Motorola Edge 60 Fusion review in romana – DISPLAY

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

La capitolul display, producatorul a adoptat o traiectorie high-end. Asta doar poate sa ne bucure 🙂 Nu exageram cand spunem ca ecranul are niste caracteristici oau (poate ne-a cam luat valul).

FISA TEHNICA

# Panou OLED curbat 6.67 inci

# Rezolutie 2712×1220 pixeli si 446PPI

# Refresh max 120Hz si rata touch sampling max 300Hz

# Luminozitate max 4500 niti

# Coloristica pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Tehnologii – HDR10+, scanner amprente in ecran

# Protectie Gorilla Glass 7i

# Raport ecran/corp 96.32%

Display-ul terminalului exceleaza la diverse ‘capitole’. Culorile arata superb, imaginea este clara si foarte luminoasa, negrul este unul foarte inchis (asa cum ii sade bine unui panou OLED high-end), partea de touch este excelent optimizata, refresh-ul de 120Hz + chipset-ul Dimensity 7300 livreaza o imagine rapida si cursiva iar diagonala mare (6.67 inci) + design-ul curbat este un setup irezistibil (din nou ne-a cam luat valul).

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

In ceea ce priveste design-ul, va reamintim ca display-ul poseda ratie ecran/corp foarte generoasa (96.32 valoarea oficiala; 91.4% conform Gsmarena).

Acum haideti sa aprofundam partea de display curbat 🙂 Privit din profil, observam ca ecranul coboara destul de mult inspre extremitatile laterale.

In dreptul curburii, imaginea este usor mai luminoasa. Acest aspect este sesizabil doar cand display-ul este privit in dunga.

Din aceste imagini putem observa ca ecranul poseda margini negre laterale foarte slim. Cand display-ul este privit in pozitie normala/fireasca, datorita curburilor, marginile negre laterale sunt greu de observat.

Unghiurile de vizualizare sunt excelente.

Observam ca display-ul si rama albastruie sunt frumos rotunjite/curbate la colturi.

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Partea de touch este excelent implementata/optimizata.

Profilul slim al device-ului (7.95mm) + display-ul curbat este un setup care clar o sa atraga privirile din jur 🙂

Marginea neagra de sus si jos este doar un pic mai lata (in comparatie cu cea de pe laterale).

Functia pentru luminozitate adaptiva/automata lucreaza fin, eficient si rapid.

Cu modul dark activat, negrul afisat de panoul OLED (prin meniuri si interfata) arata superb (inchis/foarte profund).

In sectiunea culori a display-ului, sunt oferite 3 moduri pentru afisare culori. Pe langa asta, avem si optiune pentru ajustare temperatura culoare.

Motorola Edge 60 Fusion review in romana
In setari gasim inculse ‘bare’ pentru ajustare marime font si interfata.

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Pasim in sectiunea refresh a display-ului iar aici ne intampina 3 optiuni – auto (refresh ajustat automat in functie de utilizare), 60Hz si 120Hz.

Cu ecranul setat sa ruleze in mod auto sau 120Hz, pe display totul este rapid si cursiv (animatii, tranzitii, scrolling etc).

O functie cu care ne intersectam pentru prima oara pe un terminal Motorola este ‘Color contrast’. Dansa ofera 3 optiuni/presetari pentru afisare culori (intensitatea contrastului).

Cum telefonul dispune de display curbat, Motorola a implementat pe device functia ‘Edge Lights’ (marginile curbate sunt iluminate atunci cand intra apeluri, notificari etc).

Functia ‘Edge Lights’ este utila intr-un spatiu slab iluminat. In acest scenariu, marginile display-ului sunt iluminate suficient de intens pentru a putea fi zarite comod/usor. Pe timp de zi cu multa lumina un jur, functia scade in utilitate.

Daca obisnuiesti sa petreci ore in sir cu ochii in telefon/display sau daca ai deficiente de vedere, functia ‘Night Light’ o sa-ti fie de real ajutor.

Apoi, ne pare bine sa vedem ca Motorola a implementat functia ‘Flicker prevention’ (ecranul nu palpaie in conditii de luminozitate foarte slaba).

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Scanner-ul de amprente (incorporat in display) este configurat usor si rapid. Ca si functionare, scanner-ul se misca bine 🙂 (deblocare precisa si destul de rapida).

Pentru navigare/utilizare device, avem 2 optiuni: sistem de gesturi (excelent optimizate) sau butoane software.

O alta functie cu care ne intalnim pentru prima oara pe un telefon Motorola este Moto AI (utilizarea functiei de inteligenta artificiala pentru a cauta lucruri, diverse intrebari etc).

Aici avem 4 optiuni – Prmopt bar, Smart Tabs, Personalization si Preferences. Haideti sa le exploram pe fiecare in parte.

Functia ‘Prompt bar’ este practic o casuta de cautare ce poate fi accesata din diverse locatii – app tray, prin apasarea butonului power, prin gest quick launch (tap pe spatele device-ului) si prin ‘floating bubble’ (bula plutitoare).

Din cele cateva teste facute, rezultatele au fost afisate multumitor de repede iar de cele mai multe ori informatiile oferite au fost destul de precise.

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

In perioada in care ne-am ‘jucat’ cu Moto AI, functia de bula plutitoare (floating bubble) ni s-a parut a fi foarte utila (cautare simpla si rapida).

Mergem mai departe si spunem cateva vorbe si despre functia ‘Smart Tabs’. Cu ea activata, in meniul app try/app drawer pot fi adaugate sectiunile News si/sau Journal pentru citire si adaugare rapida de informatii/date. O chestie interesanta si destul de utila 🙂

Celalalte 2 sectiuni oferite de Moto AI sunt ‘Personalization’ (cu functia activata, Moto AI invata task-urile tale pentru a oferi pe viitor informatii mai precise/detaliate) si ‘Preferences’ (cateva setari).

De pe terminal este nelipsita functia ‘Sidebar’ (ofera acces simplu si rapid la aplicatiile de pe device).

Va precizam ca aplicatiile deschise din meniul ‘Sidebar’ sunt afisate sub forma de ferestre plutitoare. Apoi, accesarea functiilor split screen (rulaj simultan a 2 apps), freeform (ferestre plutitoare) poate fi realizata din meniul recents.

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Terminalul pune la dispozitie un sistem de gesturi excelent pus la punct (sunt multe iar cateva sunt foarte utile).

Aplicatiile de pe device pot fi grupate sub forma de app tray/app drawer sau in mod open (standard pe ecranul/ecranele home).

O setare utila introdusa de Motorola este ‘Curated content’. Ea ofera direct din ecranul home cateva optiuni pentru personalizare interfata .

De pe telefon nu lipsesc functiile ‘Icon Size’ (ajustare marime icoane) si ‘Swipe Access’ (accesare feed google news prin swipe dreapta din ecranul Home).

O alta functie interesanta (si foarte utila) este ‘Control center’. Ea ofera 2 optiuni pentru afisare notificari si comenzi rapide – classic style (notificarile si comenzile rapide sunt afisate prin swipe down) sau modern style (notificarile sunt afisate prin swipe in stanga sus iar comenzile rapide sunt afisate prin swipe in dreapta sus).

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Functia ‘Live lock screen’ dezvoltata de Motorola permite afisarea pe fereastra lock screen de wallpapers si continut diferite la fiecare deblocare. Problema este ca partea de continut (stiri, articole) vine cu reclame.

Fereastra lockscreen ofera cateva optiuni cool pentru personalizare (teme ceas, shortcuts, modul de afisare notificari).

Terminalul dispune de functie ‘Sleep display’, care permite activarea ecranului printr-un simplu tap, prin ridicare etc pentru vizualizare rapida de informatii esentiale precum data, ora, notificari intrate etc. Mentionam ca interactiunea cu notificarile in fereastra ‘Sleep display’ este simpla si intuitiva.

Comanda dublu tap poate fi utilizata pentru activare si/sau blocare device.

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Gratie ‘setup-ului’ format 20:9 + margini curbate + diagonala mare, Edge 60 Fusion este practic o masinarie pentru navigare, scrolling continut etc. Iarasi ne-a cam luat valul 🙂

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Perforatia asezata sus pe mijloc (include camera selfie de 32MP) este de dimensiune redusa.

Smartphone-ul poseda certificare DRM Widevine L1 iar asta permite vizionarea de Youtube si continutul de pe platformele de filme (netflix, amazon, disney plus etc) in rezolutie HD sau mai mult. Noi am testat Youtube iar aplicatia ruleaza excelent la 2160p60 (4K 60fps).

Motorola Edge 60 Fusion review in romana

Suntem sinceri cu voi si va spunem ca pe durata testarii lizibilitate display, afara am prins doar vreme inchisa. In aceste conditii, ecranul se vede foarte bine.

Gratie celor 4500 niti (luminozitate peak), suntem increzatori ca display-ul are lizibilitate excelenta si in conditii de soare intens.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).