Iata LG V40 ThinQ pareri si pret in Romania: Astazi avem o surpriza foarte placuta pentru fanii brand-ului LG. In Romania a sosit flagship-ul LG V40 ThinQ si este disponibil pentru cumparare pe site-ul Quickmobile la pretul de 4000 lei. Terminalul poseda caracteristici hardware de invidiat, design impecabil si multe functii moderne.
Deoarece sunt multe aspecte de parcurs, am luat hotararea sa ‘simplificam’ acest articol. Asa ca, va prezentam un top 3 cu principalele motive de achizitie.
Din articol nu vor absenta parerile noastre despre device si o lista detaliata cu specificatii tehnice. Haideti sa pornim la drum cu ‘aparatul’ foto principal.
1. Camera principala echipata cu 3 senzori foto 🙂
Din punct de vedere foto, LG V40 este primul smartphone al producatorului sud-coreean care vine dotat cu sistem tri-camera. Se pare ca LG adopta trendul demarat de cei de la Samsung cu terminalul Galaxy A7 2018.
Daca punem la socoteala statutul de flagship al terminalului LG, ne putem astepta la un singur lucru: camera are dotari de varf. Surprinde pe cineva acest aspect? Noi credem ca nu.
Camera este formata din urmatoarea combinatie de senzori – 12MP (senzor de ‘baza’, F1.5) + 12MP (senzor telephoto cu zoom 16x, F2.4) + 16MP (senzor cu unghi foarte larg de filmare, F1.9).
Sistemul tri-camera poseda tehnologii de varf precum Dual PDAF (focalizare ultra-rapida), OIS+ si EIS (functii de stabilizare a imaginii) si inteligenta artificiala AI Cam (identifica/recunoaste ceea ce vede camera).
LG V40 ThinQ pareri – ALTE FUNCTII
Continuam cu functia Google Lens (identificare obiecte, scanare cod QR, traducere text in timp real), mod Portrait (efect Bokeh de background blurat) si incheiem cu captura video 4K 60fps. Foarte tare 🙂
Vrem sa mentionam ca filmarea in slow-motion se face la rezolutie 1080p cu 240fps. Perfect 🙂
Mai avem functii software interesante precum ‘Triple Shot’ (fiecare senzor captureaza imagine) si ‘Triple Preview’ (previzualizare live a imaginii filmata de fiecare din senzori).
Va mai ‘enumeram’ functia ‘Super Bright Camera’ (mod de fotografiere in conditii de lumina foarte redusa), ‘Manual Mode’ (ajustarea manuala a diverse setari) si HDR. Camera poseda multe functii, insa noi le-am enumerat pe cele mai interesante/utile.
Avand in vedere dotarile camerei, suntem convinsi ca telefonul are un comportament ireprosabil atunci cand vine vorba de poze si filmari.
2. LG V40 ThinQ pareri – Display cu super specificatii (fara nici o exagerare)
LG se numara printre cei mai mari producatori de ecrane pentru smartphone. Avand in vedere acest aspect, firma sud coreeana are la indemana un buget foarte generos si cele mai moderne tehnologii. Rezultatul este un afisaj OLED cu caracteristici de top pentru terminalul LG V40 ThinQ.
Ca si design, se face remarcat notch-ul, care poseda dimensiune ‘potrivita’ Afisajul arata impecabil gratie design-ului edge-to-edge.
Sticla care imbraca partea frontala este curbata ‘subtil’ iar marginea neagra de jos este una ingusta (spre foarte ingusta).
FISA TEHNICA DISPLAY
- Panou LG OLED
- Diagonala 6.4 inci
- Rezolutie QHD+ (3120×1440 pixeli)
- 538PPI densitate pixeli
- Format 19.5:9
- Raport ecran/corp 84.3%
- Sticla Corning Gorilla Glass 5
- Tehnologii – Always On, HDR10, Dolby Vision
3. LG V40 ThinQ pareri – Configuratie cu dotari puternice (spre foarte puternice 🙂 )
Si acum am ajuns la partea cea mai ‘controversata’ intr-un telefon mobil, in speta configuratia hardware. Din acest punct de vedere, V40 ThinQ face pe plac chiar si celor mai ‘exigenti’ utilizatori.
Terminalul dispune de chipset-ul Qualcomm Snapdragon 845 2.8GHz, 6GB RAM LPDDR4X (configuratie dual channel), 128GB ROM UFS 2.1 si acumulator 3300mAh (are fast charging si wireless charging 🙂 ).
Clar avem de-a face cu dotari hardware de top. Insa, ‘scopul’ unui device tip flagship este sa fie un pic ridicol si sa aduca dotari usor inutile. Astfel ca, am fi dorit ca terminalul sa fie disponibil in versiune ‘overkill’ dotata cu 8GB RAM+512GB ROM, precum flagship-ul Galaxy Note 9.
# Alte aspecte atractive
Unui telefon tip ‘nava amiral’ ii sta bine cu dotari si tehnologii de cea mai noua generatie. Astfel ca, V40 ThinQ dispune de NFC, 4G LTE Cat 16, protectie IP68, Face Recognition (deblocare faciala), scanner amprente, DAC audio 32-bit compus din 4 procesoare, sunet DTS-X, Bluetooth 5.0, port USB C si incarcare fara fir.
Apreciem faptul ca LG nu a renuntat la dotarile clasice precum jack-ul audio 3.5mm si slotul MicroSD (max 2TB).
LG V40 ThinQ pareri – Uite restul de caracteristici tehnice
- Android 8.1 Oreo (interfata grafica LG UX 7.1); asistent virtual Google Assistant
- Procesor grafic Adreno 630
- Camera frontala duala 8MP (F1.9) + 5MP (F2.2), HDR, display flash Selfie-Light , mod Portrait, video 1080p 30fps
- Audio – difuzor Boombox, tehnologie Meridian, 2 microfoane
- Conectica – WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, WiFi Hotspot, DLNA, GPS/AGPS/GLONASS/GALILEO, slot Dual SIM, Radio FM
- Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, compas, giroscop, barometru, hall
- Carcasa – sticla Gorilla Glass 5 (fata/spate) si rama metalica; certificare MIL-STD 810G; buton fizic pentru Google Assistant
- 158.8 x 75.7 x 7.6 mm si 169 grame
- Culori – negru, rosu, albastru
LG V40 ThinQ pareri – CONCLUZIE
‘Proaspatul’ LG V40 ThinQ este poate cel mai reusit flagship realizat de producatorul sud-coreean LG. Nivelul de dotari este pur si simplu impresionant. Practic, singurul aspect care lipseste este senzorul infrarosu.
Daca ar fi sa reprosam ceva, este lipsa indraznelii producatorului de a pune pe terminal 8GB RAM. Pana la urma avem de-a face cu un telefon care se apropie de 1000 euro iar in acesti bani este ‘obligatoriu (credem noi) sa ai si dotari ‘inutile’.
Daca va doriti un terminal high end cu 8GB RAM si dispuneti de bugetul necesar, terminalul Samsung Galaxy Note 9 o sa va faca pe plac (mai are 512GB ROM, ecran AMOLED QHD+, stilou S-Pen).