Device-ul LG K40 pareri si pret in Romania. In cautare de subiecte atractive pentru publicare pe site-ul nostru, ne-am ‘intalnit’ cu ceva destul de interesant.

La noi in tara si-a facut aparitia smartphone-ul mid-range LG K40. Device-ul este disponibil pe site-ul Orange pentru suma de 166 euro. Conform cursului de schimb valutar, asta vine in jur la 790 lei.

Este ceva de capul acestui nou device? Noi credem ca da. Parerile noastre despre pret le ve-ti afla pe finalul acestui articol la ‘Concluzie’. In regula.

LG K40 pareri

# ASPECTE FORTE

1. LG K40 pareri – Design elegant si durabilitate ‘iesita din comun’

Din punctul nostru de vedere, smartphone-urile LG intodeauna au stat bine pe partea de design. Cumva producatorul sud-coreean a reusit sa ofere device-urilor sale un aspect cat de cat original si inconfundabil (credem noi).

‘Proaspatul’ K40 urmeaza indeaproape aceasta filozofie destul de sanatoasa si aduce un design placut ochiului. Partea frontala poseda un look deja clasic pentru un smartphone de generatie noua (display inalt, bezel-uri inguste si geam subtil curbat inspre extremitati).

Spatele dispozitivului aduce un design ‘simplist’ dar de efect. ‘Capacul’ semi-lucios este curbat in toate cele 4 directii iar camera principala este elegant aliniata cu senzorul de amprente.

Materialele premium lipsesc, insa acest aspect este oarecum compensat de constructia durabila a dispozitivului.

La fel ca smartphone-ul LG Q7 Plus, terminalul K40 dispune de certificarea MIL-STD-810G.

Asta inseamna ca terminalului nu ii este frica de diverse situatii nefavorabile (indoire, apa, praf, lovituri puternice, caldura etc). Dupa parerea noastra, extra-durabilitatea este fara indoiala un atu important.

LG K40 pareri

2. LG K40 pareri – Display bun

Suntem ‘multumiti’ sa va anuntam ca partea frontala sta bine atat din punct de vedere estetic, cat si ‘tehnic’. Asta este important.

Aici gasim un afisaj FullVision dotat cu format 18:9, diagonala de 5.7 inci, rezolutie HD+ (1440×720 pixeli), matrice IPS LCD, densitate pixeli de 282PPI si raport ecran/corp de peste 76 procente.

Aceste caracteristici clar nu impresioneaza, insa noi consideram ca sunt decente.

3. LG K40 pareri – Camera principala destul de potenta

Un alt aspect pozitiv al terminalului LG K40 este unitatea foto principala. Ea poseda un senzor de inalta rezolutie si dotari care de care mai utile.

Aceste doua aspecte ne fac sa credem ca telefonul este capabil de fotografii si filmari de calitate.

LG K40 pareri – FISA TEHNICA PENTRU CAMERA

  • Senzor de 16-megapixeli
  • Focalizare tip PDAF
  • Flash LED
  • AI CAM (inteligenta artificiala) – identifica pana la 8 tipuri de scenarii si ajusetaza setarile foto in functie de scenariu (animal de casa, rasarit, apus, mancare, persoana, peisaj, floare, oras)
  • Tehnologie Google Lens (identificare de obiecte)
  • Mod portret (background blurat), HDR, zoom digital 4X, fotografiere prin gesturi
  • Captura video in 1080p 30fps

4. LG K40 pareri – Configuratie decent echipata

Smartphone-ul LG are la baza chipset-ul octa-core pe 12 nm MediaTek Helio P22. Motorizarea ofera un nivel de performanta usor peste cel a chipset-ului Qualcomm Snapdragon 450. Asta nu e rau deloc.

Alte aspecte atractive din configuratie sunt cei 32GB ROM (tip eMMC), conectivitatea WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, functia 4G LTE Cat 6, acumulatorul inzestrat cu 3000mAh si sistemul de operare Android 8.1 Oreo.

In ceea ce priveste memoria RAM, device-ul dispune de 2GB. Noi am fi preferat ca telefonul sa fie echipat cu 3GB RAM.

LG K40 pareri

LG K40 pareri – UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Port MicroUSB 2.0, jack 3.5mm, Bluetooth 4.2, WiFi Direct, slot MicroSD (pana la 2TB), Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS, slot Dual SIM
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, compas digital, amprenta (pe spate)
  • Camera selfie de 8-megapixeli dotata cu flash LED
  • Buton Google Assistant
  • Sunet DTS X Surround (disponibil in casti)
  • 153 x 71.9 x 8.3mm si 150 grame
  • Culoare – albastru

CONCLUZIE

Noul LG K40 este un smartphone elegant, durabil si echipat decent. Insa, noi suntem de parere ca 800 lei pe un astfel de device este cam mult. Un pret corect ar fi de cel mult 650 lei.

Via , Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).