Iata Lenovo Yoga Smart Tab pareri si pret in Romania. Astazi avem ceva destul de special pentru fanii de tablete. Noi personal intodeauna am avut o slabiciune pentru acest tip de device.

Este o experienta aparte atunci cand sezi comfortabil in pat si butonezi o tableta cu display mare de 10 inci 🙂

Nu mai lungim lucrurile inutil si va informam ca azi am ales sa prezentam pentru voi (dragii nostri cititori) tableta premium Yoga Smart Tab. Recurgem la un pic de teasing si spunem ca acest device marca Lenovo aduce cateva dotari foarte cool si un design interesant. Hmmm… 🙂

Va mentionam ca tableta a debutat oficial destul de recent (Octombrie 2019). Ce ne-a surprins pe noi e faptul ca dispozitivul este deja la vanzare in Romania (Altex) pentru suma de 1500 lei.

Ca de obicei, rezistam tentatiei de a face comentarii despre pret acum pe debut de articol. Ve-ti afla sincerele noastre pareri despre pret in concluzia acestui articol.

Inainte de a porni la drum cu analiza principalelor puncte forte, avem de facut 2 precizari (speram noi ca interesante). Yoga Smart Tab este prima tableta care vine motorizata de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 439. Nu stim cat de relevant este acest aspect, insa am considerat ca merita precizat 🙂

Tableta are design similar cu al modelului Lenovo Yoga Tab 3 Pro, al carui review complet il puteti citi aici (publicat in Februarie 2017).

Lenovo Yoga Smart Tab pareri

a. Lenovo Yoga Smart Tab pareri – Sonorizare potenta si display bun

Noi credem ca tabletele sunt niste ‘instrumente’ realizate cu un singur scop: consum excesiv de continut media 🙂 In acest context, este obligatoriu ca partea de audio/video a unei tablete sa fi excelent pusa la punct (de cele mai multe ori lucrurile nu stau asa 🙁 ).

Noul Yoga Smart Tab se prezinta atractiv din acest punct de vedere. Va mentionam ca dintre partile de audio si video (display), cea de audio se prezinta foarte bine (fara nici o exagerare).

Tableta dispune de doua boxe JBL cu putere de 4 Wati (2×2) si optimizare cu tehnologia audio Dolby Atmos. Destul de impresionant 🙂

Boxele sunt pozitionate la cele doua capete ale muchiei pe care este incorporat standul (din metal). Ca tot am mentionat de stand, el permite asezarea tabletei in diverse unghiuri. Deoarece standul este gaurit la mijloc, tableta poate fi atarnata/agatata. Asta este convenabil 🙂

Si acum haideti sa facem pasul spre afisaj. Nu avem de-a face cu un display de top, insa specificatiile lui sunt suficient de bune. Avem un panou IPS dotat cu 10.1 inci, rezolutie FHD (1920×1200 pixeli), format 16:10, raport ecran-corp de 73.6 procente si 224 PPI.

In ceea ce priveste design-ul ecranului, putem observa ca ramele negre de sus si jos sunt inguste. Marginile negre de pe laterale sunt ceva mai groase (asta ajuta cand se prinde de tableta).

Lenovo Yoga Smart Tab pareri

b. Lenovo Yoga Smart Tab pareri – Constructie premium, baterie mare si conectica bine pusa la punct

Un aspect surprinzator este carcasa realizata din aluminiu. Asta este un plus evident 🙂 Finisajele sunt elegante iar nuanta de gri arata foarte bine. Cea mai slim zona a tabletei dispune de 8.5 milimetri, ceea ce nu e rau deloc (partea cu standul masoara 24mm).

In carcasa metalica, Lenovo a incorporat un acumulator de 7000mAh. Excelent 🙂 Conform spuselor producatorului, bateria asigura pana la 11 ore de web-browsing sau pana la 10 ore de video playback in 1080p. Destul de bine 🙂

Avand in vedere ca tableta dispune de port USB tip C, noi speram ca bateria dispune de tehnologie fast charging (pe site-ul oficial nu se precizeaza nimic legat de asta).

Ca tot v-am adus in atentie prezenta pe device a portului USB C, haideti sa descoperim impreuna ce alte elemente de conectivitate mai are device-ul.

# WiFi 802.11 ac, WiFi Direct, Hotspot, Bluetooth 4.2, combo jack 3.5mm/microfon, slot MicroSD (maxim 256GB), accelerometru

Daca era vorba de un telefon, atunci conectica prezenta este foarte saracacioasa. Insa, pentru o tableta nu e rau deloc 🙂

c. Alte dotari atractive

# Memoria – 4GB de RAM + 64GB ROM (tip eMMC)

# Camere decente – principala de 8-megapixeli cu autofocus si filmare in 1080p; secundara de 5MP capabila de video 1080p 30fps

# Sistemul de operare – Android 9.0 Pie si Google Assistant

# Lenovo Yoga Smart Tab pareri – Ce nu ne place

Va mentionam pe debut de articol ca tableta este prima care poseda motorizarea octa-core Snapdragon 439. Aceasta premiera nu este ceva care sa faca cinste device-ului.

Din punctul nostru de vedere, se putea opta pentru ceva mai puternic. Lenovo putea face un efort si sa echipeze device-ul cel putin cu un chipset gen Snapdragon 636.

Avand in vedere display-ul de 10 inci al tabletei, procesorul grafic Adreno 505 al chipset-ului SD439 nu o sa faca fata in gaming.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI

  • 3 microfoane
  • 242mm x 166mm x 8.5-24mm si 580 grame

CONCLUZIE

# Lenovo Yoga Smart Tab pareri – Acest nou gadget aduce diverse dotari cool si interesante. Insa, aspectul care trage mult in jos tableta este chipset-ul Snapdragon 439.

Avand in vedere restul de dotari, este total inexplicabil de ce Lenovo a echipat device-ul cu un chipset atat de modest. Daca tableta avea pret de sub 1000 lei, chipset-ul SD439 era in regula. Insa, la 1500 lei nu mersi.

Sursa 1, Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).