Terminalul Lenovo K6 Enjoy pareri si pret. Sfarsitul de saptamana este aici iar asta intodeauna este un prilej de a celebra 🙂 Noi ne-am hotarat sa sarbatorim acest ‘eveniment’ in stilul nostru deja caracteristic, in speta prezentarea unui nou terminal.
Este vorba despre smartphone-ul K6 Enjoy, care a fost facut oficial de firma chineza Lenovo. Ce aduce interesant acest nou device? El poseda un ‘mix’ reusit de dotari mid-range care pe alocuri sunt usor surprinzatoare.
Inainte de a va prezenta aspectele hardware care noua ni se par a fi cele mai ‘cool’, vrem sa va mentionam detalii despre pret. K6 Enjoy este listat pentru suma de 1398 YUAN (208 dolari/185 euro/880 lei).
Noi speram ca telefonul va ajunge pe piata din Romania, deoarece raportul pret/dotari este unul bun. Asta in contextul in care costul de la noi din tara nu depaseste 900 lei. O suma peste aceasta valoare iti deschide portite spre fel si fel de modele atractive. In regula.
1. Lenovo K6 Enjoy pareri – Configuratie si conectivitate bine puse la punct
Trebuie sa recunoastem ca in ultimii doi ani, Lenovo a pierdut mult teren fata de Xiaomi si Huawei in ceea ce priveste lansarile de smartphone-uri mid-range si high-end.
Producatorul incearca in 2019 sa remedieze aceasta problema prin lansarea a unui numar destul de generos de device-uri atractive din multe puncte de vedere. Printre acestea se numara terminale precum S5 Pro GT, Z5 Pro GT, Z5s, K5s, S5 Pro si Z5 Pro.
Din grupul de device-uri atractive face parte si noul K6 Enjoy. Vrem sa mentionam ca terminalul este destul de similar pe partea de design cu smartphone-ul Lenovo Z5s. Asta e o veste buna deoarece modelul K5s este unul elegant si slim.
Dupa acest scurt ‘ocol’, revenim la subiectul din subtitlu, in speta configuratia si conectivitatea. Noi consideram ca telefonul lasa o impresie buna (pe alocuri spre foarte buna).
- Chipset MediaTek Helio P22 – octa core 2.0GHz Cortex A53 + procesor grafic PowerVR GE8320
- 4GB de RAM + 64GB sau 128GB ROM
- Acumulator 3300mAh dotat cu fast charging 10W (5V2A)
- Port USB tip C, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Hotspot, Bluetooth 5.0, scanner amprente, jack 3.5 mm, slot MicroSD (pana la 256GB) , slot Dual SIM, 4G LTE Cat 6, GPS/AGPS/GLONASS
- Senzori – accelerometru, proximitate, lumina ambianta
2. Lenovo K6 Enjoy pareri – Camera principala echipata cu 3 senzori
In aceasta zona hardware, putem spune ca Lenovo a avut ca sursa de inspiratie terminalul mid-range Huawei P Smart Plus 2019. K6 Enjoy poseda sistem tri-camera cu senzori pozitionati similar cu ceea ce gasim pe smartphone-ul Huawei.
In ceea ce priveste caracteristicile camerei, telefonul celor de la Lenovo a receptionat trio-ul de senzori 12MP (primar) + 8MP (senzor wide telephoto) + 5MP (senzor bokeh). O combinatie destul de interesanta 🙂
Pe partea de dotari si functii, camera incorporeaza flash LED dual, PDAF autofocus, mod background blur, mod de noapte, HDR, functie pentru scanare cod de bare, mod profesional, poze panoramice, fotografiere in rafala (pana la 50 de poze), video 1080p cu 30fps si tehnologie AI . Nu e rau deloc 🙂
3. Lenovo K6 Enjoy pareri – Display mare, elegant si dotat cu specificatii decente
Din punct de vedere vizual, partea frontala arata foarte bine gratie display-ului inzestrat cu design modern (notch mic si elegant, geam usor curbat, colturi frumos rotunjite, margini negre subtiri).
Facem pasul catre specificatiile afisajului si va precizam ca acestea nu exceleaza ca si design-ul, insa sunt rezonabile. Avem panou IPS LCD echipat cu diagonala de 6.22 inci, format 19:9, raport ecran/corp de 89 procente, rezolutie HD+ (1520×720 pixeli), 270 PPI si sticla curbata 2.5D.
UITE RESTUL DE CARACTERISTICI HARDWARE
- Android 9.0 Pie
- Camera frontala 8-megapixeli, video 1080p
- Procesor audio Smart K
- Culori – negru, albastru
- Carcasa din policarbonat glossy, spate curbat
- 156.4 x 75 x 7.99 mm si 161 grame
CONCLUZIE
‘Proaspatul’ Lenovo K6 Play este clar o aparitie interesanta in sectorul mid-range de buget. Daca ar fi sa aducem o mica critica, este chipset-ul Helio P22.
Sa nu ne intelegeti gresit, procesorul MediaTek este capabil de performante bune. Insa, un chipset Snapdragon, gen 632 sau 630, era mai indicat atunci cand vine vorba de performante si consum de energie. In ceea ce priveste pretul, cei 880 lei ‘suna’ destul de corect.