Iata Nokia 2.2 pareri si pret in Romania. Dupa o perioada frustrant de lunga cu ploaie si vreme mohorata, iata ca avem in sfarsit parte de vreme frumoasa si calduroasa. Dorim sa celebram acest lucru cum stim noi cel mai bine 🙂

Asa ca, azi va aducem in atentie un smartphone, in speta cea mai recenta creatie a celor de la Nokia. Este vorba despre terminalul Nokia 2.2, un model mid-range accesibil. Insa, cum sta din punct de vedere hardware? Noi credem ca suficient de bine.

Inainte de a va prezenta aspectele forte si aspectele slabe, vrem sa va mentionam detalii despre pret, disponibilitate si ‘grad de rudenie’.

Terminalul Nokia va fi scos la vanzare pe ‘piata’ de la noi din tara incepand cu luna Iulie pentru suma de 450 lei (versiune 2GB RAM/16GB ROM).

Avand in vedere denumirea smartphone-ului, putem spune ca el este fratele mai mic al terminalului Nokia 3.2 (Snapdragon 439, acumulator de 4000mAh).

Nokia 2.2 pareri

# Nokia 2.2 pareri – ASPECTE FORTE

1. Display

2. Conectivitate

3. Camera principala

4. Configuratie si sistem de operare – Nokia 2.2 pareri

>>> 1. In ziua de azi, toata lumea indrageste telefoanele dotate cu ecrane elegante si care sunt bine puse la punct pe partea de performanta/caracteristici.

Noul Nokia 2.2 se achita cu brio de acest aspect ‘esential’ si ‘tenteaza’ fanii brand-ului (si nu numai) cu un display compact, stilat si destul de potent.

Terminalul ‘etaleaza’ in partea frontala un display cu design si caracteristici similare cu cele ale terminalului mid-range Nokia 5.1 Plus, model pe care noi am avut prilejul sa-l testam in detaliu.

Elementul de design care diferentiaza ecranele celor doua device-uri este notch-ul, care ‘motorizeaza’ smartphone-ul Nokia 2.2. Remarcam ca modelul 2.2 dispune de un ecran dotat cu rame inguste, margini usor ‘rotunjite’ iar decupajul/notch-ul este unul discret (asta e bine).

Din punct de vedere hardware, noi consideram ca afisajul este bun. Avem urmatoarele: panou IPS LCD, diagonala de 5.71 inci, rezolutie HD+ (1520×720 pixeli), 295PPI, luminozitate de 400 niti si format 19:9. Si acum urmeaza ceva surprinzator 🙂

Ecranul poseda tehnologie ‘Always-On’, care mentine ecranul activ atunci cand device-ul este blocat cu scopul afisarii de informatii ‘esentiale’ gen notificari, apeluri, ceas, data, baterie etc. Excelent 🙂

# Nokia 2.2 pareri

>>> 2. Ne pare bine sa va ‘informam’ ca acest nou telefon Nokia pune la dispozitie cam tot ce este important atunci cand vine vorba de conectivitate.

  • Port MicroUSB 2.0 (cu OTG), slot Dual SIM, buton Google Assistant, jack 3.5mm, slot MicroSD (pana la 400GB)
  • 4G LTE Cat 4, WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz, WiFi hotspot, Bluetooth 4.2, Radio FM, GPS/AGPS/GLONASS/BDS
  • Senzori – face unlock (deblocare prin recunoastere faciala), accelerometru, lumina ambientala, proximitate

>>> 3. Acum haideti sa ‘migram’ spre camera foto principala. Ea utilizeaza un senzor de 13-megapixeli, care conform Nokia, este optimizat pentru fotografiere in lumina slaba. Bine de stiut 🙂

Specificatiile camerei nu reflecta pretul accesibil al ‘dispozitivului’. Ea dispune de tehnologie Google Lens (identificare de obiecte), HDR, mod panoramic, video time lapse, video 1080p 30fps, tehnologie autofocus, apertura F2.2 si flash LED.

Caracteristicile camerei sunt departe de a fi impresionante, insa pentru un telefon cu pret de sub 500 lei, camera poseda dotari decente.

# Nokia 2.2 pareri

>>> 4. Configuratia care da ‘viata’ terminalului Nokia 2.2 este una ok si similara cu a smartphone-ului Huawei Y5 2019.

  • Chipset MediaTek Helio A22 (quad-core Cortex A53 2.0GHz)
  • Procesor grafic PowerVR GE8320
  • Acumulator de 3000mAh
  • 3GB RAM+32GB ROM sau 2GB RAM+16GB ROM

Aceste componente hardware au alaturi un software adecvat, in speta sistemul de operare Android 9 Pie (versiune Android One). Nimic de reprosat 🙂

Nokia 2.2 pareri

# Nokia 2.2 pareri – ASPECTE SLABE

1. Incarcare

2. Carcasa

3. Fara scanner de amprenta – Nokia 2.2 pareri

>>> 1. Bateria de 3000mAh este una suficient de mare pentru display-ul si configuratia device-ului. Din pacate, acumulatorul foloseste tehnologie de incarcare cu putere de doar 5W. Asta inseamna incarcare de la 0-100 procente in peste 2 ore.

>>> 2. Ca si design, smartphone-ul arata destul de elegant. Pe partea de constructie/asamblare, avem o carcasa realizata complet din policarbonat. Avand in vedere pretul terminalului, era putin probabil sa avem o carcasa de tip premium.

Policarbonatul in sine este un material durabil si placut la atingere. Insa, noi am fi dorit mai multa indrazneala din partea Nokia si sa vedem pe smartphone cateva mici elemente premium de design (rama metalica sau sticla 2.5D pe partea din spate).

Poate suntem noi prea pretentiosi. Spunem asta in contextul in care versiunea cu 2GB RAM costa sub 500 lei. Insa, daca vrei cu adevarat sa te desprinzi de competitori, aduci ceva in plus, care sa fure privirea.

# Nokia 2.2 pareri

>>> 3. Pentru deblocare, Nokia a mers pe mana functiei de deblocare faciala. Nimic in neregula cu asta. Insa, producatorul a ales Face Unlock-ul in schimbul scanner-ului de amprente, ceea ce nu este ok. Noi am fi preferat sa fi fost invers.

Deblocarea faciala functioneaza doar in conditii bune de lumina, pe cand un senzor de amprente nu intampina probleme de acest gen.

# UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Camera frontala de 5-megapixeli
  • 145,96 x 70,56 x 9,3 mm si 153 grame
  • Culori – gri, negru
  • Accesorii – casti

# Nokia 2.2 pareri – GANDURI DE FINAL

Noi suntem de parere ca noul Nokia 2.2 are sanse mari sa devina un model popular (spre foarte popular). Smartphone-ul ofera un bun raport pret/dotari, iar in ziua de azi asta este important. Punctul forte al terminalului este clar display-ul. Restul de dotari nu dezamagesc.

In ceea ce priveste aspectele pe care noi le consideram slabe, cele care au un impact destul de ‘profund’ sunt incarcarea slaba si lipsa senzorului de amprente. Legat de carcasa din policarbonat, hai sa zicem ca ne putem impaca cu ea.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).