Iata Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 pareri si pret in Romania. Intampinam sfarsitul de saptamana cu un ultrabook echipat cu pret bun si dotari mid-range destul de performante. Putem spune despre acest ‘combo’ ca este unul aproape ideal 🙂

Va relatam ca articolul din aceasta zi de Vineri este despre portabilul IdeaPad 3 14ALC6 al celebrului brand Lenovo. Va spunem ca laptop-ul este disponibil pe site-ul eMAG pentru suma de 2400 lei.

Pentru a va starni la maxim interesul legat de dispozitiv, apelam pentru cateva clipe la tactica de teasing 🙂

Device-ul poseda procesor AMD vitezist, posibilitati bune de upgrade, cateva dotari premium, display destul de bun si baterie cu incarcare rapida.

Ne oprim aici cu segmentul de introducere si dam drumul la treaba. Echipa GadgetLab va ureaza o lectura placuta 🙂

Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 pareri

Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 pareri – FISA TEHNICA CU CELE MAI COOL DOTARI

# Procesor – AMD Ryzen 3 5300U

# Dotari premium – scanner de amprente, tastatura cu iluminare, USB C, Bluetooth 5.0

# Memorie si stocare – 8GB RAM DDR4 3200MHz + SSD 256GB PCIe 3.0×4 NVMe

# Ecran IPS FHD de 14 inci

# Baterie – 45 watt ora, fast charging Rapid Charge

# Camera web HD cu 2 microfoane digitale, privacy shutter

# Carcasa rezonabil de slim si usoara (19.9mm si 1.41kg)

DETALII SI OBSERVATII

Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 pareri – PROPULSOR

Ne pare bine sa va informam ca procesorul din dotare este unul bun (spre excelent) 🙂 Motorizarea Ryzen 3 5300U are un consum redus de energie (TDP standard de 15W) si caracteristici atractive precum 4 nuclee, 8 thread-uri, frecventa turbo 3.8GHz (standard de 2.6GHz) si tehnologie 7nm.

Ryzen 3 5300U are suficienti de multi cai putere pentru orice fel de activitate/task din sfera media/office. Aici mentionam rulaj cursiv YouTube (setat la 4K 60fps), multitasking, filme HD online (Netflix, HBO Go) si navigare pe net (cu multe tab-uri deschise).

Datorita TDP-ului mic (15W standard), ne putem astepta ca la utilizarea laptop-ului, procesorul sa atinga niste temperaturi destul de scazute.

Pe langa asta, un TDP mic inseamna si silentiozitate (cum procesorul nu se incalzeste tare, ventilatoarele nu au motiv sa porneasca).

Legat de placa video, va mentionam ca CPU-ul AMD incorporeaza procesorul grafic integrat Radeon RX Vega 6.

Ne-am uitat pe YouTube iar spre surprinderea noastra, Ryzen 3 5300U (RX Vega 6) are capabilitati rezonabile de gaming 🙂

PERFORMANTE IN JOCURI

# GTA 5 – 1080p detalii standard – o medie de 40fps

# Fortnite – 1080p mod performance – intre 40 si 80fps

# FIFA 21 – 1080p detalii low – o medie de 54fps

# World of Tanks – 1080p detalii medium – o medie de 43fps

Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 pareri

ECHIPAMENTE PREMIUM

Va precizam ca senzorul de amprente este incorporat in butonul de pornire/oprire. Legat de portul USB C, el ofera suport pentru transfer date (nu suporta power delivery/incarcare rapida device-uri).

Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 pareri – RAM si STOCARE

Suntem bucurosi sa va anuntam ca portabilul ofera optiuni de upgrade perfect decente 🙂 Incepem cu memoria. In configuratia actuala, laptop-ul are 4GB RAM soldered (‘lipiti’ de placa de baza) si un modul de 4GB RAM (instalat in slot).

Va precizam ca RAM-ul functioneaza in dual-channel, ceea ce este excelent 🙂 Daca se doreste ceva mai mult RAM, in locul modulului de 4GB se poate instala unul de 8GB RAM (pentru un total de 12GB RAM). Nu-i rau deloc 🙂

In ceea ce priveste stocarea, slotul M.2 (ocupat cu SSD-ul de 256GB) este compatibil cu SSD de maxim 512GB. Decent 🙂

Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 pareri – DISPLAY si ACUMULATOR

Este un plus evident faptul ca ecranul din dotare foloseste tehnologie IPS. Asta inseamna ca unghiurile de vizualizare sunt decente 🙂

Despre ecran mai mentionam ca are suprafata anti-lucioasa, luminozitate de 300 niti si spectru culoare 45% NTSC.

Trebuie spus faptul ca luminozitatea de 300 niti este suficienta pentru utilizarea comfortabila a laptop-ului intr-o camera bogata in lumina de zi (daca se poate spune asa).

Facem pasul spre baterie. Daca punem la socoteala capacitatea de 45 wat ora si TDP-ul mic al procesorului (15W), ne putem astepta ca la utilizare light, laptop-ul sa ofere o autonomie decenta.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Conectivitate – cititor de carduri, WiFi 802.11 ac, port USB 2.0, port USB 3.2 tip A (gen 1), HDMI 1.4b, combo jack 3.5mm/microfon, mufa alimentare
  • Boxe stereo 2×1.5W, optimizare Dolby audio
  • Altele – adaptor de 65W, tastatura fara taste numerice, touchpad multi-touch Mylar cu suport Precision TouchPad
  • Design – carcasa din plastic
  • Sistem de operare Windows 10 Home

CONCLUZIE

Daca te afli in cautarea unui portabil compact, potent si echipat cu pret bun, noi suntem de parere ca Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 este o optiune demna de luat in seama 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).