Motorola Razr 40 review in romana – DISPLAY INTERN


Si uite ca am ajuns la segmentul de display intern 🙂 🙂 Demaram acest capitol cu partea de specificatii. Trebuie sa va avertizam ca acestea sunt foarte bune.

FISA TEHNICA

# Panou pliabil LTPO pOLED 6.9 inci

# Rezolutie FHD+ (2640×1080 pixeli) si 413PPI

# Format 22:9

# Culori pe 10 bit (peste un miliard de culori) si spectru culoare DCI-P3

# Rata refresh de max 144Hz

# Rata touch sampling de 240Hz (360Hz in gaming)

# Luminozitate max 1400 niti

# Tehnologie HDR10+

# Raport ecran/corp de 85.5%

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca display-ul terminalului este destul de similar cu cel utilizat pe varful de gama Razr 40 Ultra. Cum noi am testat device-ul, va invitam cu mult drag sa parcurgeti review in romana Motorola Razr 40 Ultra.


Display-ul smartphone-ului este excelent. Practic, Motorola a echipat acest pliabil mid-range (daca se poate spune asa) cu un ecran high-end.

Am ajuns la acea concluzie datorita a diverse aspecte. Ecranul este luminos, are culori ce arata superb, imaginea este foarte clara, formatul 22:9 (display inalt) face ca butonarea/utilizarea sa fie una comoda, touch-ul este foarte bun, nuantele de negru arata impecabil, unghiurile de vizualizare sunt excelente, la utilizare indelungata display-ul nu oboseste tare vederea etc.

Motorola Razr 40 review in romana

Ca si design, avem de-a face cu un display edge-to-edge, care arata superb.

Ecranul poseda suprafata plata. Observam ca marginea metalica urca usor deasupra ecranului.

Coboram in unghi si observam ca adancitura unde ecranul este pliat nu este vizibila.

Intoarcem device-ul si urcam un pic unghiul de pozare. In imaginea din stanga, adancitura iese la iveala. Insa, daca ecranul este populat de icoane, adancitura este greu de observat.

Cu display-ul nepopulat de icoane si cu unghiul de pozare coborat destul de mult, adancitura poate fi reperata. Insa, ca ea sa fie observata, este nevoie sa fie create aceste circumstante (speram ca va place expresia 🙂 ).

Motorola Razr 40 review in romana

Acum haideti sa privim de aproape si de la nivelul ecranului zona unde se face plierea. Din acest unghi adancitura nu este vizibila.

Observam ca ecranul este frumos rotunjit la colturi.

Haideti sa pliem device-ul si sa admiram ecranul in toata splendoarea lui 🙂

Cu device-ul asezat in pozitie de L, modalitatile de utilizare sunt interesante si utile.

Functia de luminozitate adaptiva/automata este bine optimizata. Legat de functia ‘screen timeout’, am observat ca aici este inclusa setarea ‘Attentive display’ (cand te uiti la ecran, el ramane activ). Interesant 🙂

Motorola Razr 40 review in romana

Cu modul dark activat, negrul afisat de panoul OLED prin meniuri arata superb.


In setari gasim optiune pentru ajustare marime font si marime interfata.


In sectiunea culori a device-ului gasim cateva optiuni interesante.


Prezenta functiei ‘Flicker prevention’ (previne fenomenul de palpaire ecran) este un mare plus.

Motorola Razr 40 review in romana

Rata de refresh a display-ului poate fi setata in 2 moduri: refresh standard 60Hz sau refresh high de pana la 144Hz.

Faptul ca Motorola a ales optiune de refresh dinamic in locul unei setari fixe (120Hz sau 144Hz) ajuta mult la partea de consum energie, implicit autonomie. Va precizam inca de pe acum ca terminalul se comporta excelent ca si autonomie.

In ceea ce priveste refresh-ul, cu setarea High selectata, pe ecran totul este cursiv, rapid si fluent. In ciuda faptului ca telefonul foloseste procesor mid-range, in speta modelul Snapdragon 7 Gen 1, chipset-ul are suficienta putere pentru a tine pasul cu refresh-ul maxim de 144Hz.

Terminalul nu duce lipsa de functia ‘Peek Display’, care ofera optiune de vizualizare rapida a informatii esentiale precum data, ora, nivelul de incarcare al bateriei, notificari etc.

Va precizam ca fereastra ‘Peek Display’ poate fi activata prin simpla atingere a ecranului sau prin miscarea device-ului.

Motorola Razr 40 review in romana

Cele cateva teme de ceas oferite de functia ‘Peek Display’ arata foarte bine.

Notificarile sunt afisate clar si elegant in fereastra ‘Peek Display’. Interactiunea cu notificarile este simpla si intuitiva.

Aplicatiile instalate pe device pot fi aranjate/grupate sub forma de app drawer sau se poate opta pentru afisarea acestora pe ecranul/ecranele Home.

Terminalul dispune de functie ‘Swipe Access’, care prin swipe dreapta din ecranul Home, ofera acces la feed-ul Google news.

Gratie formatului 22:9, avem de-a face cu un ecran inalt. Acest tip de format este ideal pentru scrolling de continut (si nu numai).

Motorola Razr 40 review in romana


Din setari nu lipseste optiunea pentru setare marime icoane aplicatii.

Notch-ul din dotare este unul de dimensiune medie.

Pentru navigare, terminalul pune la indemana 2 modalitati: gesturi sau butoane software. Va precizam ca ambele metode de navigare sunt excelent optimizate.

Smartphone-ul nu duce lipsa de celebrele gesturi/functii Moto Actions. Acestea sunt multe si utile.

Device-ul are functie ‘Sidebar’ care ofera acces simplu si rapid la aplicatiile favorite. Mentionam ca o aplicatie deschisa din ‘Sidebar’ este afisata sub forma de fereastra plutitoare.

Nu absenteaza clasica optiune double tap pentru activare/dezactivare ecran.

Motorola Razr 40 review in romana

Va precizam ca smartphone-ul dispune de certificare DRM Widevine L1. Ca si platforma de filme, noi am testat aplicatia SkyShowtime iar filmele vizionate au rulat in HD sau mai mult. Legat de aplicatia Youtube, clipurile video setate in 4K ruleaza si se vad excelent.

Lizibilitatea ecranului in lumina de afara si in bataia directa a soarelui este excelenta 🙂

Incheiem segmentul display cu senzorul de amprente. Configurarea sa se face simplu si rapid. Ca si functionare, scanner-ul de amprente este rapid si precis.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).