Iata Nokia 2.3 pareri si pret Romania. Inainte de a va prezenta noul device Nokia, avem pentru voi un scurt istoric (mai degraba lung 🙂 ).

Din punctul nostru de vedere, in 2019, Nokia a dezamagit mult cu lansarile de telefoane. Noi consideram ca singurul model care merita atentie este terminalul mid-range Nokia 7.2. Hai sa zicem ca ar mai fi si flagship-ul Nokia 9 Pureview. Insa, problema acestui device este hardware-ul invechit si pretul piperat.

Nokia 9 a fost lansat in Februarie 2019 cu chipset Snapdragon 845. La doar o luna departare, Xiaomi si Samsung au lansat nave amiral mai atractive motorizate de Snapdragon 855, care este net superior in comparatie cu SD845.

Daca pretul pentru Nokia 9 ar fi unul in concordanta cu dotarile device-ului, nu ar fi o problema ca dispozitivul este motorizat de imbatranitul SD845.

Insa, telefonul are pret mai mare decat cel al device-urilor dotate cu Snapdragon 855. Asta nu este in regula. Nokia 9 poate fi gasit online intre 2400-2600 lei, in timp ce Xiaomi Mi 9T Pro costa sub 2000 lei, Galaxy S10e in jur de 2400 lei, LG G8s Thinq costa sub 2000 lei, OnePlus 7 la 2500 lei etc.

In ceea ce priveste restul de modele lansate de producator in 2019 (Nokia 6.2, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 2.2, Nokia 1 Plus), ele aduc dotari hardware banale/mediocre.

Anul 2019 este unul care trebuie uitat rapid de catre Nokia

Noi chiar nu putem intelege traiectoria descendenta pe care Nokia s-a decis s-o urmeze. Spunem asta in contextul in care anul 2018 a fost unul bun (spre foarte bun) pentru producator.

Brandul finlandez a iesit puternic in evidenta in 2018 cu excelentul model Nokia 7 Plus (din punctul nostru de vedere, noul Nokia 7.2 nu este cu nimic superior fata de 7 Plus).

Apoi a mai fost Nokia 7.1, model pe care noi l-am testat. Nu putem sa nu va reamintim de smartphone-ul Nokia 8.1, un terminal excelent echipat cu motorizare Snapdragon 710.

Oare de ce Nokia nu a continuat la fel si in 2019 ? Asta este un mister pentru noi.

Iata ca producatorul incheie acest an in aceeasi maniera dezamagitoare, in speta lansarea banalului Nokia 2.3. Ne pare rau daca ne-am lungit prea mult cu introducerea acestui articol.

Va asiguram ca de aici incolo lucrurile sunt mult mai simple. Motivul pentru asta e simplu: Nokia 2.3 nu prea are cu ce sa se laude 🙁 Cu toate acestea, incercam sa gasim cateva aspecte pozitive 🙂

Inainte de a face asta vrem sa va mentionam detalii despre pret. Terminalul este la vanzare in Germania pentru suma de 129 euro. Ne putem astepta ca telefonul sa ajunga in curand in Romania pentru suma de aproximativ 620 lei.

Nokia 2.3 pareri

Nokia 2.3 pareri – PUNCTE PRO

# Design elegant

# Android 9.0 Pie (upgrade la Android 10), Android One

# Camera foto duala 13MP+2MP cu mod de fotografiere pe timp de noapte

# Baterie de 4000mAh si 32GB de stocare nativa

# Conexiune Bluetooth 5.0, deblocare faciala

# Ecran HD+ dotat cu 6.2 inci, notch si format 19:9; tehnologie Always-On

Nokia 2.3 pareri – CE NU NE PLACE

Incepem cu chipset-ul. Smartphone-ul este motorizat de propulsorul quad-core MediaTek Helio A22. Intr-un smartphone de 400 lei precum Allview V4 Viper, nu ne supara prezenta propulsorului Helio A22.

Insa, terminalul Nokia costa in jur de 620 lei iar includerea modestului Helio A22 nu este ceva pozitiv. La 600 lei, sunt disponibile modele mid-range bune precum Xiaomi Redmi 8 (Snapdragon 439), Xiaomi Redmi Note 5 (Snapdragon 636) sau Xiaomi Redmi 7 (Snapdragon 632). Pentru 100 de lei in plus, gasesti online atractivul mid-range premium Moto G7 Plus. Review-ul nostru pentru G7 Plus il puteti citi aici.

Apoi, smartphone-ul vine cu tehnologie de incarcare foarte lenta, in speta 5V (incarcare prin MicroUSB). Este evident faptul ca o sa dureze o vesnicie (poate exageram) pana este incarcat complet acumulatorul de 4000mAh. Va mentionam ca Redmi 7 dispune de incarcare 10W iar Redmi 8 poseda port USB C si fast charging 18W.

Un alt aspect care nu ne convine este memoria de doar 2GB RAM. Terminalele Xiaomi mentionate in articol pun la dispozitie 3GB de RAM.

Si inca nu am terminat. Terminalul Nokia duce lipsa de scanner amprente si WiFi dual-band. Nu ne incanta deloc faptul ca face unlock-ul inlocuieste senzorul de amprente.

Nokia 2.3 pareri

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera frontala 5MP, F2.4
  • Slot Dual SIM, slot MicroSD (max 512GB), jack 3.5mm, Radio FM, 4G LTE Cat 4, WiFi 802.11 b/g/n, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou
  • Senzori – lumina, proximitate, accelerometru
  • 157,69 x 75,41 x 8,68 mm si 183 grame
  • Culori – verde, auriu, gri
  • Altele – buton Google Assistant, 1 microfon

Nokia 2.3 pareri – GANDURI DE FINAL

Ne pare rau daca suntem prea critici cu noul Nokia 2.3. Pentru noi este frustrant faptul ca producatorul se multumeste in a lansa telefoane banale si destul de scumpe. Noi suntem mari fani Nokia, insa cu lansarea unor astfel de modele, este greu sa fim loiali brand-ului.

Chiar nu putem intelege ce s-a intamplat cu Nokia in 2019. Ceilalti producatori (Huawei, Samsung, Xiaomi, Realme) au lansat modele cool pe banda rulanta. Din partea Nokia, foarte putin (Nokia 7.2).

Noi speram din tot sufletul ca producatorul sa repete in 2020 succesul inregistrat in 2018. Vrem sa vedem ca Nokia lanseaza modele cu adevarat interesante.

Daca se merge in continuare pe aceeasi strategie, noi credem ca brand-ul nu o sa aiba nici o sansa in a avea succes pe piata. Asta poate avea ca rezultat falimentul, ceea ce ar fi mare pacat 🙁

Sursa 1, Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).