Uite Lenovo Tab Extreme pareri si pret Romania. Inchidem aceasta saptamana cu o tableta foarte, foarte speciala 🙂 Este vorba despre cea mai puternica tableta realizata de Lenovo, in speta modelul Tab Extreme.

Va precizam ca device-ul impresioneaza de la cap la coada (daca se poate spune asa). Va etalam cateva din cele mai cool caracteristici hardware. Bolidul poseda chipset high-end, un super display, baterie foarte performanta, sistem audio de top, un design superb si asa mai departe. Am putea insira superlative pana deseara 🙂 (evident ca exageram).

In contextul in care avem de-a face cu o tableta ultra high-end, va ‘avertizam’ ca pretul este unul pe masura. Tab Extreme este la vanzare in Germania (site-ul cyberport.de) pentru suma de 1300 euro (WiFi 12GB RAM/256GB). Ne putem astepta ca dispozitivul sa ajunga curand in Romania pentru un pret de aproximativ 6500 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Lenovo Tab Extreme pareri

Top 4 cu cele mai impresionante dotari

1. Lenovo Tab Extreme pareri – DISPLAY

Inainte de toate, va precizam ca pana la acest device, cea mai performanta tableta a brand-ului chinez fost Lenovo Tab P12 Pro.

Apoi, va precizam ca noi am avut ocazia sa testam o tableta Lenovo cu hardware mid-range/high-end. Este vorba despre modelul Lenovo Tab 11 Pro Gen 2 (review).

Cu acele aspecte lamurite, ne indreptam atentia catre subiectul acestui subcapitol.

Ecranul prezent pe tableta Tab Extreme este unul super impresionant 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED 14.5 inci

# Rezolutie 3000×1876 pixeli si 244PPI

# Raport ecran/corp de peste 88 procente

# Format 16:10

# Rata refresh de 120Hz

# Luminozitate de 500 niti si contrast de 1.000.000:1

# Spectru culoare DCI-P3

# Tehnologii – HDR10+, Dolby Vision, Flicker Free, multi-touch in 10 puncte

# Protectie Gorilla Glass 5, suprafata antiamprente

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca ecranul este usor mai bun decat cel care motorizeaza rivalul acestei tablete, in speta Samsung Galaxy Tab S8 Ultra.

Lenovo Tab Extreme pareri

2. Lenovo Tab Extreme pareri – SISTEM AUDIO

Este evident faptul ca menirea unei tablete atat de mari este devorarea de continut media (poze, filme, youtube etc) si gaming. Producatorul nu a neglijat acest aspect si a echipat device-ul cu poate cel mai impresionant sistem audio vazut vreodata pe un device mobil.

FISA TEHNICA

# 8 difuzoare JBL, putere 8W, tehnologie Dolby Atmos

3. Lenovo Tab Extreme pareri – CONFIGURATIE

In acest segment hardware, Lenovo a scos la iveala armele grele 🙂 Componentele care alcatuiesc motorizarea device-ului sunt foarte impresionante.

FISA TEHNICA

# Chipset MediaTek Dimensity 9000

# 12GB RAM LPDDR5X

# 256GB stocare UFS 3.1

# Baterie de 12300mAh cu fast charging 68W

# Motor de vibratii ERM (Eccentric Rotating Mass)

CATEVA OBSERVATII

Va mentionam ca nivelul de performanta livrat de procesorul Dimensity 9000 este foarte apropiat de ceea ce poate chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1. Asta este impresionant 🙂

Apropo de SD8 Plus Gen 1, va precizam ca noi am testat cateva telefoane motorizate de catre acest chipset. Acestea sunt Motorola Edge 30 Ultra si Xiaomi 12T Pro.

Profitam de ocazia ivita ca sa va spunem ca noi am testat terminale echipate cu noul chipset Snapdragon 8 Gen 2. Aici mentionam navele amiral Xiaomi 13 Pro (review in romana) si Xiaomi 13 (review in romana).

In ceea ce priveste telefoanele cu MediaTek Dimensity, cele mai puternice testate sunt Poco X4 GT (Dimensity 8100), Motorola Edge 40 (Dimensity 8020), Redmi Note 12 Pro 5G (review) si Redmi Note 12 Pro Plus (ambele Xiaomi-uri au chipset Dimensity 1080).

Revenim la tableta Lenovo. Avand in vedere ultra performantul chipset Dimensity 9000, cei 12GB RAM LPDDR5X sunt perfect adecvati 🙂 RAM-ul o sa fie utilizat eficient si la maxim (atunci cand e cazul).

Legat de acumulator, si el este foarte impresionant (12300mAh cu fast charging 68W).

4. Lenovo Tab Extreme pareri – DESIGN

Un alt aspect cu factor de oau este design-ul. Daca luam in calcul diagonala masiva de 14.5 inci, este remarcabil faptul ca Lenovo a inchegat pentru tableta un corp full metalic cu profil ultra slim de 5.85mm 🙂 🙂

Ca si greutate, device-ul cantareste peste 700 grame (740). O valoare decenta pentru un device atat de mare.

CE ALTE DOTARI ATRACTIVE MAI ARE TABLETA ?

# Conectivitate – WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.3, USB C 2.0 (PD 3.0, reverse charging), USB C 3.2 Gen 1 (PD 3.0, DisplayPort 1.4 iesire video 4K 60Hz, reverse charging), slot MicroSD, port pogo pentru conectare accesorii

# Senzor de amprente incorporat in butonul de power

# Camera frontala 13MP, video 4K 30fps, face unlock

# 4 microfoane digitale

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca producatorul ofera tableta si in versiune cu functie 5G (are slot nano SIM). Atat aceasta varianta, cat si modelul WiFi dispun de slot MicroSD. Un mare, mare plus 🙂

Apoi, remarcam faptul ca tableta are 2 porturi USB C (unul 2.0, altul 3.2 Gen 1). Foarte tare 🙂

Trebuie spus faptul ca tableta nu are jack 3.5mm.

Lenovo Tab Extreme pareri

Lenovo Tab Extreme pareri – CONCLUZIE

Lenovo Tab Extreme este o tableta foarte speciala. In mod evident ca datorita dimensiunilor foarte generoase (14.5 inci), produsul este unul de nisa. Insa, exista multe persoane care isi doresc sa butoneze tablete echipate cu ecrane foarte mari (ne numaram printre ele 🙂 ).

In ceea ce priveste pretul, 1300 euro (6500 lei) este enorm ca si suma in sine, insa deloc surprinzator pentru un device atat de mare, atat de subtire si atat de puternic. Tinem pumnii stransi ca vom avea bolidul pentru teste 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 13
  • Camera principala 13MP + 5MP (ultra wide 125 grade), video 4K 30fps, ultra wide video 1080p 30fps
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, hall, RGB (include senzor de lumina), TOF
  • Altele – WiFi direct, WiFi display
  • Accesorii – incarcator 68W (compatibil PD 3.0, husa folio case
  • Accesorii optionale – Lenovo Precision Pen 3, tastatura Extreme keyboard (cu iluminare)

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).