Uite Motorola One Fusion Plus pareri si pret in Romania. Putem afirma ca articolul de astazi este unul interesant si totodata special pentru fanii Motorola si pentru persoanele care indragesc device-urile din ecosistemul Android.
Ne hazardam in a spune asta deoarece celebrul brand lanseaza puternicul mid-range One Fusion Plus. Va mentionam inca de pe acum ca terminalul puncteaza excelent pe partile de acumulator, chipset si camere.
Mergem mai departe si va aducem in prim plan cateva aspecte interesante. Smartphone-ul are pret de catalog de 300 euro. Device-ul va fi disponibil de azi in Polonia iar in ceea ce priveste lansarea in Romania, ne putem astepta ca asta sa aiba loc in curand. Pretul device-ului pe piata de la noi din tara va fi de aproximativ 1500 lei.
Cel de-al doilea aspect si ultimul pe care vrem sa il precizam este legat de asemanarea cu terminalul Motorola One Hyper. Mai concret, One Fusion Plus a preluat elemente hardware precum display-ul, senzorul foto/video de 64-megapixeli, stocarea UFS de 128GB, camera selfie de tip pop-up si alte cateva mici elemente.
Pentru a va face o idee cat mai precisa despre device, in randurile de mai jos gasiti o ‘compunere’ deja marca inregistrata pentru site-ul nostru 🙂
[UPDATE 27-06-2020] One Fusion Plus este la vanzare pe site-ul Altex pentru suma de 1400 lei.
Top 5 aspecte forte
# Motorola One Fusion Plus pareri – Motorizare mid-range accesorizata cu multi cai putere
Smartphone-ul are multe rezerve de putere iar asta se datoreaza propulsorului cu care este echipat. Este vorba despre potentul chipset Qualcomm Snapdragon 730 2.2GHz. Excelent 🙂
Nu putem sa ne abtinem in a ne intreba pe ce telefoane am mai vazut inclus acest procesor ? Primele doua device-uri care ne vin in minte sunt Samsung Galaxy A71 si Xiaomi Mi 9T.
In ceea ce priveste felul in care performeaza chipset-ul Snapdragon 730, el scoate in Antutu punctajul generos de peste 230.000 puncte. Din nou spunem excelent 🙂
# Motorola One Fusion Plus pareri – Acumulator de capacitate mare
Un alt aspect reusit (spre foarte reusit) al noului smartphone Motorola este sectorul rezervat acumulatorului. Avem o baterie de 5000mAh, ceea ce doar poate sa ne bucure 🙂 Va reamintim ca si interesantul terminal Moto G8 Power dispune de acumulator inzestrat cu 5000mAh.
Revenim la noul One Fusion Plus si va precizam faptul ca bateria de pe dispozitiv poseda tehnologie fast charging cu putere de 15W. Fast charging-ul este clar binevenit, insa noi am fi vrut ca telefonul sa dispuna de incarcare rapida ceva mai potenta (de la 20W in sus).
# Motorola One Fusion Plus pareri – Stocare si memorie excelent puse la punct
Telefonul pune la indemana 128GB ROM, iar asta doar poate sa ne multumeasca 🙂 Continuam cu vestile bune si va informam ca stocarea este de tip UFS (cel mai probabil versiune 2.0). No comment 🙂
Incheiem acest scurt capitol al articolului prin a va spune ca terminalul poseda 6GB de memorie RAM (LPDDR4X), ceea ce este perfect in regula 🙂
# Motorola One Fusion Plus pareri – Sistem quad-camera destul de performant
Demaram acest punct al articolului prin a va spune ca telefonul foloseste un sistem quad-camera al carui senzor principal poseda 64-megapixeli.
Din cate am citit pe net, este vorba despre senzorul Samsung ISOCELL GW1. Foarte bine 🙂 Va informam ca puternicul mid-range Xiaomi Redmi Note 9 Pro foloseste si el senzorul Samsung ISOCELL GW1 64MP.
Camera quad de pe noul One Fusion Plus dispune de urmatorul setup: 64MP (F1.8, 0.8um) + 8MP (F2.2, ultra-wide 118 grade) + 5MP (F2.2, macro) + 2MP (F2.2, adancime/bokeh). Nu-i rau 🙂
Ca si functii/dotari, Motorola a avut grija ca sistemul quad sa fie dotat ca o saorma, adica cu de toate 🙂
Avem focalizare PDAF, mod Night Vision (pozarea noaptea), shot optimization, HDR, mod manual, mod portet, panorama, filtre live, high-res zoom, pozare RAW, tehnologie Google Lens, detectie zambet, pozare la cronometru, fotografii active, burst shot, stabilizare EIS, captura video in 4K 30fps etc.
# Motorola One Fusion Plus pareri – Display bun, insa era de preferat panoul AMOLED
Ca si design, partea frontala a device-ului contine un display dotat cu look superb si elegant. Datorita faptului ca telefonul foloseste o camera selfie de tip pop-up (16-megapixeli), asta a permis producatorului sa creeze un ecran inzestrat cu design full screen veritabil (daca se poate spune asa).
Din punct de vedere tehnic, afisajul dezamageste usor datorita tehnologiei IPS pe care o utilizeaza. Pacat ca nu s-a optat pentru panoul AMOLED folosit de smartphone-ul Motorola One Zoom.
Partea buna este ca One Fusion Plus poseda un panou IPS destul de bine pus la punct.
FISA TEHNICA PENTRU ECRAN
# Diagonala de 6.5 inci
# Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli) si 395PPI
# Raport ecran/corp de 84 procente
# Format 19.5:9
Motorola One Fusion Plus pareri – ALTE DOTARI ATRACTIVE CARE MERITA A FI MENTIONATE
# Conectivitate – Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, port USB C, scanner de amprente (pozitionat pe spate), jack 3.5mm, slot MicroSD, Dual SIM (Hybrid)
# Carcasa durabila la stropiri cu apa
# Sistem de operare Android 10
# Sunet – amplificator audio smart PA
CE NU NE PLACE
# Motorola One Fusion Plus pareri – Avand in vedere pretul de 300 euro (1500 lei), device-ul trebuia sa aiba la bord conexiune NFC. Din pacate, functia NFC lipseste 🙁
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Procesor grafic Adreno 618
- Conectica – 4G LTE Cat 4, Radio FM, WiFi Hotspot, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo
- Senzori – proximitate, accelerometru, lumina, giroscop
- Design – carcasa din plastic
- Culoare – alb, albastru
- Dimensiuni si greutate – 162.9 x 76.4 x 9.6mm si 210 grame
- Altele – 2 microfoane
- Accesorii – husa, folie
CONCLUZIE
# Motorola One Fusion Plus pareri – Noul One Fusion Plus este fara indoiala un mid-range bun. Insa, este ok pretul de 1500 lei ? Noi credem ca nu. In destul de multe sectoare hardware, terminalul Motorola este inferior smartphone-ului Huawei P40 Lite.
Device-ul celor de la Huawei sta mai bine la urmatoarele aspecte: chipset (Kirin 810), stocare (UFS 2.1), fast charging (40W), prezenta conexiunii NFC si conectivitate 4G LTE mai rapida (Cat 13).
P40 Lite poate fi gasit online pentru 1100 lei, ceea ce face ca pretul de 1500 lei al noului One Fusion Plus sa fie cam mare. Pentru ca device-ul celor de la Motorola sa fie unul interesant si competitiv ca pret, terminalul nu trebuie sa depaseasca valoarea de 1200 lei.
Profitam de ocazia ivita si va invitam cu multa caldura sa cititi review-ul pentru P40 Lite compus de echipa GadgetLab. Tot ce ne ramane de facut este sa va urma o lectura cat mai interesanta 🙂