Weekend-ul este la cativa pasi distanta iar cu aceasta ocazie avem ceva special pentru fanii de smartphone-uri LG. Este vorba despre flagship-ul LG V30S ThinQ. Terminalul este dotat cu hardware foarte puternic, design de top si un pret rezonabil pentru un device de acest gen.

Inainte de toate, vrem sa va informam ca terminalul V30S ThinQ este in acest moment disponibil in Romania prin intermediul Quickmobile.ro pentru suma de 2999.90 lei.

Suntem constienti de faptul ca achizitionarea unui astfel de terminal nu este o decizie usoara. Datorita acestui aspect am hotarat sa va usuram un pic lucrurile prin a realiza pentru voi ceva util si (credem noi) special.

Este vorba despre un ghid detaliat in care va prezentam toate aspectele forte ale acestui flagship, sincerele noastre pareri si nu in ultimul rand top 5 motive pentru care acest device merita a fi pus in ‘cosul’ vostru de cumparaturi.

Haideti sa demaram cu cel mai atractiv aspect hardware.

1. DISPLAY OLED CU REZOLUTIE QUAD HD+

La capitolul ecran, LG V30S ThinQ este un smartphone de invidiat. Producatorul sud-coreean a facut eforturi considerabile in a-si echipa terminalul cu un display de ultimul racnet.

Daca stam sa ne gandim bine, LG nu s-a chinuit prea tare cu dezvoltarea acestui ecran. Spunem asta deoarece compania sud-coreeana este specializata in realizarea de super ecrane.

Sa nu uitam ca LG este unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial atunci cand vine vorba de panouri pentru televizoare si diverse gadget-uri. As indrazni sa spun ca este mai mare si decat Samsung.

Terminalul a receptionat un afisaj OLED tip 18:9 dotat cu diagonala de 6 inci si rezolutie Quad HD+, in speta 2880×1440 pixeli.

Ecranul de inalta definitie inseamna o imagine de calitate exceptionala. La acest aspect contribuie din plin si tehnologia OLED, similara cu cea Super AMOLED folosita pe device-urile Samsung.

Ecranul poseda un raport screen-to-body de 81.2%, tehnologie HDR10 pentru culori foarte vii si un contrast de invidiat, geam curbat Corning Gorilla Glass 5, tehnologie Always-On si un ‘ridicol’ 538PPI densitate pixeli.

Design-ul partii frontale poate fi caracterizat intr-un singur cuvant: superb. Datorita diagonalei mari, afisajul are un aspect impunator. Geamul curbat la toate cele 4 laturi are look sexy iar marginile de pe laterale cat si cele de sus/jos sunt foarte inguste.

Din punctul nostru de vedere, avem de-a face cu unul dintre cele mai performante ecrane de smartphone de pe piata.

2. CONFIGURATIE MOTORIZATA DE SNAPDRAGON 835 SI 6GB DE RAM

Super ecranul OLED necesita resurse hardware importante pentru ca totul sa ruleze natural si cursiv. LG a avut grija de acest aspect si a dotat ‘bolidul’ cu componente hardware foarte performante.

Avem procesorul Qualcomm Snapdragon 835 de 2.45GHz, 6GB de RAM, 128GB ROM, chipset-ul grafic Adreno 540 si un acumulator de 3300mAh.

Despre baterie vrem sa mentionam doua aspecte foarte atractive: este dotata cu wireless charging pentru incarcare fara fir (padul pentru incarcare wireless trebuie cumparat separat) si incarcare rapida Quick Charge 3.0 daca se opteaza pentru alimentare prin portul USB C.

Practic, acestei configuratii nu ii este ‘frica’ de nimic. Poate rula cu usurinta cele mai tari jocuri, face fata cu brio in multitasking super intensiv si intr-o multime de alte situatii dificile pentru un smartphone mid-range.

3. CAMERA PRINCIPALA DUALA FOARTE PERFORMANTA

LG V30S ThinQ are un sistem dual-camera care nu se face de ‘ras’ in fata componentelor de mai sus. Camera este foarte performanta, fiind echipata cu cele mai tari tehnologii ale momentului. Sistemul dual-camera dispune de perechea de senzori 16MP + 13MP.

Cei doi senzori au alaturi urmatoarele tehnologii: laser auto-focus, PDAF auto-focus, HDR, zoom digital 8X, lentile cu apertura F1.6 si unghi de vizualizare 71 grade (senzorul de 16MP), lentile cu apertura F1.9 si unghi de vizualizare 120 grade (senzorul de 13MP).

Continuam cu flash LED dual-tone, mod Manual, Panorama si 360 Panorama, procesor de imagine HDR pe 10 biti pentru poze colorate cat mai realist, OIS+ (stabilizare optica a imaginii), EIS (stabilizare electronica a imaginii) si captura video in 4K 30 fps sau 1080p 60 fps.

Camera poate face si filmare in slow motion la rezolutie 720p cu 240 fps. Un aspect usor dezamagitor e faptul ca nu este disponibila captura video in 4K cu 60fps. Sa speram ca LG va remedia acest lucru printr-un update software.

Sistemul dual-camera nu duce lipsa de inteligenta artificiala (AI). Avem 3 tehnologii: AI CAM (identifica 8 tipuri de peisaje si recomanda setarile ideale), QLens (identifica tot felul de produse si ofera detalii despre pretul de cumparare si site-ul online de unde poate fi procurat produsul) si Bright Mode (camera foto ajusteaza luminozitatea in mod automat in functie de conditiile din jur).

Noi ne asteptam din partea camerei principale sa aiba un comportament ireprosabil atat la fotografii cat si la filmari.

4. CONECTIVITATE DE TOP: LTE Cat 16, Bluetooth 5.0

Pe partea de conectivitate, LG V30S ThinQ pune la dispozitie multe functii utile si atractive. Prima data haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai moderne functii. Avem WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Miracast, port USB tip C 3.1, scanner de amprente, Face Recognition (deblocare ecran prin scanare faciala), Bluetooth 5.0, NFC si 4G LTE Cat 16 1024/150Mbps.

Inainte de a va prezenta restul de dotari, vrem sa mentionam ca smartphone-ul nu duce lipsa de jack audio 3.5mm. Asta este foarte important. LG putea foarte usor sa se debaraseze de acest port si sa opteze pentru iesire audio prin portul USB tip C. Bravo 🙂

Mai avem slot MicroSD (card de pana la 2TB), slot Dual SIM, WiFi Hotspot, WiFi Direct, GPS/AGPS/GLONASS/GALILEO, Radio FM Stereo si 4G Hotspot.

Pe dispozitiv sunt prezenti multi senzori: amprenta (pe spate), accelerometru, giroscop, proximitate, compas, barometru, pedometru etc.

5. DESIGN IMPECABIL SI DOTARI AUDIO PREMIUM

Terminalul a primit o carcasa superba ‘imbracata’ cu sticla Corning Gorilla Glass 5 pe fata si spate. Pe margini este ‘atasata’ o rama metalica subtire si eleganta.

Pe langa faptul ca terminalul are un look foarte trendy, el este si extrem de durabil. Dovezile incontestabile in acest sens sunt protectia IP68 (durabilitate la apa si praf) si certificarea militara MIL-STD-810G (device-ul rezista cu brio la socuri puternice, vibratii, temperaturi extreme, lovituri, caderi, indoire, presiune prin apasare etc).

Partea de audio a acestui terminal este aproape la fel de impresionanta ca si display-ul. LG V30S ThinQ poseda DAC HiFi pe 32 biti dotat cu 4 procesoare audio, de la care ne asteptam sa redea in casti un sunet de calitate exceptionala (fara nici o exagerare).

Smartphone-ul mai are 2 microfoane analogice care ofera un sunet de calitate atunci cand se inregistreaza cu camera in spatii galagioase, filtru care mascheaza zgomotul de vant, inregistrare video cu sunet HiFi, inregistrare audio la calitate HD si HiFi audio streaming (trimiterea de melodii spre diverse device-uri la calitate audio excelenta).

ALTE DETALII

Terminalul LG V30S ThinQ ruleaza sistemul de operare Android 8.0 Oreo, peste care vine aplicata interfata grafica LG UX 6.0+.

Pe telefon sunt prezente clasicele aplicatii LG precum LG Health (sport si fitness), Knock On (activarea ecranului prin dubla atingere) si Knock Code (activarea ecranului prin gesturi). Nu absenteaza asistentul vocal Google Assistant, ceea ce este binevenit.

Pentru poze selfie, smartphone-ul dispune de o camera frontala dotata cu senzor de 5-megapixeli. Noi am fi preferat un senzor de rezolutie mai mare, insa acest aspect este oarecum compensat de diversele tehnologii si functii.

Camera selfie include lentile wide de 90 grade cu apertura F2.2, Selfie Light (denumire pompoasa pentru blitz), fotografiere prin gest, auto-shot (fotografiere prin detectarea automata a chipului), Beauty Shot (functie de infrumusetare) si filmare in 1080p cu 30fps.

LG V30S ThinQ – CONCLUZIE SI PRET

Smartphone-ul LG V30S ThinQ este unul impresionant. Telefonul sta excelent la toate capitolele hardware. Singurul aspect care nu ne prea incanta este captura video in 4K cu doar 30fps.

Avand in vedere hardware-ul prezent pe nava amiral LG, ne mira un pic ca in acest moment nu este disponibila filmarea in 4K cu 60fps. Poate acest aspect va fi ‘reparat’ intr-un viitor update.

Dintre dotarile hardware, noua ne place mult display-ul, configuratia interna si sistemul dual-camera. Va reamintim ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul Quickmobile.ro pentru pretul de 2999.90 lei iar aici gasiti oferta completa.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).