lenovo Idea Tab Pro pareri – CONCLUZIE

Noul Lenovo Idea Tab Pro este un device atractiv 🙂 Tableta are configuratie potenta, un display bun (spre excelent), sonorizare si design/carcasa premium si diverse alte dotari utile/interesante 🙂 Ce-ti poti dori mai mult din partea unei tablete ?! 🙂

Avand in vedere aspectele mentionate si faptul ca device-ul este o aparitie foarte recenta, noi suntem de parere ca pretul de 1900 lei este bun/justificat.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera principala 13MP, AF, video 4K 30fps
  • Camera frontala 8MP, FF, video 1080p 30fps
  • Sunet – 2 microfoane
  • Senzori – accelerometru, giroscop, hall, RGB
  • 291.8 x 189.1 x 6.9 mm si 620 grame
  • Culori – gri, verde
  • Altele – WiFi direct, WiFi display
  • Accesorii – incarcator

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).