Uite Lenovo K6 review. Astazi vrem sa va prezentam in detaliu smartphone-ul Lenovo K6. Avem in fata un device lansat destul de recent (Noiembrie 2016). Terminalul livreaza un design metalic atractiv si specificatii hardware de nivel bun.

DESIGN

Odata ce Lenovo K6 este scos din cutie, vei ramane placut surprins de cat de bine arata telefonul. Capacul din spate este din metal de culoare gri, iar din punct de vedere vizual arata excelent. Metalul este curbat elegant inspre margini si confera gadget-ului un aspect premium.

Privit din lateral, smartphone-ul este destul de „slim”. Pe marginea dreapta sunt pozitionate butoanele de volum si pornire/oprire. Aceste taste sunt destul de solide si ofera un feedback placut la apasare.

In zona din fata, aspectul care capteaza toate privirile este display-ul IPS cu diagonala de 5-inch si rezolutie Full HD (1920×1080 pixeli). Gratie diagonalei compacte, telefonul se manevreaza foarte usor in mana. Ecranul vine cu margini destul de subtiri.

Sub display intalnim butoane de operare de tip capacitiv (recent apps, home si back). Acestea vibreaza la apasare si raspund prompt la comenzi. Butoanele capacitive nu beneficiaza de iluminare, ceea ce pe timp de noapte poate fi un pic deranjant.

La manevrare, pe carcasa metalica mata nu raman amprente. Este recomandat ca telefonul sa fie purtat cu husa pentru a-l feri de eventualele zgarieturi. Husa pentru Lenovo K6 poate fi cumparata de pe site-ul eMAG.ro la pretul de 39.90 lei.

ALTE DETALII DE DESIGN

Zona din spate are look elegant si stilat. In partea de sus este montata camera principala, al carei modul foto iese putin in afara. Unitatea foto principala este insotita de flash-ul LED.

Sub camera avem la vedere senzorul pentru amprente. Senzorul se configureaza usor si poate fi utilizat pentru deblocarea rapida a device-ului. Logo-ul Lenovo este plasat desupra boxelor stereo.

Boxele din dotare suna excelent. Calitatea audio este la un nivel ridicat fie ca se asculta muzica de pe Youtube sau se ruleaza piese in format MP3. Volumul este puternic iar difuzoarele pot sa redea inclusiv bass.

Pe marginea de sus sunt incluse portul MicroUSB 2.0 si jack-ul audio de 3.5mm. In pachet, Lenovo a inclus o pereche de casti care livreaza un sunet de calitate. Pe marginea din stanga avem slotul 4G Dual Micro SIM.

Va invitam sa admirati telefonul accesand galeria de mai jos. (pentru a mari imaginea faceti click pe ea).

GALERIE FOTO

Lenovo K6 review – ECRAN

Lenovo K6 este accesorizat cu display Full HD de 5-inch in diagonala. Ecranul de tip IPS LCD este fara indoiala punctul forte al telefonului. Afisajul este capabil de 441 ppi (densitate pixeli per inch).

Imaginea redata pe ecran este de calitate superioara. Culorile sunt vii si nuantate iar negrul este destul de inchis. Panoul are luminozitate foarte buna, fiind perfect lizibil atat in spatii inchise cat si afara. Display-ul are unghiuri de vizualizare ok iar la atingere percepe comenzile rapid.

DOTARI HARDWARE

Lenovo K6 are la bord configuratie mid-range care performeaza decent in testele sintetice precum AnTuTu. In utilizarea de zi cu zi telefonul se descurca excelent gratie procesorului octa-core Qualcomm Snapdragon 435 de 1.4GHz si celor 2GB de memorie RAM.

PERFORMANTA

Multitasking-ul este bun iar aplicatiile din Google Play se instaleaza destul de repede. Pentru stocare avem disponibili 16GB de memorie interna. Slotul MicroSD din dotare permite suplimentarea spatiului de stocare cu maxim 128GB.

In ceea ce priveste gaming-ul, majoritatea jocurilor din Google Play ruleaza la un fps ridicat. In titlurile „grele” precum Real Racing 3, NOVA 3 telefonul se descurca ok.

Interfata arata modern din punct de vedere grafic si este cursiva fara urme deranjante de lag.

Terminalul din pacate nu beneficiaza de conectivitate WiFi 802.11 a/b/g/n dual-band (2.4GHz+5GHz). Avem la indemana functie WiFi 802.11 b/g/n (2.4GHz) care performeaza bine. In aplicatia Speedtest.net, banda de 2.4GHz a inregistrat un maxim de 47.88 Mbps. Viteza minima atinsa a fost de 30.61 Mbps.

In populara aplicatie de testare AnTuTu, device-ul a obtinut un scor de 40247 puncte. Scorul nu impresioneaza, insa in opinia mea rezultatul conteaza si nu prea.

Atat timp cat telefonul se misca bine in aplicatii si este capabil de un gaming cursiv, chiar nu este relevant cat scoate in AnTuTu. De dragul statisticii, in clasamentul global AnTuTu, smartphone-ul ocupa pozitia 51.

La rularea programului CPU-Z au fost identificate urmatoarele date: procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 435 tactat la 1.4GHz si placa video Adreno 505 de 450MHz.

Display-ul masoara 4.97-inch iar rezolutia este de 1920×1080 pixeli. Capacitatea totala de memorie RAM este de 1881 MB iar spatiul efectiv de stocare este in cuantum la 9.65 GB.

SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Lenovo K6 functioneaza cu sistemul de operare Android 6.0.1 Marshmallow. Platforma Android este usor customizata de Lenovo, insa interfata ‘stock’ Android este cea predominanta.

Interfata are aspect frumos si ofera diverse optiuni de personalizare. Icoanele au desen colorat si aspectuos iar meniul de setari generale furnizeaza accesul la diverse functii.

Utilizatorul are la indemana o selectie apreciabila de teme, walpapers si widget-uri pentru a modifica si customiza interfata dupa bunul plac. Sistemul de operare ruleaza fluent si nu este aglomerat cu aplicatii inutile.

Display-ul smartphone-ului poate fi activat prin dubla atingere, iar prin apasarea de doua ori a butonului de pornire/oprire este lansata aplicatia de camera.

Lenovo K6 review – CAMERA

Gadget-ul a receptionat o camera foto de 13-megapixeli dotata cu flash LED si PDAF (phase detection autofocus – focusare rapida). Meniul camerei este bine structurat si ofera acces rapid la diverse functii.

Camera focuseaza imaginea rapid iar pozele sunt realizate la scurt timp dupa apasarea butonului software pentru captura foto. Prin activarea flash-ului, dureaza putin pana poza este realizata. Senzorul de 13-megapixeli face poze de calitate peste medie.

Pozele au detaliu bun iar imaginile capturate in spatii cu lumina bogata arata foarte bine. Atunci cand lumina ambientala scade in intensitate, flash-ul LED intra in actiune iar rezultatul final este unul satisfacator. Pozele arata mai mult decat decent. Pe alocuri te mai bati de poze blurate datorita lipsei functiei de stabilizare optica a imaginii.

Pozele selfie sunt realizate de camera secundara dotata cu 8-megapixeli. Imaginile surprinse sunt clare, bine colorate si destul de bogate in detaliu.

Va invitam sa vizionati galeria foto de mai jos, care a fost realizata cu camera foto principala. (click pe imagine pentru a o mari)

BATERIE SI AUTONOMIE

Smartphone-ul are la bord un acumulator non-removable de capacitate generoasa la 3000mAh. Dupa o utilizare intensa a smartphone-ului intinsa pe cateva ore, de la 80% bateria a ajuns la un procentaj de 46%.

La o utilizare moderata/ocazional intensa, bateria duce 1.5-2 zile fara probleme. Un ciclu de incarcare complet este realizat in aproximativ 2 ore.

AMBALAJ SI ACCESORII

Lenovo K6 vine impachetat intr-o cutie eleganta de culoare albastra. Pe partea de deasupra gasim o poza mare cu device-ul, logo-ul producatorului si numele telefonului. Pe partea din spate sunt listate specificatiile dispozitivului.

Capacul se deschide in sus iar in interiorul cutiei gasim urmatoarele accesorii: incarcator, cablu USB, folie de protectie pentru ecran, casti audio si manual de instructiuni.

Lenovo K6 review – CONCLUZIE

Lenovo K6 este un telefon mid-range reusit. Smartphone-ul are constructie premium si design placut ochiului, include sistem audio puternic, vine cu dimensiune compacta, integreaza configuratie mid-range suficient de puternica si are autonomie excelenta. In opinia mea, telefonul merita investitia de 900 lei.

PRO

  • carcasa metalica cu design elegant
  • constructie solida
  • display Full HD 5-inch de calitate excelenta
  • camera principala si camera selfie cu performante bune
  • senzor de amprente usor de setat
  • boxe stereo care livreaza un sunet placut, volum puternic si bass
  • configuratie hardware suficient de potenta
  • inferfata software cursiva, fara urme deranjante de lag
  • Sistem de operare Android 6.0.1 Marshmallow foarte putin customizat, fara bloatware
  • baterie de capacitate mare cu autonomie excelenta
  • pret bun

CONTRA

  • butoane capacitive fara iluminare
  • conectivitatea WiFi dual-band lipseste

PRET

Lenovo K6 este disponibil la vanzare pe site-ul eMAG.ro la pretul de 899 lei.

Smartphone-ul ne-a fost furnizat pentru review de catre noul nostru partener Lenovo Romania.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).