Iata Lenovo Tab E10 pareri si pret in Romania. Ca sa fim sinceri, am stat un pic pe ganduri daca sa publicam astazi articol despre tableta entry level/mid-range Tab E10 a celor de la Lenovo.

Device-ul sta slab in cateva zone hardware importante iar asta era sa reuseasca sa ne convinga sa trecem cu vederea acest dispozitiv.

Insa, tableta ne-a atras atentia prin cateva elemente care in ziua de azi sunt la mare cautare. Tab E10 dispune de conectivitate 4G, sonorizare atractiva, aspect elegant si multa memorie. Suna destul de bine 🙂

Inainte de a va prezenta aspectele mentionate mai sus, vrem sa va aducem in atentie cateva chestii (speram noi ca interesante 🙂 ). Din gama de care apartine tableta Tab E10, fac parte cateva device-uri atractive.

Avem Lenovo Tab P10, o tableta mid-range interesanta dotata cu ecran FHD, chipset Snapdragon 450, USB C si acumulator de 7000mAh.

Putem mentiona si modelul Lenovo Tab M10, care din punctul nostru de vedere este o tableta destul de cool 🙂 Nu putem trece cu vederea nici modelul Lenovo Tab V7, care este o combinatie reusita de smartphone + tableta 🙂 In regula.

Acum, ne indreptam din nou atentia catre Tab E10. Tableta este de generatie 2019 si este la vanzare pe eMAG pentru suma de 750 lei.

Lenovo Tab E10 pareri

PUNCTE FORTE

# Slot SIM si conectivitate 4G LTE

# Memorie de capacitate generoasa – 3GB RAM + 32GB ROM

# Boxe stereo frontale si optimizare cu tehnologia audio Dolby Atmos

# Design elegant si slim (8.9 mm)

Lenovo Tab E10 pareri si detalii

Daca esti genul de persoana care calatoreste mult, conexiunea 4G este un aspect binevenit 🙂 La fel se poate spune si despre cele doua boxe frontale. Pozitionarea difuzoarelor nu este chiar 100% frontal. Ele sunt asezate pe dunga din partea de sus si sunt usor orientate inspre utilizator. E bine si asa 🙂

Va mentionam inca de pe acum ca tableta are diagonala generoasa de 10.1 inci. In acest context, design-ul de 8.9 mm poate fi considerat slim. Legat de memorie, nu prea avem ce sa adaugam 🙂

PUNCTE SLABE

# Chipset Qualcomm Snapdragon 210

# Display IPS LCD de 10.1 inci dotat cu rezolutie HD (1280×800 pixeli)

Lenovo Tab E10 pareri si detalii

Haideti sa incepem cu chipset-ul. Snapdragon 210 este un propulsor batran (lansare in 2015) si modest in ceea ce priveste performantele.

Hai sa zicem ca cele 4 nuclee Cortex A7 + procesorul grafic Adreno 304 se descurca rezonabil in ceea ce priveste utilizarea light (web browsing, YouTube, jocuri mici etc). Insa, cand vine vorba de gaming, multitasking si alte activitati intensive, motorizarea SD210 nu face fata.

Daca punem la socoteala chipset-ul, putem intelege de ce ecranul poseda doar rezolutie HD. Procesorul grafic Adreno 304 nu este suficient de puternic pentru un display Full HD.

Noi suntem de parere ca Lenovo se putea limita cu ecranul la o diagonala de maxim 8 inci. Diagonala de 10.1 inci + panoul HD nu se prea impaca una cu alta. Rezultatul acestui conflict este o densitate pixeli de doar 149PPI. Pentru un device lansat in 2019, aceasta valoare este foarte modesta.

Lenovo Tab E10 pareri

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Android 8.0 Oreo
  • Baterie de 4850mAh
  • Camera principala de 5MP cu autofocus
  • Camera frontala de 2MP
  • Slot MicroSD (max 128GB), WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, MicroUSB 2.0, jack 3.5mm
  • 247 mm x 171 mm x 8.9 mm si 522 grame
  • Carcasa din plastic; coloare – negru

CONCLUZIE

In mod evident ca tableta Lenovo Tab E10 are cateva atuuri ce nu pot fi puse la indoiala. Insa, producatorul a neglijat ceea ce este mai important intr-un device de acest gen, in speta chipset-ul si display-ul. Avand in vedere asta, pretul de 750 lei ni se pare piperat. Cel mai corect ar fi ca tableta sa coste sub 600 lei.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).