Uite Motorola Edge review romana si ganduri personale. Astazi avem o surpriza foarte placuta pentru fanii de telefoane mid-range puternice. In ultima saptamana am avut pe masa de testare noul terminal mid-range 5G Motorola Edge.

In articolul de azi vrem sa va prezentam cu ceea ce noi am ramas de pe urma butonarii acestui nou terminal Motorola.

Nu ne putem abtine in a apela la tactica de teasing/amagire si va spunem inca de pe acum ca telefonul poseda un ecran superb, configuratie potenta, autonomie generoasa, multe dotari premium etc. Noi credem ca deja v-am pus pe jar 🙂

Va informam ca review-ul este unul lung si detaliat. Tot ce putem face este sa va uram o lectura cat mai placuta/captivanta 🙂

Motorola Edge review romana

Motorola Edge review romana – DESIGN

Motorola Edge review romana

La primul contact cu terminalul, se face remarcat design-ul foarte elegant si inaltimea generoasa. Spatele device-ului poseda finisaje glossy care reflecta elegant imprejurimile.

Va mentionam ca partea din spate este realizata din plastic. Partea buna este ca nu ramai cu impresia ca device-ul e captusit cu acest tip de material. Daca pe site-ul oficial nu se mentiona ca smartphone-ul are spate din plastic, puteam crede foarte usor ca telefonul are spate din sticla 🙂

Motorola Edge review romana

Daca telefonul este expus la o sursa de lumina, pe spate isi fac aparitia modele luminoase sub forma de curcubeu. Noi credem ca acestea arata foarte cool 🙂

Motorola Edge review romana

In partea de sus sade mandru si elegant sistemul quad-camera al device-ului. Noi consideram ca el are un aspect interesant 🙂

Motorola Edge review romana

Motorola Edge review romana

Langa camera gasim flash-ul LED iar putin mai jos (in dreptul senzorului TOF 3D), logo-ul Motorola. Finisajul glossy arata placut, insa retine foarte usor urmele de amprente. Nimic surprinzator din partea unui capac cu finisaje lucioase.

Motorola Edge review romana

Ne pare bine sa va anuntam ca spatele device-ului nu este alunecos. El se ‘lipeste’ foarte bine de palma utilizatorului.

Motorola Edge review romana

Ca si constructie, telefonul se simte solid in mana. Terminalul este ingust iar asta il face usor de manevrat intr-o singura mana.

Spatele este curbat inspre margini iar asta face ca device-ul sa se muleze foarte bine in palma/mana utilizatorului.

Motorola Edge review romana

In partea frontala gasim un display masiv dotat cu 6.7 inci si margini curbate, care se extind mult inspre partile laterale ale smartphone-ului. Cu toate ca ecranul are diagonala generoasa, datorita profilului ingust, nu ramai cu impresia de telefon masiv si greu de manevrat/butonat.

Motorola Edge review romana

Curburile de pe lateral ofera smartphone-ului un look modern si sofisticat.

Motorola Edge review romana

Cand telefonul este privit frontal, ramai cu senzatia ca display-ul nu se mai termina 🙂

Motorola Edge review romana

Motorola Edge review romana

Motorola Edge review romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Motorola Edge review romana

Un aspect interesant este ca telefonul nu dispune pe laterale de rame. Practic, sticla Gorilla Glass 5 care imbraca partea frontala face contact direct cu spatele din plastic al device-ului.

Motorola Edge review romana

In partea de sus a ecranului gasim unul dintre difuzoarele montate pe telefon. Marginea neagra de sus este din aluminiu iar ea este imbinata frumos cu sticla de pe display-ul terminalului.

Motorola Edge review romana

Din acest unghi se poate observa cat de curbat este ecranul de pe dispozitiv. In partea de jos avem o alta margine metalica pe care sunt insirate urmatoarele elemente (de la stanga spre dreapta): linie de antena, jack 3.5mm, port USB C, microfon, cel de-al 2-lea difuzor audio si o alta linie de antena.

Apropo de cele doua difuzoare prezente pe smartphone, sunetul emis de ele este unul placut si puternic ca volum. Difuzoarele nu distorsioneaza cand sunt date la maxim, insa frecventele inalte emise sunt deranjante pentru urechi.

Motorola Edge review romana

In setarile telefonului la sectiunea Moto Audio se poate alege intre 4 tipuri de presetari audio: auto (ajusteaza sunetul in functie de ceea ce se ruleaza pe telefon), music, movie sau game.

In afara de presetarea auto, restul de cele 3 (music, movie, game) pot fi ajustate dupa bunul plac: nivel de bass, setare stereo widening, volume leveler, egalizator etc. Va precizam ca daca se exagereaza cu nivelul de bass, la volum maxim, difuzoarele din dotare nu mai fac fata (suna foarte ciudat).

Pe marginea metalica de sus gasim aliniate (de la stanga spre dreapta) o linie de antena, microfon, slot Dual SIM Hybrid si o alta linie de antena.

Pe marginea dreapta a smartphone-ului putem zari in partea de sus butoanele pentru volum si pornire/oprire/blocare/deblocare.

Pe marginea stanga nu gasim nimic 🙂 Per total, noi consideram ca device-ul are un aspect foarte trendy si o constructie/asamblare solida si de calitate. Aaa… sa nu uitam. Dispozitivul are protectie IP52 pentru durabilitate la stropiri cu apa. Asta este binevenit 🙂

Motorola Edge review romana – GALERIE FOTO

Motorola Edge review romana – DISPLAY

Motorola Edge review romana

Principalul punct de atractie al acestui device este ecranul. Din punct de vedere tehnic, display-ul se prezinta excelent. El dispune de tehnologie OLED, diagonala 6.7 inci, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), 385PPI densitate pixeli, perforatie mica/subtila in stanga sus si protectie Gorilla Glass 5. Inca nu am incheiat 🙂

Ecranul poseda in premiera pentru un device Motorola rata refresh de 90Hz. Cool 🙂 Alte aspecte tehnice interesante despre ecran sunt tehnologia HDR10, raportul ecran/corp de 96 procente, formatul 19.5:9 si spectrul de culoare DCI-P3.

Suntem convinsi ca toata atentia voastra a fost capturata de catre marginile foarte curbate ale display-ului 🙂 Detalii despre acest aspect ve-ti descoperi in cateva clipe.

Motorola Edge review romana

# Motorola Edge review romana

Panoul OLED din dotare livreaza o imagine de calitate premium (daca se poate spune asa). Culorile sunt foarte vii, negrul afisat este unul inchis si profund, imaginea este clara iar refresh-ul de 90Hz este cireasa de pe tort 🙂

Cu ecranul setat sa ruleze la 90Hz, scrolling-ul prin Google Play, Facebook, Twiter, aplicatii de stiri, prin meniuri si interfata etc, este foarte cursiv. Excelent 🙂

In gaming, nu exista mari diferente de cursivitate intre modurile 60Hz si 90Hz (valabil in special pentru jocurile mari consumatoare de resurse hardware).

Apropo de claritatea imaginii, pe hartie, combinatia de diagonala 6.7 inci + rezolutie de 2340×1080 pixeli (385PPI) nu lasa o impresie pozitiva. Insa, din fericire asta este doar pe hartie 🙂 La utilizare, afisajul livreaza o imagine clara si suficient de bine pixelata.

Motorola Edge review romana

# Motorola Edge review romana

Numele de Edge al noului smartphone Motorola provine de la marginile foarte curbate. Putea fi altceva ? 🙂 Acestea ofera partii frontale un aspect modern si foarte elegant.

Motorola Edge review romana

In aplicatii, marginile curbate ale display-ul raspund bine la atingeri/comenzi. Tinem sa va mentionam ca din cand in cand mai apar momente cand prima atingere nu face nimic. Odata ce se face touch pentru a 2-a oara, comanda este inregistrata. Aceste momente sunt destul de rare.

Imaginile de fundal, aplicatiile si orice altceva arata cool si foarte interesant pe marginile curbate ale acestui ecran.

Motorola Edge review romana

La utilizarea afara cu soarele sus pe cer, afisajul este suficient de lizibil. Poate ca in lumina directa a soarelui era nevoie de un plus de luminozitate, insa per total display-ul se prezinta decent din acest punct de vedere.

Motorola Edge review romana

Pentru deblocare, telefonul dispune de scanner amprente optic incorporat sub display. Scanner-ul este usor de configurat iar procedura de recunoastere amprenta si deblocare device este rapida (cam 1 sec) si precisa. Asa da 🙂

# Motorola Edge review romana

Va informam ca pentru deblocare, telefonul are si face unlock. Din pacate, functia pentru deblocare faciala functioneaza bine doar in conditii bune de luminozitate. In conditii de lumina scazuta, face unlock-ul cateodata merge, cateodata nu merge. Pe intuneric, functia pentru deblocarea faciala nu face nimic.

Motorola Edge review romana

Motorola a profitat de ecranul cu design curbat si a inclus cateva functii interesante si utile 🙂 In sistemul de operare exista functie Edge lights care odata activata, va lumina marginile curbate ale ecranului atunci cand pe telefon porneste o alarma, cand intra apeluri, notificari si cand telefonul este pus la incarcat.

O alta functie interesanta este Edge touch. Prin activarea functiei, pe marginea dreapta isi face apartia o bara care prin swipe permite accesul rapid la aplicatii, utilitare si contacte. Va mentionam ca meniul Edge touch permite adaugarea de pana la 6 elemente (aplicatii, utilitare si contacte).

In ceea ce priveste functia Always On, ea nu este prezenta pe device. Insa, in setari exista functii care odata bifate, activeaza ecranul cand el este atins, cand device-ul este ridicat sau cand mana este in apropierea display-ului. Aceste functii sunt bine implemente si reusesc sa compenseze partial absenta tehnologiei AOD.

Motorola Edge review romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Motorola Edge are la bord un propulsor performant format din urmatoarele componente: chipset Snapdragon 765G, procesor grafic Adreno 620, 6GB RAM LPDDR4X 2133MHz in configuratie dual-channel si 128GB ROM tip UFS 2.1.

Motorola Edge review romana

Motorola Edge review romana – PERFORMANTA

Demaram acest punct al articolului prin a va spune ca telefonul se misca excelent in aproape orice fel de scenariu 🙂

Singura chestie pe care am sesizat-o este atunci cand minimalizezi un joc pretentios ca si cerinte hardware (gen Asphalt 9) pentru a reveni la ecranul Home iar in background ruleaza diverse alte aplicatii, sistemul de operare si animatiile intampina pentru 1-2 secunde un pic de lag.

La utilizare foarte intensa (benchmark-uri, gaming), partea din spate se incalzeste, insa nu deranjant. Apropo de gaming, chipset-ul Snapdragon 765G are suficienti de multi cai putere pentru a rula cursiv jocuri consumatoare de resurse hardware precum Asphalt 9.

# Motorola Edge review romana

Va mentionam ca pentru gaming, smartphone-ul dispune de functia software Moto Gametime. Odata ce noi am dat drumul jocului Asphalt 9, functia Moto Gametime a fost automat activata iar in partea stanga a ecranului si-a facut aparitia o mica icoana care daca este apasata, iti pune la indemana cateva optiuni de personalizare.

Avem functie de screenshot in jocuri, blocare notificari si apeluri, setare taste virtuale pentru gaming etc. Legat de tastele virtuale, Moto Gametime iti permite sa folosesti in jocuri pentru extra control butoane de tip trigger pozitionate de-o parte si de alta a ecranului si sus pe marginea curbata in stanga si dreapta.

Poti seta ca tastele virtuale sa fie afisate in diverse culori (rosu, galben, albastru, verde sau alb). Daca obisnuiesti sa te joci mult pe telefon, acele taste virtuale sunt destul de utile 🙂

Banuim ca functia Moto Gametime este compatibila cu majoritatea jocurilor populare de pe Google Play.

 

Instalarea de aplicatii se face repede gratie stocarii UFS 2.1. Va mentionam ca in benchmark-ul Androbench, stocarea a obtinut la testul de citire aproape 1GB/s. Asta este impresionant 🙂

Motorola Edge review romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

3DMARK

GEEKBENCH

ANDROBENCH

SPEEDTEST

AIDA64

Motorola Edge review romana – SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 10, care este apropiat de versiunea stock. Exista cateva mici customizari (Moto Display si Moto Actions) care aduc un plus de functionalitate. Detalii despre aceste customizari ve-ti descoperi in cateva clipe in randurile de mai jos.

INTERFATA

Daca sunteti fan de Android stock, atunci interfata prezenta pe device iti va fi pe plac. Ea este simplista, bine optimizata, rapida si bine pusa la punct 🙂

SETARI

Partea de setari a sistemului de operare merita extra atentie din partea noastra. Spunem asta deoarece exista destul de multe functii si setari interesante 🙂

Vi le prezentam pe cele care noua ni s-au parut cele mai cool. Am remarcat ca in sectiunea Display din setari exista optiunea Styles.

Ea iti permite sa personalizezi tema prezenta pe telefon prin alegerea de font, culoare in care sa fie afisate icoanele din meniul drop-down de notificari si butoanele software pentru navigare, alegerea de forma icoana (patrat, cerc etc) si asa mai departe.

In sectiunea Display este prezent modul Dark Mode, care e binevenit 🙂 In sectorul Display din setari mai avem functia Edge lights, care iti permite sa setezi ca marginile curbate ale ecranului sa fie luminate atunci cand primesti apeluri, alarme si notificari.

Motorola Edge review romana

In setari este prezenta functia Edge display, care ofera optiunea de a alege aplicatiile pe care tu le vrei sa fie afisate pe marginile curbate.

O alta functie interesanta este Peek Display. Ea iti pune la indemana optiuni utile de activare a ecranului. Avem tap to wake (ecranul este activat prin atingere) si approach to wake (display-ul este activat cand telefonul este ridicat sau cand mana este intinsa deasupra ecranului).

Poate cea mai cool optiune in sectiunea Display din setari este refresh rate. Ea iti permite setarea ratei de refresh a ecranului. Avem modul 90Hz, modul standard 60Hz si modul auto, care ajusteaza refresh-ul in functie de cum utilizezi smartphone-ul.

Motorola Edge review romana

In partea de sunet din setarile generale exista functia Moto Audio, care iti pune la indemana 3 presetari de sunet: Music, Movie si Game. Se poate opta pentru modul Auto, care ajusteaza sunetul in functie de ceea ce se ruleaza pe telefon.

Inainte de a incheia, vrem sa va mentionam ca in setarile device-ului este inclusa optiunea System navigation, care iti permite sa optezi pentru taste software de navigare sau navigare prin gesturi. Noi am testat navigarea prin gesturi si putem spune ca ea este intuitiva.

Va invitam cu drag sa va uitati peste capturile de ecran de mai jos pentru a descoperi ce alte functii mai sunt prezente in sistemul de operare. Va dorim vizionare placuta 🙂

Motorola Edge review romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA

Motorola Edge review romana

Pe spatele device-ului sade un sistem quad-camera generos accesorizat si inzestrat cu un design interesant/atractiv. Prima data va insiram caracteristicile camerei, urmand ca apoi sa va impartasim impresiile noastre despre ea. Speram ca asta este pe placul vostru 🙂

SPECIFICATII PENTRU CAMERA

# Senzori – 64MP (wide, F1.8) + 8MP (telephoto, F2.4) + 16MP (ultra-wide, F2.2) + TOF 3D (adancime/efecte bokeh)

# Functii/dotari – zoom optic 2X, focalizare rapida PDAF, HDR, mod portret, mod macro, night vision, panorama, mod ultra-res 64MP, filtre live, poze tip RAW, tehnologie Google Lens, fotografii active, mod manual, detectie zambet, tehnologie AI, flash LED, temporizator, video macro, video slow-motion FHD 120fps/HD 240fps, video timelaspe, stabilizare video, captura video 4K 30fps etc

# Motorola Edge review romana

Precum se poate observa, avem de-a face cu o camera principala excelent pusa la punct. Parasim partea focusata pe specificatii si ne indreptam cu pasi repezi spre impresiile cu care am ramas de pe urma utilizarii camerei principale.

Spargem gheata si va mentionam ca telefonul poseda o camera principala destul de performanta. Cu cateva mici exceptii, toate modurile foto testate de noi s-au comportat excelent.

Haideti ca prima data sa aruncam o privire peste aspectul care putea fi imbunatatit. Camera quad dispune de mod Night Vision pentru pozare pe timp de noapte. Multe poze captate de telefon cu acest mod foto arata bine.

Exista procesare software in imaginile capate, insa partea buna la acest aspect este ca lipseste zgomotul din poze. Va mentionam ca dupa ce sa face captura foto (care decurge repejor), software-ul camerei proceseaza pentru o secunda sau doua fotografia realizata. Va precizam ca partea de procesare este aplicata la toate modurile foto.

Motorola Edge review romana

Ce nu ne prea place la modul Night Vision este faptul ca pozele blurate isi fac aparitia destul de des. Banuim ca asta se datoreaza lipsei tehnologie pentru stabilizare optica a imaginii. Noi speram ca Motorola va introduce un update care sa imbunatateasca performanta camerei atunci cand este utilizat modul Night Vision.

Si acum facem pasul catre modul foto Ultra Res 64MP. Fotografiile captate in acest mod au rezolutia efectiva de 64.4MP (9280×6944 pixeli). Modul Ultra Res este in stare sa scoata niste imagini cu mult detaliu si foarte clare. Tinem sa va spunem ca functia HDR nu este disponibila atunci cand se utilizeaza modul 64MP.

Ca sa fim sinceri, nici nu e nevoie de HDR in acest mod foto. Pozele captate arata excelent atunci cand conditiile de luminozitate din jur sunt bune. Dureaza ceva pana cand captura foto este realizata in modul foto Ultra Res, insa nu mult 🙂

Dupa ce poza este capturata in modul 64MP, partea de procesare tine un pic mai mult in comparatie cu celalalte moduri foto. Insa, va asiguram ca timpul de asteptare pana cand poti admira poza captata nu este deranjant de mare.

Motorola Edge review romana

Modul foto standard (poze cu rezolutie efectiva de 16MP) este capabil de niste poze care arata placut chiar si in conditii low-light. Va invitam sa va convingeti de acest aspect admirand pozele din galerie foto.

Cu aceasta presetare foto (mod standard), pozele sunt capturate aproape instant iar secventa de procesare foto dureaza putin. Legat de focalizare, camera se descurca bine (imaginea este focusata destul de rapid).

Si acum este momentul propice sa va spunem cateva cuvinte despre cum se comporta senzorul ultra-wide 16MP al camerei quad. Datorita unghiului de fotografiere la 117 grade, in obiectivul camerei incap cu usurinta cladiri si obiecte foarte voluminoase.

Daca te afli la munte sau la mare, camera ultra-wide poate capta niste landscape-uri (daca se poate spune asa) superbe. Pentru poze ultra wide reusite, nu este nevoie ca luminozitatea din jur sa fie tot timpul generoasa.

Motorola Edge review romana

Va mentionam la partea de specificatii ca sistemul quad-camera dispune de zoom optic 2X. Am testat si aceasta functie iar pozele capturate la zoom 2X arata bine (uneori spre foarte bine). In ciuda zoom-ului aplicat imaginii, nivelul de detaliu si claritate este chiar bun.

Noi am testat si modurile Macro, Portret iar fotografiile realizate prin intermediul acestor moduri arata interesant. Va precizam ca senzorul TOF 3D realizeaza niste poze cu background blurat aspectuoase (spre foarte aspectuoase).

Inainte de a trece mai departe, vrem sa va informam ca telefonul poate capta cu usurinta niste panorame frumoase. Trebuie doar sa ai la dispozitie spatiu sa te desfasori 🙂

Aaaa… sa nu uitam. Clipurile video 4K 30fps capturate de telefon beneficiaza de stabilizare iar ceea ce rezulta sunt niste filmari UHD chiar reusite 🙂 Va mentionam ca pentru filmari 4K de calitate este nevoie de lumina generoasa in jur.

In randurile de mai jos gasiti o galerie cu toate modurile foto testate de noi si 2 video sample 4K 30fps. Va dorim inca de pe acum vizionare placuta 🙂

Motorola Edge review romana – CAMERA FOTO SECUNDARA

Pentru poze selfie, smartphone-ul Motorola Edge dispune de o camera frontala bine pusa la punct. Ea poseda senzor de 25-megapixeli, apertura F2.0, stabilizare video electronica, HDR, mod portret, night vision, group selfie, filtre live, functie de infrumusetare, mod manual si filmare in 1080p cu 30fps.

Motorola Edge review romana

Ca sa fim sinceri, nu ne-am focusat prea mult pe camera selfie. Putem spune ca am abuzat de camera quad a device-ului 🙂 Insa, cat am apucat sa butonam camera selfie de pe telefon, am remarcat ca pozele captate de senzorul 25MP arata bine (spre foarte bine) in conditii favorabile de lumina.

Va precizam ca modul Night Vision permite capturare de niste selfie-uri destul de reusite in conditii de intuneric. In bezna totala, functia de display flash este utila 🙂

INTERFATA CAMERA FOTO

Motorola Edge review romana – GALERIE FOTO

MOD FOTO 64MP Ultra-Res

MOD FOTO STANDARD 64MP/Quad Pixel (rezolutie efectiva 16MP) cu HDR

MOD FOTO Ultra-Wide cu HDR

MOD FOTO Zoom Optic 2X

MOD FOTO Night Vision

MOD FOTO STANDARD SI CONDITII LOW-LIGHT cu HDR

MOD PORTRET (background blurat)

MOD PANORAMA

MOD MACRO

VIDEO SAMPLE 4K 30FPS 1

VIDEO SAMPLE 4K 30FPS 2

Motorola Edge review romana – BATERIE SI AUTONOMIE

In corpul premium si elegant al device-ului gasim incorporat un acumulator dotat cu capacitate generoasa de 4500mAh si tehnologie fast charging cu putere 18W.

Motorola Edge review romana

Prima data trecem in revista detalii despre cat de rapid este incarcata bateria.

# 0 – 50%  – 40 minute

# 50% – 100% – 1 ora si 48 minute

Incarcare completa in 2 ore si 28 minute

Noi suntem de parere ca incarcarea este lenta. Motorola trebuia sa echipeze device-ul cu incarcare rapida de cel putin 25W.

Va precizam ca wireless charging-ul nu este prezent pe dispozitiv.

# Motorola Edge review romana

Pe partea de autonomie, ne pare bine sa va anuntam ca smartphone-ul se prezinta foarte bine 🙂 Dupa 10 ore de utilizare intensa si continua, din baterie au mai ramas 9 procente.

In cele 10 ore de utilizare noi am stresat telefonul cu download torrente, YouTube, instalare aplicatii de pe Google Play, gaming (Asphalt 9), vizionare film 4K, navigare pe net, benchmark-uri etc.

Pentru detalii complete despre cum am utilizat device-ul, va invitam sa aruncati o privire peste capturile de ecran de mai sus. Va mentionam ca autonomia de 10 ore a fost obtinuta cu ecranul setat in modul 90Hz. Noi credem ca asta este destul de impresionant 🙂

In acest context, nu ne-am mai sinchisit sa testam autonomia cu ecranul setat sa ruleze la refresh standard de 60Hz.

Motorola Edge review romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Si iata-ne ajunsi in sectorul de conectivitate al terminalului. Va relatam ca acest segment hardware este bine pus la punct 🙂

Motorola Edge review romana

Avem scanner de amprente incorporat in display, deblocare faciala, port USB C, conectivitate 5G, conectivitate 4G LTE Cat 18, Bluetooth 5.1, WiFi 802.11 ac, WiFi Hotspot si NFC. Nu lipsesc dotarile old-skool precum jack-ul audio 3.5mm, slotul Dual SIM, slotul MicroSD(pana la 1TB) si GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/Beidou.

Ca si senzori, terminalul dispune de accelerometru, giroscop, proximitate, lumina ambientala etc

Motorola Edge review romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Motorola Edge review romana

Terminalul vine ambalat intr-o cutie solida care contine urmatoarele accesorii – husa, casti, cheita pentru SIM, incarcator Turbopower, cablu USB C si documentatie.

Husa oferita in dotarea standard este de tip TPU (plastic moale) si protejeaza destul de bine partea din spate si marginile device-ului.

Motorola Edge review romana – CONCLUZIE SI PRET

Motorola Edge review romana

Perioada petrecuta alaturi de proaspatul Motorola Edge a fost una foarte placuta. Terminalul este bine pus la punct in cam toate segmentele hardware. Aspectele care ies puternic in evidenta sunt display-ul cu look spectaculos (fara nici o exagerare) si specificatii potente, configuratia mid-range performanta, autonomia excelenta si camera quad potenta.

Daca ar fi sa criticam ceva, incarcarea este lenta si modul Night Vision al camerei quad mai are nevoie de optimizare (ies destul de multe poze blurate).

Per total, noi suntem de parere ca telefonul este unul reusit iar singurul aspect care ar putea sta in calea achizitionarii acestui device este pretul. In momentul aparitiei pe piata din Romania, Motorola Edge era listat pe Altex pentru suma de 3000 lei, ceea ce este prea mult.

In prezent, smartphone-ul este la vanzare pe Altex pentru 2700 lei. Scaderea de pret este binevenita, insa 2700 lei este in continuare mult. Noi consideram ca un pret corect pentru telefon ar fi de pana in 2400 lei.

PRO

  • Aspect vizual cool si display echipat cu design curbat; constructie solida
  • Display OLED excelent cu refresh de 90Hz
  • Configuratie puternica – Chipset SD765G, 128GB ROM UFS 2.1 si 6GB RAM
  • Sistem de operare Android 10 bogat in functii si bine optimizat
  • Camera quad performanta
  • Camera selfie ok
  • Scanner de amprente incorporat sub display; optimizare buna si functionare rapida/precisa
  • Difuzoare stereo ok
  • Baterie 4500mAh care ofera o autonomie excelenta
  • Conectivitate generoasa – 5G, 4G LTE CAT 18, jack 3.5mm, NFC, WiFi 802.11 ac, USB C, Dual SIM, Bluetooth 5.1 etc
  • Husa si casti de calitate in dotarea standard

CONTRA

  • Modul Night Vision (pozare noaptea) al camerei quad nu este suficient de bine optimizat
  • Face unlock-ul merge asa si asa in conditii low-light; pe intuneric, deblocarea faciala nu merge
  • Acumulatorul este incarcat lent; fara wireless charging
  • Pret mare

Am avut ocazia sa va aducem Motorola Edge review romana gratie partenerului nostru Motorola Romania

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).