Motorola Edge 60 Fusion review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA
SPECIFICATII
# Senzori – Sony LYTIA 700C 50MP (F1.8, focalizare Quad PDAF, tehnologie Ultra Pixel, functie OIS) + ultra-wide 13MP (F2.2, unghi pozare/filmare 120 grade, autofocus, functie pentru pozare/filmare Macro), video 4K 30fps, ultra-wide video 4K 30fps, functie de stabilizare
GALERIE FOTO
MOD ULTRA-RES
Am demarat testarea camerei principale cu o sesiune de pozare folosind modul foto Ultra-Res de inalta rezolutie (poze cu rezolutie efectiva 8192×6144 pixeli). In ciuda faptului ca afara nu am prins o vreme grozava (cer innorat, un pic cam frig 🙂 ), senzorul primar Sony LYTIA 700C 50MP s-a comportat excelent 🙂
Fotografiile capturate sunt luminoase, detaliate, suficient de intens colorate si foarte clare. In ceea ce priveste focalizarea si viteza de captura, functia Quad PDAF focuseaza foarte rapid imaginea iar procedeul de captura foto este unul rapid. Ne pare bine sa vedem ca Motorola a exploatat asa cum trebuie capabilitatile chipset-ului Dimensity 7300 🙂
MOD ULTRA-WIDE
Caracteristicile bune ale camerei UW (13MP, autofocus, unghi 120 grade) ne-au impins sa avem asteptari mari din partea dansei. Ne pare bine sa va spunem ca senzorul UW nu ne-a dezamagit 🙂
Conditiile de pozare au fost mixte. Pe alocuri am avut parte de un pic de soare, insa vremea inchisa a fost cea care a predominat. In ciuda acestor ‘piedici’, camera ultra-wide a performat multumitor.
Fotografiile capturate sunt suficient de luminoase, unghiul larg de pozare (120 grade) este foarte util (incape mult decor in poze) iar rezolutia/claritatea imaginii este perfect in regula. Cum ramane cu fenomenul de distorsionare imagine de la extremitatile laterale ?
Suntem bucurosi sa va spunem ca el este de intensitate foarte redusa. Acest aspect (si nu numai) ne indica foarte clar ca producatorul a mers pe mana unei camere ultra-wide de calitate. Felicitam Motorola pentru acest aspect.
In ceea ce priveste restul de aspecte, camera UW capteaza niste poze detaliate si frumos colorate. Ca si focalizare + viteza captura, camera are un comportament bun.
MOD STANDARD ZOOM 2X (digital)
MOD NIGHT VISION STANDARD
Si acum haideti sa facem pasul spre fotografierea pe timp de noapte. Camera Sony LYTIA 700C (cu OIS) se comporta excelent si in acest scenariu de pozare (conditii bune si medii de luminozitate).
Fotografiile capturate sunt luminoase, detaliate, clare, atractiv colorate si lipsite de zgomot. In ceea ce priveste captura aproape de o sursa de lumina, va precizam ca razele luminoase sunt de dimensiune redusa.
MOD NIGHT VISION ULTRA-WIDE
Va precizam ca modul foto night vision este disponibil si pe camera ultra-wide. In conditii bune de luminozitate, pot fi capturate niste poze de calitate decenta.
Insa, trebuie spus faptul ca senzorul ultra-wide sufera pe partea de procesare lumina (pozele ies cam intunecate). Era de asteptat pentru o camera UW de telefon mid-range.
MOD NIGHT VISION – Comportament OIS in conditii slabe de luminozitate
Incepem prin a va spune ca in conditii slabe de luminozitate, senzorul primar Sony LYTIA 700C 50MP capteaza foarte eficient putinul de lumina disponibil in jur. Asta rezulta in poze decent de luminoase chiar si atunci cand sunt captate poze in conditii destul de apropiate de bezna.
Cu acest aspect lamurit, cum ramane cu functia OIS ? Ea este bine optimizata. De cele mai multe ori, pozele capturate in conditii foarte slabe de luminozitate sunt lipsite de blur sau au blur de intensitate redusa.
MOD NIGHT VISION – Mici probleme OIS
Cu toate ca functia OIS este bine optimizata, la pozarea pe noapte pot sa isi faca aparitia poze cu blur de intensitate redusa. In urma testarii facute de noi, din multele poze night vision captate (cu senzorul primar Sony LYTIA 700C), doar cateva au iesit blurate/usor blurate.
MOD PORTRET
MOD MACRO
In ceea ce priveste modurile foto portret si macro, ambele performeaza excelent 🙂