Uite Motorola Edge 30 Ultra pareri si pret in Romania. Incheiem aceasta saptamana cu un terminal high-end special. Este vorba despre cel mai performant si cel mai generos echipat smartphone Motorola din toate timpurile, in speta flagship-ul Edge 30 Ultra.

Device-ul ‘asterne pe tava’ un set irezistibil cu dotari (fara nici o exagerare): fast charging ultra-rapid, wireless charging foarte puternic, display de top, camera cu 200-megapixeli (da, ati citit corect, 200 megapixeli !!!), cel mai performant chipset Snapdragon, carcasa superba, conectivitate high-end etc. Am putea continua cu superlativele pana maine dimineata (poate ne-a cam luat valul 🙂 ).

Incheiem partea de introducere cu informatii despre pret. Edge 30 Ultra este listat pe site-ul Motorola Germania pentru suma de 900 euro (12GB RAM/256GB). Smartphone-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 4400 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Deoarece avem de-a face cu un device foarte interesant, este lesne de inteles ca apelam la tipul de articol deja ‘marca inregistrata’ pentru site-ul nostru.

Astfel ca, in randurile de jos gasiti principalele 5 motive pentru care dispozitivul merita a fi plasat in cosul de cumparaturi. Tot ce ne ramane de facut este sa va dorim o lectura cat mai placuta 🙂

[UPDATE 09-09-2022] Terminalul Edge 30 Ultra este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 4000 lei (12GB RAM/256GB).

[UPDATE 11-01-2023] Smartphone-ul Edge 30 Ultra poate fi gasit pe site-ul Altex.ro pentru pretul de 3800 lei.

Motorola Edge 30 Ultra pareri

1. Motorola Edge 30 Ultra pareri – Camera principala cu 200MP

Demaram in forta si va precizam ca smartphone-ul dispune de un setup alcatuit din 3 senzori: 200MP + 50MP (ultra-wide) + 12MP (telephoto). Foarte interesant 🙂

Si acum haideti sa detaliem fiecare din senzori. Inainte de toate, va precizam ca Edge 30 Ultra se numara printre primele telefoane echipate cu camera Samsung ISOCELL HP1 200-megapixeli. Va mentionam ca primul device dotat cu aceasta camera este Motorola X30 Pro (versiunea de Edge 30 Ultra pentru piata asiatica). Bine de stiut 🙂

ISOCELL HP1 200MP etaleaza niste tehnologii foarte avansate. Senzorul poseda noua functie 4×4 hybrid pixel-binning, care asigura performante de top atunci cand vine vorba de fotografierea in conditii foarte slabe de lumina (poze cu rezolutie efectiva de 12.5MP).

Apoi, avem functiile Smart ISO si Multisampling. Smart ISO permite senzorului sa se adapteze la conditiile de luminozitate prin alegerea modului High ISO sau low ISO. In lumina slaba, modul High ISO accentueaza detaliile in zonele intunecate. Apoi, intra in actiune functia Multisampling care reduce zgomotul.

Pe partea de focalizare, Samsung HP1 200MP dispune de tehnologia Double Super PD. Avem de-a face cu un sistem autofocus tip phase detection care permite focalizarea rapida si precisa prin utilizarea micro-lentilelor si a pixelilor dedicati pentru autofocus.

Cum deja intram in detalii mult prea tehnice, mai precizam urmatoarele despre camera Samsung: modul 200MP capteaza poze cu rezolutia efectiva de 16384×12288 pixeli iar captura video 8K este realizata la 30fps.

Motorola Edge 30 Ultra pareri

In ceea ce priveste tehnologiile incorporate de Motorola, camera dispune de OIS (stabilizare optica), diafragma F1.9, functie Ultra Pixel si format optic 1/1,22″.

Pe partea de captura video, senzorul 200MP de pe Edge 30 Ultra este capabil de 8K 30fps, 4K 60fps, 4K HDR10+ 30fps si super slow-motion FHD 960fps. Destul de impresionant 🙂

[UPDATE 11-01-2023] Va relatam ca intre timp noi am testat si compus Xiaomi 12T Pro review in romana. Am mentionat acest aspect deoarece flagship-ul Xiaomi poseda ca si Edge 30 Ultra camera Samsung ISOCELL HP1 200MP. [UPDATE 11-01-2023]

Facem pasul catre senzorul ultra-wide 50MP. El are unghi de filmare la 114 grade si este capabil de captura video FHD 30fps, ceea ce este dezamagitor 🙁 Unui telefon de asemenea calibru nu ii este permis sa fie limitat la filmare ultra-wide 1080p. Noi speram ca Motorola va introduce printr-un update captura video ultra-wide in 4K.

Cel de-al 3-lea senzor, cel telephoto de 12MP, dispune de zoom optic 2X. La prima vedere am putea spune ca senzorul trebuia sa aiba un zoom optic de 4X sau 5X. Insa, situatia este salvata de catre camera Samsung 200MP. Noi ne asteptam ca pozele 200MP captate cu zoom digital de pana la 5X sa arate excelent.

CATEVA OBSERVATII

Legat de camera ultra-wide 50MP folosita pe device, noi banuim ca este aceeasi utilizata pe terminalele Edge 30 si Edge 30 Pro. Nimic in neregula cu asta 🙂

Cum noi am testat ambele device-uri, va invitam cu drag sa parcurgeti Motorola Edge 30 Pro review si Motorola Edge 30 review.

Trebuie spus faptul ca terminalul mid-range Edge 30 este capabil de captura video ultra-wide in 4K. In acest context, Motorola trebuie sa remedieze cat de repede filmarea ultra-wide pe Edge 30 Ultra (ea trebuie sa fie minim 4K 30fps).

Pasim pentru cateva momente in trecut si va precizam ca Edge Plus (lansat in Mai 2020) a fost primul flagship Motorola echipat cu camera de 108MP. Daca va incearca nostalgia, va invitam sa aruncati o privire peste review-ul compus de noi pentru Motorola Edge Plus. Va dorim o lectura placuta 🙂

Motorola Edge 30 Ultra pareri

2. Motorola Edge 30 Ultra pareri – Baterie foarte performanta

In acest compartiment hardware, putem spune ca producatorul a scos asii ascunsi in maneca 🙂 Avem un acumulator echipat cu 4610mAh, fast charging TurboPower 125W, incarcare wireless cu putere 50W si reverse wireless charging la 10W. Foarte tare 🙂

CATEVA OBSERVATII

Va precizam ca smartphone-urile Motorola cu cel mai potent fast charging testate de noi sunt Motorola Edge 30 Pro (68W) si Motorola Moto G60S (50W).

In ceea ce priveste telefoanele cu cel mai rapid fast charging testate de GadgetLab, acestea sunt Poco F4 GT (review) si Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G (review). Ambele dispun de incarcare 120W.

3. Display de top

Ecranul prezent pe dispozitiv impresioneaza din toate punctele de vedere 🙂

FISA TEHNICA

# Panou OLED 6.67 inci cu margini curbate

# Format 20:9 si rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# 394PPI densitate pixeli

# Rata refresh de 144Hz si rata touch sampling de 360Hz

# Spectru culoare DCI-P3 si culori pe 10 bit (1 miliard de culori)

# Luminozitate de 1250 niti

# Tehnologie HDR10+

# Protectie cu sticla Gorilla Glass 5

# Raport ecran/corp de 90%

# Scanner de amprente incorporat in ecran

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca ecranul smartphone-ului a mostenit cateva caracteristici de la flagship-ul Motorola Edge 20 Pro (device testat de noi). Dintre aceste caracteristici scoatem in evidenta refresh-ul de 144Hz, panoul OLED, coloristica pe 10 biti si tehnologia HDR10+.

Apoi, mentionam faptul ca display-ul de pe Edge 30 Ultra are multe similaritati cu cel utilizat de catre terminalul Poco F4 (review romana).

4. Motorola Edge 30 Ultra pareri – Configuratie foarte, foarte performanta 🙂

Pornim acest punct al articolului prin a va spune ca dispozitivul este motorizat de catre chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4nm, frecventa maxima de 3.19GHz).

FISA TEHNICA CU RESTUL DE DOTARI

# 12GB RAM LPDDR5

# 256GB tip UFS 3.1 cu tehnologie Host-Aware Performance Booster 2.0 (functie care imbunatateste viteza de citire)

# Procesor grafic Adreno 730

CATEVA OBSERVATII

Clar ca avem de-a face cu niste componente foarte performante 🙂 Legat de acest aspect, precizam ca pe site-ul oficial nu apare nimic legat de sistemul de racire pentru chipset si restul de componente.

Avand in vedere ca telefonul nu are carcasa super slim (8.39mm), asta ne face sa credem ca smartphone-ul dispune de racire care poate face fata cu brio puternicului chipset Snapdragon 8+ Gen 1. Speram sa nu ne inselam.

Apropo de device-uri inzestrate cu chipset-uri foarte puternice, va precizam ca destul de recent noi am testat Poco X4 GT (are MediaTek Dimensity 8100).

Motorola Edge 30 Ultra pareri

5. Motorola Edge 30 Ultra pareri – Diverse dotari premium cool

Ajunsi in aceasta parte a prezentarii, dam voie specificatiilor sa relateze povestea pentru noi 🙂

FISA TEHNICA

# Design premium – rama metalica, Gorilla Glass 5 pe fata si spate

# Protectie IP52

# Boxe stereo cu tehnologie Dolby Atmos

# Motor de vibratii Linear x-axis

# Port USB C 3.1 cu video out (DisplayPort 1.4)

# Camera selfie 60-megapixeli, video 4K 30fps, functie de stabilizare

# Conectivitate – 5G, 4G, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, NFC, Dual SIM

# Tehnologie Ready For

CATEVA OBSERVATII

Legat de tehnologia Ready For, va invitam cu drag sa descoperiti detalii despre ea in review-urile compuse de noi pentru smartphone-urile Motorola Moto G200 si Motorola Edge 20 Pro (review).

UITE RESTUL DE SPECIFICATII

  • Sistem de operare Android 12 cu interfata My UX
  • Conectivitate – WiFi Direct, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/BDS/GALILEO
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas
  • Altele – 2 microfoane, deblocare faciala
  • 161,76 x 73,5 x 8,39 mm si 198.5 grame
  • Culori – alb, negru
  • Accesorii – folie, husa, incarcator 125W
  • Lipsuri – fara slot MicroSD si jack 3.5mm

Motorola Edge 30 Ultra pareri – CONCLUZIE

Noul Motorola Edge 30 Ultra este un flagship atractiv 🙂 Dotarile prezente pe device sunt de top, design-ul este modern/elegant iar pretul este excelent raportat la ceea ce ofera dispozitivul.

Daca ar fi sa reprosam ceva device-ului, in locul protectiei IP52 era de preferat IP67 sau IP68 iar filmarea ultra-wide limitata la 1080p este un mare minus. Noi speram ca Motorola va introduce printr-un update filmarea ultra-wide in 4K.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).