Nokia 2.1 pareri – sfarsitul de saptamana sa apropie cu pasi repejori iar cu aceasta ocazie ne-am decis sa va prezentam un smartphone de buget. Va aducem in atentie Nokia 2.1 2018.

Terminalul poseda multe aspecte atractive, insa nu lipsesc nici punctele cu tenta negativa. Inainte de a va prezenta toate aceste lucruri, vrem sa mentionam ca telefonul Nokia 2.1 2018 este la vanzare pe eMAG.ro pentru 500 lei.

Nokia 2.1 pareri – PUNCTE FORTE

# AFISAJ

Din punctul nostru de vedere, cel mai important aspect hardware intr-un smartphone este display-ul. Practic, in el iti petreci tot timpul atunci cand butonezi telefonul. Din acest motiv, este important ca pe device sa fie prezent un afisaj de calitate.

Spre bucuria noastra, Nokia 2.1 2018 dispune de un display cu specificatii mai mult decat decente. Avem panou IPS LCD inzestrat cu diagonala de 5.5 inci, rezolutie HD (1280×720 pixeli), format 16:9, sticla cu invelis anti-amprenta, ratie ecran-corp de 70 procente si 267PPI densitate pixeli. Display-ul beneficiaza de protectie Corning Gorilla Glass 3.

Ecranul poseda un aspect placut si margini laterale destul de slim. Despre ramele negre de sus/jos, acestea sunt groase, insa au un motiv intemeiat sa fie asa.

# Nokia 2.1 pareri – BOXE STEREO FRONTALE

In acest moment, sunt foarte rare telefoanele dotate cu boxe stereo pozitionate frontal. Iata ca Nokia 2.1 2018, un device pur de buget, are la bord sonorizare alcatuita din doua boxe plasate frontal (una in partea de sus, cealalata in partea de jos).

Din acest motiv, telefonul are ramele de sus si jos destul de late. Pe acestea sunt incorporate difuzoarele audio.

Daca privim cu atentie imaginea de mai sus, observam ca fiecare boxa are dimensiune destul de generoasa. Asta ne da sperante mari ca sub grilaje se ascund boxe potente, capabile sa emita un sunet clar, detaliat si cu volum puternic.

# Nokia 2.1 pareri – ACUMULATOR ‘MASIV’

Un alt aspect care le-a ‘iesit’ celor de la Nokia cu acest device entry-level este autonomia. Conform producatorului, smartphone-ul asigura 2 zile de utilizare. Asta se datoreaza acumulatorului inzestrat cu un generos 4000mAh. Excelent 🙂

Suntem convinsi ca in cazul unei utilizari ‘light’, bateria poate duce pana la 4 zile. Oare de ce restul producatorilor un procedeaza ca Nokia? Pana la urma, autonomia este unul dintre factorii decisivi atunci cand te gandesti sa cumperi un telefon.

Din punctul nostru de vedere, combinatia de pret accesibil + display bun + acumulator generos este aproape de nerefuzat atunci cand vine vorba de un telefon dedicat segmentului pentru buget.

# Nokia 2.1 pareri – CAMERA PRINCIPALA CU DOTARI BUNE

Nokia 2.1 2018 pune la dispozitie o unitate foto principala cu dotari suficient de performante pentru a obtine imagini de calitate multumitoare.

Camera dispune de senzor 8-megapixeli, focalizare automata, flash LED, HDR, mod panoramic si capabilitate de filmare video 720p cu 30fps. Era bine daca filmarile erau capturate la 1080p, insa e ok si in rezolutie HD.

# Nokia 2.1 pareri – DESIGN PLACUT

Pentru acest smartphone, Nokia a inchegat un design tipic pentru producatorul finlandez. Telefonul arata bine si este asamblat din materiale de calitate precum sticla Gorilla Glass pe fata, rama metalica pe margini si plastic mat pe spate.

Spatele poseda margini usor curbate, rama metalica are profil slim iar partea din fata arata elegant. Se face remarcat logo-ul Nokia, care este subtil incorporat in design.

PUNCTE NEGATIVE

Ve-ti descoperi in randurile de mai jos ca smartphone-ul are un chipset suficient de performant. Din pacate, pentru a putea oferi telefonul la un pret cat mai accesibil, Nokia a taiat in ‘carne vie’ intr-un sector hardware foarte important, in speta memoria.

Astfel ca, telefonul dispune de modesta combinatie 1GB RAM + 8GB ROM. Insa, cumva se arata luminita de la capatul tunelului.

Nokia 2.1 pareri – SALVAREA VINE DIN PARTEA SISTEMULUI DE OPERARE

Este evident faptul ca Nokia 2.1 2018 sta modest pe partea de memorie. Cu toate acestea, smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 8.1 Oreo Go Edition, care este optimizat pentru device-uri de acest gen (dotate cu sub 2GB RAM).

Prin urmare, avem sperante mari ca smartphone-ul poate sa livreze un nivel de performanta solid si constant. Este important sa mentionam faptul ca sistemul Android apartine de programul Android One, ceea ce inseamna update-uri regulate pentru 2 ani de zile si o interfata grafica full stock.

Capacitatea de stocare la 8GB este cam jenanta pentru un device din 2018. Din punctul nostru de vedere, stocarea de capacitate redusa este un minus cu impact destul de mare. O oarecare consolare vine de la slotul MicroSD dedicat, care este compatibil cu pana la 128GB.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII

  • Chipset: quad-core Qualcomm Snapdragon 425 1.4GHz (Cortex A53), procesor grafic Adreno 308
  • Camera frontala 5-megapixeli, fixed focus
  • Conectica: 4G LTE Cat 4 150/50Mbps, slot Dual SIM, WiFi 802.11 a/b/g/n, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, jack de 3.5mm, port MicroUSB 2.0, Bluetooth 4.2, Radio FM
  • Senzori: lumina, proximitate, accelerometru
  • 153,6 × 77,6 × 9,67 mm si 174 grame

Nokia 2.1 2018 – CONCLUZIE

Ca sa fim sinceri, nu este greu sa ‘tragem’ o concluzie precisa despre smartphone-ul Nokia 2.1 2018. Avem de-a face cu un device accesibil, dotat excelent unde conteaza si cu design elegant/durabil.

Intradevar, telefonul nu sta prea bine pe partea de memorie, insa terminalul compenseaza prin sistemul de operare optimizat pentru un consum cat mai redus de RAM.

Precum mentionam si in randurile de mai sus, device-ul poseda doar 8GB ROM, ceea ce este prea putin pentru un device lansat in 2018.

Via: Nokia.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).