Motorola Edge 20 review in romana – DISPLAY

Motorola Edge 20 review in romana

Haideti ca prima data sa ne focalizam pe caracteristicile ecranului. Va ‘avertizam’ ca ele sunt foarte bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED Max Vision de 6.7 inci

# Suprafata plata

# Format 20:9 si rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# 394 PPI densitate pixeli

# Rata refresh de 144Hz si rata touch sampling de 576Hz (viteza cu care panoul raspunde la atingere)

# Culori pe 10 biti (1 miliard de culori)

# Spectru culoare DCI-P3 si tehnologie HDR10+

# Protectie Gorilla Glass 3

# Raport ecran/corp de 89 procente

# Perforatie sus pe mijloc

O SCURTA OBSERVATIE

Tinem sa va spunem ca display-ul device-ului este foarte similar cu cel al flagship-ului Edge 20 Pro. Avand in vedere ca noi am avut ocazia sa testam terminalul, bineinteles ca va invitam sa va uitati peste Motorola Edge 20 Pro review. Va dorim o lectura placuta 🙂

Motorola Edge 20 review in romana

Va mentionam in randurile de mai sus ca display-ul smartphone-ului este foarte similar cu cel de pe Edge 20 Pro. Din punctul nostru de vedere, este aspect este foarte impresionant.

Cum noi am testat Edge 20 Pro, putem spune ca ne-am simtit ca acasa atunci cand am butonat display-ul terminalului Edge 20 🙂

Nu exageram deloc cand spunem ca ecranul este impecabil din toate punctele de vedere. El etaleaza un negru foarte inchis/profund, culori foarte frumoase (daca se poate spune asa), o luminozitate generoasa, o imagine clara si generos pixelata, unghiuri largi de vizualizare, raspuns instant la atingeri/comenzi etc. Am putea continua cu superlativele pana maine dimineata 🙂

Motorola Edge 20 review in romana

Ca si design, observam faptul ca ecranul afiseaza niste margini negre slim (spre foarte slim).

Motorola Edge 20 review in romana

Motorola Edge 20 review in romana

Gratie display-ului superb, Edge 20 este ‘accesoriul’ ideal pentru orice fel de activitate media (youtube, filme pe hbo go/netflix, poze, gaming si asa mai departe).

Motorola Edge 20 review in romana

Formatul 20:9 face ca ecranul sa fie unul inalt si relativ ingust. Asta este foarte potrivit pe site-urile si in aplicatiile care necesita mult scrolling.

Ne pare bine sa vedem ca notch-ul/perforatia din dotare este de mici dimensiuni 🙂

Ecranul poseda suprafata plata, ceea ce este excelent 🙂

Din imaginile de mai sus se poate observa profilul slim al celor 4 margini negre care ‘survoleaza’ display-ul.

Motorola Edge 20 review in romana

Cu ecranul setat de pe modul ‘Dark’, negrul profund/foarte inchis iese ‘tare’ in evidenta.

Pentru navigare, se poate alege intre gesturi sau clasicele taste software (back, home, recent apps). Noi va recomandam sa optati pentru navigarea prin gesturi. Ea este intuitiva si bine optimizata.

Motorola Edge 20 review in romana

Va mentionam ca functia de ajustare automata a luminozitatii (adaptive brightness) este bine pusa la punct (daca se poate spune asa).

Si iata ca am ajuns la ‘sectiunea’ de refresh a ecranului. El poate fi setat in 3 moduri: auto (functia AI ajusteaza refresh-ul in functie de ce se ruleaza pe ecran), 60Hz si 144Hz.

In mod evident ca ‘elefantul’ din camera este optiunea de 144Hz. Cu ecranul setat la refresh de 144Hz, totul devine fluent si super cursiv (scrolling prin setari, interfata, google play, aplicatii, web browsing etc).

Initial noi am avut mici dubii legat de faptul ca chipset-ul Snapdragon 778G are suficienti de multi cai putere pentru a tine pasul cu refresh-ul foarte inalt al ecranului. Insa, de cum am inceput sa utilizam device-ul, acele dubii s-au evaporat 🙂

Mergem mai departe si va precizam ca display-ul poate fi setat sa afiseze culorile in 2 moduri: natural sau saturated. Noi am ales presetarea ‘saturated’.

Sub optiunile de intensitate culoare, avem o bara care permite ajustarea temperaturii culorii. Asta este util 🙂

Motorola Edge 20 review in romana

Smartphone-ul dispune de functie ‘Power Touch’, care este foarte utila. Odata ce ea este activata din setari, prin dublu tap pe butonul de pornire/oprire, pe ecran (in drepta pe mijloc) isi face aparitia o fereastra care ofera acces rapid la aplicatiile favorite.

Va mentionam ca in fereastra ‘Power Touch’ pot fi adaugate pana la 6 aplicatii, utilitare sau contacte. O chestie utila 🙂

Va precizam ca functia ‘Peek Display’ permite activarea ecranului prin simpla atingere. Apoi, apelurile, mesajele, notificarile primite sunt elegant afisate in partea de jos a meniului ‘Peek Display’. Modul in care se interactioneaza cu acestea este unul simplu si intuitiv.

Functia ‘Peek Display’ pune la indemana 3 teme de ceas. Fiecare dintre ele arata elegant. Noi speram ca Motorola va adauga curand mai multe teme (printr-un update software).

Motorola Edge 20 review in romana

Daca functia de ‘autorotate’ este dezactivata, in partea de jos isi face aparitia o icoana, care odata apasata, orienteaza display-ul in pozitia dorita.

Motorola Edge 20 review in romana

Motorola Edge 20 review in romana

Meniul de oprire/restart are o interfata grafica placuta.

Cand telefonul este pus la incarcat, in partea de jos isi face aparitia mesajul ‘TurboPower connected’. Pe langa asta, incarcarea este elegant ‘semnalata’ in meniul ‘Peek Display’.

Ecranul are lizibilitate buna atat in lumina de afara, cat si atunci cand este expus in bataia soarelui. Excelent 🙂

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).