Uite Motorola One Fusion Plus review romana si opinii personale. Astazi avem ceva de mare interes pentru fanii de telefoane mid-range performante si accesibile. In ultima perioada am butonat intens noul terminal One Fusion Plus al celor de la Motorola.

In articolul de astazi vrem sa va impartasim impresiile cu care noi am ramas de pe urma butonarii acestui excelent terminal. Da, va spunem inca din partea de debut ca avem de-a face cu un telefon atractiv. Avand in vedere cele mentionate, suntem increzatori ca am reusit sa va starnim interesul 🙂 Acum haideti sa o luam treptat.

Motorola One Fusion Plus review romana

Motorola One Fusion Plus review romana – DESIGN

Motorola One Fusion Plus review romana

De indata ce am extras device-ul din cutie, ne-a luat prin surprindere (in mod placut) culoarea albastra a partii din spate, care isi schimba nuanta (albastru si albastru cu tenta de negru) in functie de unghiul din care o privesti. Va precizam ca terminalul poseda constructie din plastic.

Motorola a utilizat un plastic de buna calitate, care in mod deloc surprinzator sufera de doua aspecte: este alunecos si retine foarte usor urmele de amprente. Din pacate asta este valabil si pentru partea frontala. Plasticul de pe spate si laterale este dintr-o bucata (nu exista rama separata).

# Motorola One Fusion Plus review romana

In ceea ce priveste calitatea asamblarii, am sesizat ca telefonul are un mic scartait atunci cand el este apucat de pe margini sau cu degetul mare pozitionat pe sticla care acopera ecranul.

Motorola One Fusion Plus review romana

Partea din spate poseda finisaje glossy care arata placut in lumina de afara sau in bataia directa a soarelui. Spatele lasa impresia ca dispune de striatii, insa acestea au rol pur decorativ (nu pot fi simite la atingere).

Motorola One Fusion Plus review romana

In zona de sus a partii din spate ne intampina sistemul quad camera, care poseda un look interesant si modern. Langa camera quad este pozitionat senzorul pentru amprente. Va precizam ca senzorul functioneaza rapid si precis. La atingere, el vibreaza usor.

Va informam ca functia pentru deblocare faciala lipseste. Noi cel putin nu am simtit lipsa ei 🙂

Motorola One Fusion Plus review romana

# Motorola One Fusion Plus review romana

Terminalul dispune de margini usor curbate. Legat de camera principala, putem observa ca ea poseda un aranjament alcatuit din doua elemente: senzorul principal si modulul care incorporeaza ceilalti 3 senzori. Remarcam ca ambele elemente ies un pic in afara corpului din plastic.

Motorola One Fusion Plus review romana

Trecem catre partea frontala iar aici gasim un display mare, inalt si elegant. Remarcam faptul ca in partea de sus ecranul nu este perturbat de notch sau perforatie. Din punctul nostru de vedere asta este excelent 🙂

Si acum urmeaza intrebarea care probabil sta pe buzele tuturor. Unde se ascunde camera frontala ? Pe marginea de sus. Mai multe despre asta ve-ti descoperi in cateva clipe.

Motorola One Fusion Plus review romana

Afisajul poseda suprafata plata si dimensiune generoasa. Despre dimensiune mentionam ca ecranul este atat inalt, cat si usor lat. Din acest punct de vedere, display-ul se aseamana cu cel de pe smartphone-ul Moto G8 Power.

Motorola One Fusion Plus review romana

Marginea albastra din plastic si ecranul nu fac contact direct. Intre acestea gasim o rama neagra foarte subtire.

Motorola One Fusion Plus review romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Motorola One Fusion Plus review romana

In partea de sus deasupra ecranului sade difuzorul pentru apeluri.

Motorola One Fusion Plus review romana

Pe marginea de sus se face remarcat elementul gratie caruia display-ul a primit un design cu adevarat full screen. Este vorba despre camera selfie care e de tip pop-up. Langa camera in partea stanga este plasat un microfon iar in partea dreapta sade comfortabil slotul Dual SIM Hybrid.

Motorola One Fusion Plus review romana

In momentul in care camera secundara este activata, ea iese la iveala in cam o secunda. Dureaza tot cam atat cand ea este inchisa.

Mecanismul care urca si coboara camera face un usor zgomot de fluierat (daca se poate spune asa).

# Motorola One Fusion Plus review romana

Motorola One Fusion Plus review romana

Pe marginea dreapta sunt insirate 3 butoane: in partea de sus sub camera principala avem butonul dedicat pentru Google Assistant, tasta de volum si butonul de pornire/oprire. Cum noi suntem dreptaci, am reusit sa apasam cu usurinta cele 3 butoane. Cand telefonul este tinut in mana stanga, butoanele sunt relativ usor de gasit si apasat.

Ca si grosime, terminalul dispune de 9.6 milimetri, ceea ce nu poate fi considerat a fi slim. Insa, datorita acumulatorului de 5000mAh, noi ne putem impaca cu acest compromis. Greutatea device-ului este de 210 grame, ceea ce este in regula.

Motorola One Fusion Plus review romana

Marginea stanga a device-ului este curata (daca se poate spune asa).

Motorola One Fusion Plus review romana

Pe marginea din partea de jos gasim aliniate urmatoarele elemente: difuzorul, portul USB C, microfon si jack 3.5mm. Apropo de difuzor, avem de-a face cu unul de calitate.

Difuzorul dispune de amplificator smart PA iar asta se simte. Volumul este puternic iar sunetul emis este unul placut urechii (fie ca e vorba de muzica, gaming, clipuri pe YouTube, filme etc).

Per total, constructia device-ului este una destul de buna. Insa, clar era loc de mai bine. La asta se adauga suprafetele din spate si fata, care sunt niste magneti de amprente si praf.

Terminam intr-o nota pozitiva capitolul focusat pe design si va mentionam ca device-ul este durabil la stropiri cu apa. Asta este un plus 🙂

Motorola One Fusion Plus review romana – GALERIE FOTO

Motorola One Fusion Plus review romana – DISPLAY

Motorola One Fusion Plus review romana

Si iata ca am ajuns la ecran. Prima data va aducem in atentie aspectele pur tehnice. Va precizam ca afisajul este unul destul de potent. Avem urmatoarele:

# Panou IPS LCD de 6.5 inci

# Rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli)

# 395PPI densitate pixeli

# Format 19.5:9 si tehnologie HDR10

# Raport ecran/corp de 84 procente

Motorola One Fusion Plus review romana

Va precizam din start ca avem de-a face cu un panou LCD bun. Ecranul se prezinta ok inclusiv pe partea de negru, ceea ce este necaracteristic unui astfel de panou. Per total, calitatea imaginii este una perfect ok.

Display-ul afiseaza niste culori vii, este luminos si raspunde rapid la comnezi. Apropo de culori, putem afirma ca ele sunt printre cele mai aspectuoase vazute de noi pe un panou LCD.

# Motorola One Fusion Plus review romana

Mergem mai departe si va informam ca rezolutia FHD+ asigura o imagine clara/atractiva indiferent de continutul rulat.

Ca si design, ecranul are margini negre slim in partea de sus si pe laterale. Marginea neagra de jos este o idee mai groasa.

In lumina de afara, panoul LCD al terminalului One Fusion Plus are o lizibilitate surprinzator de buna. In bataia directa a soarelui, afisajul este decent de lizibil.

Motorola One Fusion Plus review romana – DOTARI HARDWARE INTERNE

Motorola One Fusion Plus review romana

Telefonul poseda o configuratie mid-range performanta alcatuita din urmatoarele componente:

# Chipset Snapdragon 730

# Procesor grafic Adreno 618

# 6GB de RAM tip LPDDR4X (in configuratie dual-channel)

# 128GB ROM tip UFS 2.1

Motorola One Fusion Plus review romana – PERFORMANTA

Ca sa fim onesti, multe lucruri nu sunt de precizat in acest punct al articolului. Datorita chipset-ului Snapdragon 730 si a memoriei, care este multa si rapida, smartphone-ul se misca excelent (fara nici o exagerare).

Indiferent de ceea ce faci (browsing, download/instalare aplicatii, gaming, youtube etc), totul ruleaza rapid si cursiv.

Inclusiv jocurile mari consumatoare de resurse hardware (Asphalt 9) ruleaza bine atunci cand sunt setate in detalii high.

Partea din spate nu se incalzeste tare cand device-ul este stresat cu fel si fel de activitati care de care mai intense.

Ca si performante, configuratia device-ului nu este cu mult mai slaba decat cea a smartphone-ului Motorola Edge. Va reamintim ca noi am avut la test terminalul Edge (are chipset Snapdragon 765G).

Motorola One Fusion Plus review romana – TESTE SINTETICE

ANTUTU

ANDROBENCH

GEEKBENCH

SPEEDTEST

4G LTE (in zona de munte)

WiFi (internet Digi in zona de munte)

DEVCHECK

SISTEM DE OPERARE SI INTERFATA

Telefonul ruleaza sistemul de operare Android 10, care este apropiat de versiunea stock. Nu lipsesc deja clasicele si subtilele personalizari/customizari Motorola precum Moto Display si Moto Actions. Cateva aditii noi sunt legate de gaming si customizare interfata.

Pe partea de gaming, telefonul dispune de functia software Moto Gametime, care pune la indemana cateva chestii utile (in timp ce rulezi un joc, functia permite captura de ecran, blocarea apelurilor si a notificarilor pentru un gaming fara intreruperi etc ).

# Motorola One Fusion Plus review romana

In zona de customizare interfata, exista optiunea ‘Styles’, care iti permite sa personalizezi cateva aspecte: algere de font, culoarea in care sunt afisate icoanele din bara cu notificari, forma icoanelor  etc.

Sistemul de operare ruleaza rapid, are o interfata eleganta iar navigarea prin gesturi este una intuitiva. Pentru navigare, bineinteles ca din optiuni pot fi activate clasicele butoane software (home, back, recent apps).

Va invitam cu tot dragul sa descoperiti in capturile de ecran de mai jos cele mai interesante functii si setari puse la dispozitie de terminal. Va dorim vizionare placuta 🙂

INTERFATA

SETARI

CAMERA FOTO PRINCIPALA

Motorola One Fusion Plus review romana

Telefonul dispune de un setup foto quad potent si versatil.

SPECIFICATII PENTRU CAMERA

# Senzori – 64MP (wide F1.8) + 8MP (ultra-wide 118 grade F2.2) + 5MP (macro F2.2) + 2MP (adancime F2.2)

# Functii/dotari – focalizare rapida PDAF, mod Night Vision, HDR, mod portret, mod macro, panorama, filtre live, format RAW, mod manual, tehnologie Google Lens, functii AI (auto smile, smart composition, shot optimization), video 4K 30fps (cu stabilizare), video slow-motion FHD 120fps sau HD 240fps etc

# Motorola One Fusion Plus review romana

Demaram cu partea de impresii si pareri prin a va preciza detalii despre cat de bine filmeaza device-ul. Terminalul este capabil de filmare 4K 30fps. Avand in vedere chipset-ul si setup-ul foto, asta nu este deloc surprinzator.

Surpriza placuta este legata de faptul ca filmarile UHD sunt captate cu stabilizare. Calitatea video este una buna (spre foarte buna) pe timp de zi iar functia de stabilizare isi face bine treaba. Clipurile sunt stabile iar tremurul este la un nivel scazut chiar si cand filmezi in timp ce te deplasezi.

In ceea ce priveste modurile de pozare, noi le-am testat pe cele mai cool 🙂

Incepem cu modul 64MP Ultra Res. Cu aceasta functie, pozele sunt capturate la rezolutia nativa de 64MP (9280×6944 pixeli). Acest tip de poze exceleaza in ceea ce priveste detaliul si claritatea. Era de asteptat.

Modul 64MP poate captura imagini placute ochiului chiar si in conditii de lumina nu prea grozava. O poza de acest gen are in medie cam 20MB. In functie de complexitatea peisajului, pozele 64MP pot urca pana spre 50MB bucata. Va mentionam ca hardware-ul proceseaza suficient de repede pozele de 64-megapixeli.

Mergem mai departe si facem un pit-stop la modul ultra-wide de pozare.

# Motorola One Fusion Plus review romana

Senzorul poseda unghi foarte larg de filmare (118 grade) iar gratie acestui aspect, telefonul permite capturarea de landscape-uri intinse, cladiri inalte si foarte late etc.

Per total, pozele ultra-wide sunt de calitate buna (sunt destul de bogate in detaliu, sunt clare, cu HDR-ul activat sunt frumos colorate). Insa, mai apar din cand in cand imagini care la margini sunt usor blurate sau au rezolutie usor scazuta.

# Motorola One Fusion Plus review romana

In ceea ce priveste modul foto standard, putem spune ca el este bine optimizat. Aproape orice poza captata arata placut. Asta este valabil atat in conditii bune de lumina, cat si in conditii low-light. Senzorul capteaza bine lumina disponibila in jur iar asta rezulta in niste poze care arata ok chiar si atunci cand soarele apune.

Pentru pozare pe timp de noapte, nu lipeste modul Night Vision. Daca stam sa ne gandim bine, acest mod foto a fost introdus pentru prima oara de Motorola pe terminalul One Vision.

Smartphone-ul One Fusion Plus capteaza pe timp de noapte niste poze care de cele mai multe ori arata placut. In cazul pozelor captate pe intuneric cu putine surse de lumina in jur, dureaza un pic pana cand captura foto este realizata.

Dupa ce poza este captata si dai click pentru a o vizualiza, poza este procesata pentru o secunda sau doua. Procesarea adauga un plus de luminozitate iar asta rezulta in niste imagini care pe alocuri sunt surprinzator de luminoase. In modul Night Vision, cele mai bune rezultate se obtin cand in jur exista o sursa sau surse de lumina.

Modul macro este unul destul de bine puse la punct. Camera are cateodata momente cand focalizeaza greoi imaginea iar pozele capturate sunt usor sau destul de mult blurate. Insa, de cele mai mule ori, camera face niste fotografii macro reusite.

# Motorola One Fusion Plus review romana

Cu modul portret, telefonul iti permite sa devii destul de creativ. Daca in jur exista decor potrivit, se pot captura niste poze cu fundal blurat foarte reusite.

In cazul obiectelor mici pe care se focalizeaza (floare, creanga) , camera intampina probleme in a delimita clar obiectul focusat de fundalul blurat. Insa, daca obiectul pe care focalizezi este destul de mare, se pot realiza niste poze foarte cool.

Inainte de a face pasul catre camera frontala, va mentionam ca modul panorama este usor de folosit si poate face niste poze atractive. Trebuie doar sa ai spatiu suficient in jur.

CAMERA FOTO SECUNDARA

Pentru pozele selfie sta la indemana camera de tip pop-up care dispune de senzor accesorizat cu 16-megapixeli.

Inainte de a va insira dotarile camerei, vrem sa precizam ca One Fusion Plus este cel de-al doilea smartphone testat de noi care poseda camera frontala de tip pop-up. Primul device de acest gen testat de noi este terminalul brasovean Allview Soul X6 Xtreme.

Camera selfie de pe terminalul Motorola dispune de functii precum mod portret, night vision, group selfie, filtre live, display flash, functie de infrumusetare, mod manual, format RAW, video FHD 30fps etc.

Motorola One Fusion Plus review romana

Camera frontala capteaza selfie-uri frumoase atat in conditii bune de lumina, cat si in conditii low-light.

In cazul selfie-urilor pe timp de noapte, modul Night Vision scoate niste poze interesante. Va precizam ca cele mai bune rezultate se obtin cand te fotografiezi in apropierea unei surse de lumina.

Motorola One Fusion Plus review romana – INTERFATA CAMERA FOTO

Motorola One Fusion Plus review romana – GALERIE FOTO

MOD 64MP Ultra Res

MOD STANDARD

MOD ULTRA-WIDE

MOD PORTRET

MOD MACRO

MOD NIGHT VISION

MOD PANORAMA

FILMARI

Motorola One Fusion Plus review romana – BATERIE SI AUTONOMIE

In corpul smartphone-ului se ascunde un acumulator performant echipat cu 5000mAh si tehnologie fast charging cu putere 15W.

Motorola One Fusion Plus review romana

Prima data va aducem in atentie detalii despre timpii de incarcare.

# 0 – 32% in 30 minute

# 0 – 50% in 45 minute

# Incarcare full in aproximativ 2 ore si 40 minute

Incarcarea pana la 50 procente se face decent de rapid. Timpul total de incarcare este o idee cam mare.

Combinatia de chipset Snapdragon 730 + acumulator 5000mAh rezulta intr-o autonomie excelenta. Dupa 14 ore de utilizare continua si foarte intensa, din baterie au mai ramas 10 procente.

Am putea spune fara probleme ca autonomia tinde spre impresionant. Va invitam sa aruncati o privire peste imaginile de mai sus pentru a va face o idee precisa legat de cum am utilizat noi smartphone-ul.

In cazul unui rulaj moderat mixat cu light, bateria duce fara probleme mai mult de 2 zile.

Motorola One Fusion Plus review romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Motorola One Fusion Plus review romana

Demaram cu partea de conectivitate prin a va spune ca telefonul nu are NFC. Pacat 🙁

In rest, smartphone-ul este bine pus la punct. El dispune de USB C, Bluetooth 5.0, slot Dual SIM Hybrid, slot MicroSD, scanner de amprente (pozitionat pe spate), WiFi 802.11 ac, WiFi Hotspot, GPS/AGPS.GLONASS/Galileo si jack 3.5mm.

Ca si senzori, avem accelerometru, giroscop, proximitate, lumina, gravitatie, pedometru etc.

AMBALAJ SI ACCESORII

Motorola One Fusion Plus review romana

Telefonul vine ambalat intr-o cutie solida in care sunt incluse urmatoarele accesorii: incarcator, cablu USB C, cheita pentru slotul SIM, manuale si husa.

Apropo de husa, Motorola a inclus una de calitate buna. Ea este de tip TPU (plastic moale) si protejeaza bine marginile si spatele device-ului.

Motorola One Fusion Plus review romana – CONCLUZIE SI PRET

Motorola One Fusion Plus review romana

Timpul petrecut impreuna cu Motorola One Fusion Plus ne-a convins ca smartphone-ul este un mid-range excelent. Nu exageram deloc cand spunem asta.

Capitolul unde era loc de mai bine este partea de constructie. Pe alocuri, telefonul lasa impresia de fragilitate.

Insa, daca punem la socoteala excelentele dotari, constructia usor subreda este un compromis pe care il putem accepta.

Mare pacat ca de pe device absenteaza NFC-ul.

In ceea ce priveste pretul, terminalul este la vanzare online (Altex) pentru suma de 1250 lei. Noi consideram ca pretul este unul destul de bun.

PRO

  • Aspect elegant si durabilitate la stropiri cu apa
  • Display bun (spre foarte bun) cu design full screen
  • Configuratie performanta – Snapdragon 730, 6GB RAM, 128GB ROM UFS 2.1
  • Sistem de operare Android 10 bine optimizat; customizarile Motorola sunt interesante
  • Baterie de 5000mAh care asigura o autonomie excelenta
  • Camera quad potenta; filmare 4K de calitate (cu stabilizare)
  • Camera selfie pop-up; face poze de calitate
  • Difuzor audio bun; are volum puternic
  • Scanner de amprente rapid si precis
  • Conectivitate ok (USB C, Bluetooth 5.0, jack 3.5mm, Dual SIM, MicroSD etc)
  • Husa decenta in dotarea standard
  • Pret bun

CONTRA

  • Constructie usor subreda
  • Partea frontala si spatele sunt niste magneti de amprente
  • Fara NFC

Am avut ocazia sa va aducem Motorola One Fusion Plus review romana gratie partenerului nostru Motorola Romania.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).