Iata Nokia 210 2019 pareri si pret Romania. In ultima perioada, pe site-ul nostru v-am prezentat tot felul de smartphone-uri (de la modele entry-level pana la modele high-end impresionante).

Azi ne-am decis sa schimbam un pic placa 🙂 . Astfel ca, va aducem un telefon Nokia clasic, dar echipat cu elemente moderne pentru a tine pasul cu vremurile moderne in care traim.

Este vorba despre telefonul Nokia 210. Inainte de a ‘plonja’ pe partea de dotari hardware, dorim sa va precizam detalii despre pret. Terminalul va fi scos la vanzare luna aceasta pentru suma de 129 lei.

Nokia 210 2019 pareri

# Nokia 210 2019 pareri – Device-ul ofera acces la internet

Noul model 210 al celor de la Nokia nu este chiar un telefon ‘pur’ clasic (speram ca are sens ceea ce spunem 🙂 ). Pentru a face device-ul cat mai interesant potentialilor clienti, producatorul a inzestrat dispozitivul cu conexiune la internet.

In teorie asta suna bine. Speram ca in realitate accesul la internet este unul facil (viteza decenta) si nu doar o gaselnita pentru a creste vanzarile.

Accesul la net este asigurat de chipset-ul MediaTek MT6260A (capabil de conectivitate 2G). Pe telefon era de preferat 3G-ul, insa asta este. Pe device este prezent slotul Dual SIM, iar asta e un plus.

Navigarea pe internet se face prin browser-ul Opera mini, care conform Nokia este optimizat pentru viteza si consum mic de date mobile. Avand in vedere lipsa 3G, asta este binevenit 🙂

Ramanem in zona de internet + software, si va precizam restul de detalii care noua ni se par atractive.

Telefonul foloseste sistemul de operare Nokia S30+. Pe langa browser-ul Opera, OS-ul S30+ mai are preinstalate aplicatiile Facebook + Opera Mobile Store (pentru download de aplicatii, sunete de apel, jocuri). De pe device nu lipseste celebrul joc Snake. Un detaliu foarte important 🙂

Va ‘atentionam’ ca memoria interna este de doar 16MB, asa ca putine aplicatii o sa poata fi descarcate si instalate pe telefon.

# Baterie de capacitate mare si o selectie ok cu dotari utile

Prima data vrem sa va mentionam ca telefonul poseda o carcasa destul de eleganta construita din policarbonat. In ‘corpul’ device-ului se ascunde un acumulator (detasabil) echipat cu un generos 1020mAh.

Conform informatiilor de pe site-ul oficial, bateria ofera in standby autonomie de pana la 20 zile. Noi suntem increzatori ca terminalul se descurca excelent atunci cand vine vorba de autonomie la convorbiri.

Alte dotari atractive sunt player-ul mp3 (din pacate player-ul este usor inutil datorita lipsei slotului MicroSD), radio-ul FM si jack-ul audio 3.5mm.

Mai merita a fi mentionate display-ul TFT LCD de 2.4 inci (rezolutie 320×240 pixeli) si camera principala. Ea dispune de senzor 0.3 megapixeli (VGA 640×480 pixeli) dotata cu flash LED.

Nokia 210 2019 pareri

Nokia 210 2019 pareri – UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Display cu format 4.3 si 167ppi densitate pixeli
  • Port MicroUSB (folosit strict pentru incarcare), GSM 900/1800
  • Culori – rosu, negru, gri
  • Dimensiune – 120,8 x 53,49 x 13,81 mm
  • Difuzor audio, tastatura numerica si butoane dedicate pentru apelare/respingere apel si meniu
  • Accesorii – casti

Concluzie

Pentru cei care doresc un device strict pentru functia de apelare, noul Nokia 210 2019 poate fi o alegere interesanta. Pretul de 130 lei este decent, bateria poseda capacitate mare (asta este important intr-un device de acest gen) iar functiile disponibile sunt ok.

Pentru conectarea la internet (atunci cand te afli acasa), era de preferat ca telefonul sa dispuna de modul WiFi 802.11 b/g/n. Un alt neajuns este lipsa MicroSD, care face ca player-ul MP3 de pe device sa fie cam inutil.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).