Demaram aceasta noua saptamana cu o veste buna pentru fanii Motorola. Iata Motorola One pret Romania si pareri – terminalul este la vanzare prin intermediul evoMAG pentru pretul de 1400 lei.
Suntem convinsi ca in perioada urmatoare acest model Motorola o sa devina destul de popular printre fanii de device-uri cu Android pur din Romania.
Asta ne-a impins de la spate sa realizam un articol special (credem noi) in care sa va expunem aspectele forte, aspectele slabe si bineinteles parerile noastre despre device.
# PUNCTE FORTE
1. Motorola One pret Romania si pareri – Conectivitate excelent pusa la punct
De obicei, cand scoatem in evidenta partile bune ale unui telefon, prima data ne focusam pe aspecte ‘vitale’ precum display sau configuratie hardware.
In cazul smartphone-ului Motorola One ne-am decis sa abordam prima data partea de conectica, deoarece ea aduce o selectie generoasa cu dotari noi si utile.
Incepem cu cele mai importante elemente. Avem port USB tip C, NFC, WiFi a/b/g/n dual-band, cititor de amprente, deblocare faciala, 4G LTE Cat 4, slot Dual SIM, jack 3.5mm si Bluetooth 4.2 cu EDR+BLE.
In ceea ce priveste restul de dotari, regasim radio FM, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, WiFi Direct, WiFi Hotspot, 2 microfoane, slot MicroSD (max 256GB), giroscop, magnetometru, senzor proximitate, accelerometru si senzor lumina ambianta.
2. Motorola One pret Romania si pareri – Android stock si design impecabil, insa usor ‘controversat’ 🙂
Daca esti o persoana care nu agreeaza customizarile pe sistemul de operare Android, atunci smartphone-ul Motorola One iti face pe plac. Dispozitivul functioneaza cu Android 8.1 Oreo (versiune Android One).
Asta inseamna o interfata full stock si update-uri regulate din partea Google pentru o perioada de cel putin 2 ani. Excelent 🙂
Avantajele unui Android stock sunt multiple, insa cele mai importante sunt interfata cu feeling ‘old-school’ si impactul redus asupra memoriei RAM (lipsesc cu desavarsire aplicatiile tip junk).
Si acum haideti sa aruncam o privire peste felul in care arata noul terminal Motorola. Telefonul poseda un design foarte elegant si constructie cu adevarat premium, care etaleaza materiale de calitate superioara precum sticla Corning Gorilla 2.5D curbata (in partea frontala si pe spate) si margini metalice elegante.
Sus in sub-titlu am mentionat ca design-ul este usor controversat. Am spus asta deoarece in partea de sus a display-ului este prezent celebrul notch/decupaj. Multi dintre voi agreeaza acest trend de design, insa la fel de multe persoane nu se prea impaca cu ‘bretonul’.
Decupajul este destul de lat si ofera partii frontale un aspect interesant. Ca sa fim sinceri, noi am fi preferat un afisaj cu design clasic, fara breton. Insa, asta este. Legat de modul in care arata ecranul, el are un look modern, colturi atractiv rotunjite si margini inguste.
3. Motorola One pret Romania si pareri – Configuratie hardware cu dotari interesante
Motorola One sta bine in zonele de acumulator si memorie. In telefon gasim o baterie de 3000mAh nedetasabila dotata cu tehnologie de incarcare turbopower cu putere de 15W. Vrem sa precizam ca alimentarea se face prin USB C. Asta clar este un plus.
Pe site-ul oficial se mentioneaza ca acumulatorul asigura 32 ore de autonomie, ceea ce este incurajator. Legat de tehnologia de incarcare rapida turbopower, ea ofera pana la 8 ore de autonomie in 20 minute de incarcare. Nu-i rau 🙂
Ca si memorie, device-ul pune la dispozitie combinatia generoasa de 4GB RAM + 64GB ROM (eMMC 5.1). Datorita acestui aspect, cat si sistemului Android stock, ne putem astepta ca telefonul sa se descurce excelent in multitasking si instalarea rapida de aplicatii.
4. Motorola One pret Romania si pareri – Dotari foto performante
Ne pare bine sa va anuntam ca terminalul aduce utilizatorului echipamente foto cu dotari atractive si capabile de performante notabile. Camera principala este de tip dual si e in stare de filmari 4K cu 30fps sau 1080p cu 60fps. Excelent 🙂
Camera secundara favorizeaza selfie-urile luminoase inclusiv in locuri intunecate. Asta se datoreaza prezentei blitz-ului LED. In ceea ce priveste dotarile pentru fiecare camera, acestea sunt listate putin mai jos.
- Camera principala – sistem dual-camera 13MP (F2.0) +2MP (F2.4), phase detection auto-focus, flash LED, mod portret, mod manual, panorama, functie de identificare text/obiective turistice/obiecte
- Camera secundara 8-megapixeli, lentile F2.2, mod portret, mod group selfie, mod infrumusetare, video 1080p, filmare timelapse
# Motorola One pret Romania si pareri – PUNCTE SLABE
Avand in vedere ca smartphone-ul Motorola One costa 1400 lei, noi aveam asteptari destul de mari din partea procesorului si a ecranului.
Din pacate, lucrurile nu se prezinta grozav. Daca pretul telefonului nu depasea 1000 lei, nu avem nimic de reprosat. Haideti sa vedem despre ce este vorba.
1. Display HD+
Noi suntem dezamagiti de faptul ca terminalul nu dispune de ecran Full HD+. Era ceva logic si normal ca un telefon cu asemenea pret sa aiba un astfel de ecran.
In schimb, Motorola a mers pe mana unui panou IPS LCD Max Vision de 5.9 inci echipat cu rezolutie HD+ (1520×720 pixeli), 287PPI (ceea ce este cam putin), format 19:9 si ratie ecran-corp de aproape 80 procente.
Display-ul este decent, insa o densitate pixeli de sub 300ppi + pretul de 1400 lei nu se impaca prea bine.
2. Chipset Snapdragon 625
Avand in vedere ca pe piata exista excelentul chipset Snapdragon 636, noi chiar nu putem intelege de ce Motorola a optat pentru procesorul Snapdragon 625.
Procesorul este bun, insa un Xiaomi cu pret similar dispune de motorizare Snapdragon 660. Ce mai putem spune? E total dezamagitor ca s-a mers pe chipset-ul SD625.
# Motorola One pret Romania si pareri – UITE RESTUL DE SPECIFICATII
- Corp durabil la stropiri cu apa
- Asistent vocal Google Assistant
- Difuzor audio pe marginea metalica de jos; sunet Dolby Audio
- Dimensiuni si greutate: 150 x 72 x 7,97 mm si 162 grame
- Culoare: negru
- Accesorii: husa, folie
Motorola One pret Romania si pareri – Concluzie
Ca sa fim sinceri, ne este greu sa va recomandam smartphone-ul Motorola One. Terminalul are multe dotari interesante, insa este puternic tras in jos de chipset si afisaj. Daca telefonul costa 1000 lei, nu aveam nimic de comentat.
Insa, la 1400 lei se pot cumpara terminale precum Samsung Galaxy A7 2018 (camera principala cu 3 senzori, display AMOLED FHD+) sau Xiaomi Mi A2 (Snapdragon 660, display FHD+).