Incepem saptamana cu un smartphone mid-range dotat cu pret de buget si caracteristici atractive. Este vorba despre Lenovo K5 Play, un terminal care in acest moment este disponibil pe cateva magazine online chinezesti la pretul accesibil de 140 dolari.

Trebuie sa recunoastem ca in acesti bani primesti un device interesant care isi merita cu prisosinta locul in cosul vostru de cumparaturi. Haideti sa analizam impreuna care sunt atuurile acestui nou device.

1. AFISAJ 18:9 CU REZOLUTIE DE 1440×720 pixeli

K5 Play este ‘mandrul’ posesor al unui display dotat cu design curbat, margini slim si specificatii bune. Producatorul chinez a optat pentru un panou foarte la moda in zilele noastre, in speta afisaj tip 18:9.

Display-ul IPS LCD poseda diagonala generoasa de 5.7 inci, geam 2.5D subtil curbat spre extremitati si rezolutie HD+ (1440×720 pixeli).

Daca punem la socoteala diagonala relativ ‘mica’ pentru un ecran 18:9, se poate spune ca rezolutia HD+ este suficienta pentru a avea parte de o imagine de calitate dotata cu multi pixeli.

Legat de acest aspect, vrem sa mentionam ca densitatea pixeli per inch are valoarea de 282PPI, ceea ce nu este rau deloc. Un alt detaliu tehnic de interes este raportul screen-to-body de 75.1% (o valoare buna).

Noi suntem de parere ca display-ul este unul ok care o sa faca pe plac multor utilizatori.

2. CONFIGURATIE DESTUL DE ‘RAPIDA’

Smartphone-ul Lenovo K5 Play are la bord componente hardware care se descurca cu brio in diverse situatii de utilizare. Inima terminalului este procesorul octa-core Qualcomm Snapdragon 430 tactat la frecventa de 1.4GHz.

Chipset-ul Snapdragon 430 este capabil sa scoata in benchmark-ul Antutu un scor respectabil de peste 58.000 puncte.

Sub capota device-ului se mai ascund urmatoarele: 3GB de RAM, 32GB de memorie interna, acumulatorul de 3000mAh si placa grafica Adreno 505. Dotari hardware mai mult decat ok.

3. SISTEM DUAL-CAMERA SI CONECTIVITATE GENEROASA

Lenovo a pus un focus pronuntat in ceea ce priveste camera foto principala. Aceasta este una moderna de tip dual fiind alcatuita din combinatia de senzori 13MP+2MP.

Sistemul dual-camera poseda flash LED, auto-focus (fara PDAF), lentile cu deschidere F2.4, tehnologie picture-in-picture, panorama, HDR si captura video in Full HD cu 30fps.

Avand in vedere pretul terminalului, noi suntem de parere ca dotarile camerei sunt in regula. Avem asteptari destul de mari ca fotografiile si filmarile video sa aiba calitate multumitoare.

Conectivitatea este un alt atu al acestui telefon. Prima data va aducem in atentie cele mai interesante dotari. Avem scanner de amprente (pe spate), functie Face Unlock (deblocare faciala), 4G LTE Cat 7 si WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band.

In ceea ce priveste restul de dotari, primim slot Dual SIM, slot MicroSD (128GB), port MicroUSB 2.0, jack de 3.5mm, Radio FM, Bluetooth 4.2, WiFi Direct, WiFi Hotspot si GPS/AGPS.

4. DESIGN ELEGANT SI CONSTRUCTIE PREMIUM

Pe noi personal de bucura faptul ca dotarile mid-range bune ‘locuiesc’ intr-un corp elegant realizat din sticla si metal. Lenovo K5 Play dispune pe margini de rama metalica slim iar spatele si fata sunt imbracate cu sticla curbata.

Putem sesiza ca zona din spate poseda curburi pronuntate inspre laterale. Finisajele sunt de tip glossy iar device-ul are un design subtire, in speta 7.85 milimetri.

ALTE INFORMATII

Smartphone-ul ruleaza din fabrica sistemul de operare Android 8.0 Oreo, iar asta este un plus. Am fi preferat un sistem de operare in versiune stock, insa avem peste versiunea de Android 8.0 interfata grafica ZUI 3.7. Sa speram ca telefonul nu este ‘puternic’ customizat ca software iar aplicatiile ‘junk’ sunt destul de putine.

Fotografiile selfie sunt capturate de camera secundara, care dispune de 8-megapixeli, tehnologie fixed-focus si lentile cu apertura F2.0. Dupa parerea noastra, camera selfie este in regula.

Lenovo K5 Play – CONCLUZIE SI PRET

La finalul acestui articol puntem spune fara nici un dubiu ca terminalul Lenovo K5 Play este unul bun. Are dotari hardware ok, un display de calitate, aspect elegant si un pret convenabil de 140 dolari.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).