Uite Motorola Edge 60 Fusion review in romana si pareri. Daca va era dor de prezentarea detaliata a unui telefon mid-range premium, atunci va aflati fix unde trebuie 🙂 Astazi, echipa GadgetLab are in tolba pentru voi un device special, in speta noul model premium Edge 60 Fusion al celor de la Motorola.
Cum am incheiat cu perioada de teste pentru terminal, azi va invitam cu drag sa parcurgeti impreuna cu noi acest nou device pana la cel mai mic detaliu 🙂 Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.
Motorola Edge 60 Fusion review in romana – DESIGN
Terminalul arata foarte elegant. Pe langa ‘implementarea’ unui look stilat, Motorola a adoptat o constructie cu adevarat premium. Smartphone-ul se simte solid in mana si dispune de cam tot ce este mai bun in materie de protectie.
Avem certificare MIL STD 810H (durabilitate la socuri, impact, vibratii, temperaturi vitrege etc), protectie IP69 (durabilitate la jeturi de apa de mare intensitate) si protectie IP68 (durabilitate la praf si scufundari in apa). Hmmm… parca avem de-a face cu un telefon rugged 🙂
Ca si fapt divers, echipa GadgetLab a mai avut la testare terminale mid-range Motorola echipate cu protectiile/certificarile MIL STD 810H si IP68. Aici evidentiem modelele Motorola G75 5G (review) si Motorola Edge 50 Neo (review).
Revenim la subiectul zilei. Spatele terminalului Edge 60 Fusion este ‘captusit’ cu piele sintetica, care poseda suprafata usor moale placuta la atingere si care se ‘lipeste’ bine de palma/mana utilizatorului.
Ca si coloristica, spatele este ‘vopsit’ intr-un albastru deschis (denumirea oficiala a nuantei de culoare este Pantone Amazonite). Arata foarte, foarte bine 🙂
Motorola Edge 60 Fusion review in romana
Cu spatele scaldat in lumina soarelui, albastrul devine mai deschis.
In lumina unui spatiu interior, albastrul isi pastreaza nuanta deschisa, insa este de intensitate usor mai redusa (daca se poate spune asa).
Mentionam ca pe spatele din piele sintetica nu sunt vizibile urmele de amprente si praf. Excelent 🙂
Modulul camerei principale acapareaza atentia gratie design-ului elegant, impunator si modern.
Terminalul poseda profil slim de 7.95mm si cantareste sub 180 grame (178). Niste valori bune 🙂 Va precizam ca device-ul are rama solida (realizata in plastic) colorata in ton cu partea din spate.
Intoarcem device-ul si aruncam o scurta privire peste partea frontala. Aici gasim un display echipat cu 6.67 inci, format 20:9 si perforatie incorporata sus pe mijloc.
Motorola Edge 60 Fusion review in romana
Display-ul poseda extremitati laterale curbate destul de pronuntat. Noi consideram ca acest tip de design a fost, este si va fi foarte, foarte cool 🙂
Putem remarca faptul ca design-ul curbat se extinde si catre marginile display-ului de sus/jos. Insa, de aceasta data curbura este ceva mai subtila.
Va invitam sa mai admiram inca o data device-ul din profil (cu display-ul orientat in sus).
Motorola Edge 60 Fusion review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Difuzorul pentru apeluri este incorporat in partea de sus a ecranului. Aici este inclus si unul din cele 2 difuzoare audio. Apropo de apeluri, va precizam ca semnalul este bun (5G in multe locuri din Cluj Napoca) iar sunetul livrat in convorbiri este de calitate.
Acum haideti sa privim ceva mai de aproape marginile curbate si rama device-ului.
Modulul camerei principale arata foarte bine si are in componenta urmatoarele elemente – camera primara, camera ultra-wide, senzor de lumina 3-in-1 si flash LED.
Modulul camerei afiseaza un design tip unibody (daca se poate spune asa). El iese doar usor in afara device-ului.
Observam ca flash-ul LED si senzorul de lumina sunt grupati in asa fel incat ramai cu impresia ca smartphone-ul are camera quad. Toate cele 4 ‘inele’ ies usor la randul lor in afara modulului.
Motorola Edge 60 Fusion review in romana
Spatele are extremitati laterale usor curbate.
Facem pasul spre marginea de sus. Aici gasim inscriptia Dolby Atmos si un microfon. Ne mutam privirea catre marginea de jos iar aici avem incluse slotul Dual SIM (SIM + eSIM), un alt microfon, port USB C 2.0 si unul din cele 2 difuzoare audio.
Orientam device-ul in dunga (daca se poate spune asa). Pe cea dreapta gasim tastele pentru ajustare volum, butonul de pornire/oprire si cel de-al 3-lea microfon. Dunga stanga nu contine niciun element.
Cele 3 butoane sunt solide, usor de gasit si lasa un feedback bun la apasare.
AUDIO
Ca si dotari audio, smartphone-ul dispune de boxe stereo (cu optimizare Dolby Atmos), iesire audio prin USB C si 2 microfoane.
Cele 2 difuzoare sunt dispuse in felul urmator: unul pe marginea de jos si unul in difuzorul pentru apeluri.
Experienta audio furnizata de catre difuzoare este una placuta 🙂 Avem un sunet clar si volum destul de generos.