Firma sud-coreeana LG a facut oficial flagship-ul sau pentru 2018, in speta smartphone-ul LG G7 ThinQ. Terminalul are caracteristici puternice si un display cu design imprumutat de la celebrul iPhone X.

Haideti sa demaram analiza specificatiilor oficiale cu display-ul. Va asiguram ca merita! Afisajul poseda celebrul decupaj din partea de sus, care a fost facut super popular de flagship-ul iPhone X al celor de la Apple.

In mod surprinzator, LG a decis sa mearga pe mana unui panou IPS LCD si nu OLED. Insa va asiguram ca nu este un panou IPS oarecare.

Ecranul poseda diagonala generoasa de 6 inci si rezolutia de 3120×1440 pixeli. LG se lauda cu faptul ca ecranul dispune de luminozitate super generoasa de 1000 niti, ceea ce face ecranul perfect lizibil in bataia directa a soarelui. Afisajul este compatibil cu spectrul de culori DCI-P3 si cu tehnologia HDR10.

Toata partea frontala cat si zona din spate sunt acoperite cu sticla Corning Gorilla Glass 5. Legat de design, ecranul poseda margini foarte inguste iar carcasa dispune de o rama metalica slim cu tenta lucioasa.

Corpul device-ului arata bine, insa este si foarte durabil. Asta se datoreaza protectiei IP68 (durabilitate la apa si praf) si certificarii militare MIL-STD 810G. Asta inseamna ca noul G7 face fata la tot soiul de intemperii: caderi, indoire, praf fin, vibratii, socuri puternice, temperaturi ridicate/scazute etc.

Sub capota, noul LG G7 ThinQ ascunde cel mai puternic procesor Qualcomm, in speta chipset-ul octa-core Snapdragon 845 tactat la frecventa de 2.8GHz.

Versiunea standard de G7 dispune de ‘doar’ 4GB RAM+64GB ROM, in timp ce versiunea G7 Plus are la bord un impresionant 6GB RAM+128GB ROM.

O alta noutate importanta gasim pe partea de audio. Terminalul include difuzor intitulat pompos ‘Boombox Speaker’. Pentru a amplifica efectul de bass, boxa utilizeaza spatiul intern al smartphone-ului pe post de camera de rezonanta. Conform spuselor celor de la LG, asta rezulta intr-un bass puternic si sunet cu volum pronuntat.

Camera principala dispune de un setup dual 16MP+16MP. Sistemul dual camera poseda functia de inteligenta artificiala AI CAM care pune la dispozitie 19 moduri de fotografiere.

Pe langa asta, mai avem lentile cu ‘Super Wide Angle’ (unghi foarte larg de filmare) si functie ‘Super Bright Camera’ care asigura multa luminozitate imaginilor capturate in spatii cu iluminare scazuta.

Pe partea de software, LG G7 ThinQ se numara printre primele device-uri dotate cu tehnologia Google Lens. Asta este o functie de identificare/recunoastere a obiectelor din jur.

LG a incorporat si asistentul virtual Google Assistant care poate fi pornit prin apasarea butonului fizic dedicat (aflat sub tastele de volum).

Cam acestea sunt principalele noutati aduse de flagship-ul LG. Din punctul nostru de vedere, proaspatul LG G7 ThinQ este un device foarte atractiv.

Are specificatii puternice, un super display si multe dotari interesante. Restul de informatii hardware sunt listate putin mai jos. Ca si preturi, LG inca nu a publicat detalii.

Noi suntem de parere ca terminalul va ajunge curand in Romania la un pret cuprins intre 3500-4000 lei. Varianta standard de G7 (4GB RAM) va costa pana in 3500 lei iar modelul G7 Plus (6GB RAM) pana in 4000 lei.

Specificatii full pentru LG G7 ThinQ

  • Procesor Qualcomm Snapdragon 845 2.8GHz, chipset grafic Adreno 630
  • Android 8.0 Oreo cu interfata grafica LG UX, upgrade planificat la Android 9.0; Google Lens, Google Assistant (buton fizic dedicat)
  • 4GB RAM LPDDR4X cu 64GB ROM UFS 2.1 (G7) sau 6GB RAM LPDDR4X cu 128GB ROM UFS 2.1 (G7 Plus); slot MicroSD pana la 2TB
  • Display FullVision IPS LCD Super Bright, 6.1 inci, format 19.5:9, rezolutie QuadHD+ (3120×1440 pixeli), protectie Corning Gorilla Glass 5, densitate pixeli 564PPI, culori DCI-P3, compatibil Dolby Vision/HDR10, raport screen-to-body 82.6%
  • Camera principala duala 16MP (apertura F1.6, lentile wide 71 grade) +16MP (apertura F1.9, lentile wide de 107 grade), flash LED, OIS, focalizare cu laser, PDAF, HDR, video 4K 30fps, video 1080p 60fps
  • Camera frontala 8MP, lentile wide de 80 grade, apertura F1.9
  • Difuzor Boombox Speaker; DAC audio HiFi tip Quad, sunet 3D Surround DTS:X, 32-bit/192kHz audio
  • Carcasa cu rama metalica, Gorilla Glass 5 pe fata si spate; protectie IP68 si certificare MIL-STD 810G
  • Acumulator de 3000mAh cu tehnologie Quick Charge 3.0 si incarcare wireless
  • 4G LTE Cat 16, Single SIM sau Dual SIM, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0 LE, NFC, USB tip C 3.1 cu OTG, GPS/GLONASS, jack audio de 3.5mm, Radio FM
  • Scanner de amprente, recunoastere faciala, compass, giroscop, barometru
  • 153.2 x 71.9 x 7.9mm si 162 grame
  • Culori: gri, negru, albastru, roz

Via: Fonearena.com, Helpix.ru

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).