Azi ne-am decis sa prezentam ceva interesant pentru amatorii de muzica si gaming pe PC sau laptop. Este vorba despre sistemul audio Logitech G560 Lightsync pret si pareri – acest sistem ne-a atras atentia deoarece dispune de multa putere si iluminare tip RGB, ceea ce este foarte cool 🙂

Inainte de a trece spre analiza acestui device, vrem sa precizam ca G560 Lightsync este in acest moment la vanzare pe eMAG.ro pentru suma de 1000 lei. Pretul este destul de mare, insa ‘sonorizarea’ marca Logitech vine cu design si specificatii pe masura.

Design

# Logitech G560 Lightsync pret si pareri – LED-uri tip RGB

Haideti sa ‘spargem gheata’ si sa vedem care e treaba cu iluminarea tip RGB. Sistemul audio este de tip 2.1 (2 sateliti + subwoofer).

Aspectul foarte interesant la cei doi sateliti este ca fiecare incorporeaza in partea din spate si in ‘scobitura’ din partea laterala LED-uri tip RGB, care se pot lumina in absolut orice culoare.

LED-urile se lumineaza in functie de ceea ce ruleaza pe monitor. Daca pe ecran culoarea predominanta este albastru, LED-urile vor afisa aceasta culoare. Din punctul nostru de vedere asta este perfect pentru gameri.

Ne putem imagina ce atmosfera cool creeaza sistemul de iluminare atunci cand te delectezi seara cu jocurile tale preferate.

Pe langa asta, LED-urile RGB pot fi setate sa se lumineze (in orice culoare) in ritm cu muzica care ruleaza pe calculator sau laptop. Asta este foarte tare. Dupa parerea noastra, acest sistem Logitech poate inlocui fara probleme bradul de Craciun 🙂

Logitech G560 Lightsync pret si pareri

Un aspect foarte interesant este customizarea care poate fi realizata din software. Posesorul de Logitech G560 Lightsync poate seta din software-ul LGS (Logitech Gaming Software) 4 zone pe monitor (dreapta si stanga, fata si spate).

Aceste zone sunt ‘citite’ de ‘motorul’ LIGHTSYNC pentru iluminare iar LED-urile din boxe sunt luminate in timp real in functie de culorile care apar in cele 4 zone setate de utilizator.

Asta e valabil pentru o selectie de jocuri care poate fi gasita pe site-ul oficial Logitech. Asta este o ‘chestie’ usor complicata la prima vedere, insa super cool 🙂

Cand se asculta muzica pe PC, software-ul dispune de functie Audio Visualizer care sincronizeaza LED-urile in ritm cu muzica. Daca pe PC se ruleaza muzica la volum redus, LED-urile sunt luminate lent.

Daca asculti muzica cu bass puternic si volum ridicat, LED-urile vor ‘pulsa’ corespunzator. Pentru customizare de lumini, trebuie conectat cablul USB la sistemul audio si instalat pe PC software-ul Logitech.

# Subwoofer elegant si sateliti cu look futurist

Sistemul G560 Lightsync dispune de un subwoofer negru dotat cu design clasic aspectuos, constructie din PDF/lemn si 4 picioruse de sustinere. Subwoofer-ul are dimensiune generoasa iar asta este imbucurator (inseamna ca are multi cai putere sub capota 🙂 ).

Satelitii poseda un design circular stilat. Difuzoarele sunt acoperite cu material textil iar carcasa are finisaje cu look metalic.

Specificatii

Subwoofer-ul si cei doi sateliti livreaza o putere totala de 120 wati, ceea ce este impresionant. Woofer-ul cantareste 5.5 kg iar ambii sateliti au 1.79 kg.

Unul din sateliti dispune de butoane fizice pentru ajustarea volumului si pentru conectarea de device-uri prin Bluetooth.

Functia Bluetooth (versiune 4.1) permite conectarea la acest sistem fel si fel de device-uri precum smartphone, televizor etc. Nu lipsesc clasicele optiuni de conectivitate precum portul USB si jack-ul audio 3.5mm.

Sistemul este optimizat cu tehnologia audio 7.1 DTS:X Ultra. Asta este binevenit.

Avand in vedere brand-ul Logitech care realizeaza produse de calitate excelenta, ne putem astepta ca G560 Lightsync sa aiba o constructie solida si sa se descurce excelent ca si redare audio.

Logitech G560 Lightsync pret si pareri – Concluzie

Noul Logitech G560 Lightsync este un sistem audio destul de impresionant. Iluminarea RGB foarte customizabila este un mare plus, puterea de 120 wati e peste cap iar pretul e bunicel.

Daca esti pasionat de gaming si LED-uri RGB, te invitam sa ‘arunci’ o privire peste puternicul laptop ASUS ROG Strix Hero II (procesor Intel Core i7 cu 6 nuclee, GTX 1060, display FHD de 144Hz).

Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).