Iata Lenovo Tab P11 5G pareri si pret in Romania. Pornim la drum in aceasta ‘proaspata’ saptamana cu un device interesant. Era culmea sa va prezentam un gadget plictisitor si anost 🙂

Este vorba despre o tableta mid-range echipata cu dotari premium si functie 5G. ‘Combo-ul’ este unul care stie sa se faca placut 🙂 In fine. Despre cine este vorba ?

Astazi am ales sa va prezentam noul Tab P11 5G al celor de la Lenovo. Purcedem mai departe si trecem in agenda detalii despre cost si disponibilitate.

Pretul oficial anuntat de Lenovo pentru versiunea 6GB RAM/128GB este de 499 euro (fara TVA). Dupa un calcul rapid, va mentionam ca pretul cu TVA este de aproape 600 euro (594).

Ne putem astepta ca tableta sa ajunga curand in Romania (Octombrie) pentru suma cuprinsa intre 2900 – 3000 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

[UPDATE 18-04-2022] Tableta Tab P11 5G este disponibila pe site-ul eMAG pentru suma de 2100 lei (versiune 8GB RAM/256GB).

Lenovo Tab P11 5G pareri

CARE SUNT CELE MAI ATRACTIVE DOTARI ?

Lenovo Tab P11 5G pareri – Configuratie mid-range bine pusa la punct

Inainte de toate va precizam ca device-ul este o varianta de Lenovo Tab P11 cu diverse upgrade-uri notabile.

Tab P11 5G nu este un ‘campion’ al performantei (aici facem referire la chipset), insa dotarile hardware oferite sunt capabile sa livreze o experienta placuta in cam orice tip de activitate (gaming, video streaming, ascultare muzica, navigare pe net etc).

Tableta dispune de urmatoarele: functie 5G, chipset Snapdragon 750G, 8GB RAM (LPDDR4X) si 256GB ROM (tip UFS 2.1).

Pentru un device cu chipset SD750G, putem afirma ca cei 8GB de RAM sunt overkill. Insa, nu putem spune ca ne deranjeaza prezenta lor 🙂

Pe langa asta, trebuie sa recunoastem ca celor 8GB RAM le sade bine alaturi de masiva stocare interna echipata cu 256GB 🙂

Tinem sa va spunem ca chipset-ul Snapdragon 750G motorizeaza si tableta Samsung Galaxy Tab S7 FE.

Motorola Moto G 5G review in romana

Mentionam ca noi ne-am intersectat cu propulsorul Snapdragon 750G atunci cand am testat smartphone-ul Motorola Moto G 5G.

Precum am precizat si in randurile de mai sus, propulsorul nu este un campion al performantei. Insa, chipset-ul SD750G dispune de suficienta putere pentru a rula in conditii bune orice aplicatie si cam orice joc.

Acest aspect este semnalat de punctajul bun (290140) atins in benchmark-ul AnTuTu (versiune 8.3.4). Tinem sa va spunem ca scorul inregistrat de SD750G in AnTuTu 9 este de aproximativ 388.000 puncte.

Datorita celor 8GB RAM si procesorului grafic Adreno 619, noi ne asteptam ca tableta Lenovo sa ruleze destul de bine jocul Genshin Impact (la detalii low).

Lenovo Tab P11 5G pareri

Lenovo Tab P11 5G pareri – Baterie potenta si display destul de bun

In carcasa de 7.9 mm grosime a incaput un acumulator de 7700mAh. Nu-i rau 🙂 Va precizam ca bateria dispune de incarcare rapida cu putere 20W. Bun 🙂

Apropo de carcasa, relatam faptul ca ea este din plastic. Hmmm…. Noi credem ca Lenovo trebuia sa mearga pe mana unei constructii premium (metal/aluminiu). Din acest punct de vedere, tableta Samsung Tab S7 FE este net superioara (corp din aluminiu de 6.3mm).

Si acum haideti sa ne indreptam atentia care ecranul tabletei Lenovo. Va spunem ca el poseda niste specificatii destul de bune.

FISA TEHNICA PENTRU DISPLAY

# Panou LCD de 11 inci

# Rezolutie de 2000×1200 pixeli si 213PPI

# Format 15:9 si luminozitate de 400 niti

# Contrast de 1400 la 1 si rata refresh de 60Hz

# Raport ecran/corp de 82 procente

# Suprafata antiamprente

# Tehnologie Dolby Vision si functie multi-touch in 10 puncte

Lenovo Tab P11 5G pareri – O SCURTA OBSERVATIE

Va informam ca functia Dolby Vision este practic o forma de HDR. Diferenta intre aceasta functie si HDR/HDR10 este ca Dolby Vision are o adancime de culoare de pana la 12 biti (10 biti pentru HDR-ul standard).

Ne-am uitat pe net iar conform informatiilor gasite, cei 2 biti suplimentari de care dispune tehnologia Dolby Vision ofera display-ului o adancime si luminozitate semnificativ mai mare (68 miliarde de culori vs 1 miliard culori pentru 10 biti). Bine de stiut 🙂

Lenovo Tab P11 5G pareri

Lenovo Tab P11 5G pareri – Multe dotari premium

# Conectivitate – 5G, 4G, slot SIM, slot MicroSD, WiFi 802.11 ac, WiFi 802.11 ax Ready, Bluetooth 5.1, port USB C 3.2 cu DisplayPort 1.4

# Protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Sistem audio – 4 boxe stereo JBL (1W x 4), optimizare Dolby Atmos, componente Lenovo Premium Audio (LPA)

# Conector Pogo pentru conectare de accesorii (tastatura, stand etc)

# Camera selfie 8MP cu senzor TOF (efecte adancime/bokeh) si functie pentru deblocare faciala

Lenovo Tab P11 5G pareri – CATEVA OBSERVATII

Daca se conecteaza un televizor sau monitor prin USB-ul C, rezolutia maxima afisata este de 2520×1080 pixeli la 60Hz. Nu-i rau 🙂

Apoi, protectia IP52 este un mare plus 🙂 Daca stam sa ne gandim bine, pe piata nu mai exista alta tableta care sa dispuna de asa ceva. Daca ne inselam, va rugam sa ne semnalati acest aspect.

Legat de sonorizare, ne pare bine sa vedem ca device-ul are la bord un sistem audio performant 🙂

Va informam ca producatorul a mai utilizat cele 4 boxe stereo JBL pe tabletele Lenovo Yoga Tab 11 si Lenovo Yoga Tab 13. Pe langa asta, si tableta flagship Lenovo Tab P12 Pro are 4 boxe JBL. Bine de stiut 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 11
  • Camera principala 13MP, flash LED, autofocus
  • Senzori – accelerometru, lumina, giroscop, hall
  • Altele – 2 microfoane digitale, WiFi Direct, WiFi Display, GPS/AGPS/GLONASS
  • 258.4 x 7.9 x 163 mm si 525 grame
  • Culori – gri, alb

GANDURI DE FINAL

Per total, Lenovo Tab P11 5G este o tableta mid-range atractiva. Daca device-ul ajungea in Romania pentru pretul oficial (aproape 600 euro) anuntat initial de Lenovo, in mod evident ca tableta nu merita investitia foarte generoasa.

Insa, noi consideram ca pretul actual de 2100 lei este destul de bun.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).