Uite Nokia 7.2 pareri si pret in Romania. Astazi este o zi speciala deoarece este Vineri iar weekend-ul isi face simtita prezenta 🙂 Cu aceasta ocazie ne-am decis sa ne focusam pe un smartphone Nokia aparut de putin timp.

Este vorba despre terminalul Nokia 7.2, un device care aduce camera tripla, design premium (tipic pentru Nokia) si configuratie destul de potenta.

Vrem ca acest articol sa fie unul cat mai ‘simplist’ si cat mai usor de ‘digerat’. Astfel ca, nu o sa ‘intindem’ lucrurile inutil si intram direct in paine. Insa, inainte de a merge pe acest ‘traseu’, avem pentru voi doua mici precizari.

Daca punem la socoteala denumirea device-ului, el este succesorul terminalului mid-range Nokia 7.1. Va reamintim ca noi am avut la testare terminalul 7.1 iar recenzia completa o puteti citi aici.

Cea de-a doua precizare referitoare la noul 7.2 este despre pret. Smartphone-ul va ajunge in curand pe piata din Romania pentru suma cuprinsa intre 1400-1500 lei.

Si acum va aducem in atentie 3 din cele mai cool aspecte hardware ale noului telefon Nokia.

Nokia 7.2 pareri

1. Nokia 7.2 pareri – CAMERA TRIPLA

Terminalul poate fi mandru de faptul ca este al doilea device Nokia motorizat de camera principala tripla 🙂 Primul a fost Nokia X71, un smartphone ‘focusat’ pe piata din China.

Ce este ‘curios’ e faptul ca sistemul tri-camera de pe 7.2 a fost oarecum imprumutat de pe terminalul X71. Spunem ‘oarecum’ deoarece exista cateva mici diferente (optica Carl ZEISS).

CARACTERISTICI PENTRU CAMERA PRINCIPALA

# Trio-ul de senzori 48MP (Quad Pixel)+5MP (efect bokeh)+8MP (senzor cu unghi larg de 118 grade)

# Lentile Carl ZEISS, flash LED, tehnologie AI, focalizare tip PDAF, mod portret, mod de fotografiere pe timp de noapte, captura video in rezolutie 4K cu 30fps

CATEVA OBSERVATII

Avand in vedere ‘optica’ Carl ZEISS de care dispune ‘gadget-ul’, ne asteptam din partea camerei sa se comporte bine (spre excelent) in ceea ce priveste calitatea fotografiilor.

Noi consideram ca dotarile camerei nu sunt ‘spectaculoase’, insa pentru un mid-range de 1400 lei ele sunt ‘solide’. Ne pare bine sa vedem ca Nokia a introdus pe device modul de pozare pe timp de noapte 🙂

Pe partea de design, felul in care Nokia a ‘desenat’ camera principala este unul cool 🙂 Insa, nu ne place faptul ca ‘modulul’ camerei iese prea mult in afara carcasei.

Nokia 7.2 pareri

2. Nokia 7.2 pareri – CONFIGURATIE OK, INSA SE PUTEA OPTA PENTRU UN CHIPSET MAI POTENT

In zona cu dotari hardware ‘ferite’ de privirile curioase (speram ca va place formularea 🙂 ), in mare parte lucrurile se prezinta bine. Insa, avem doua reprosuri. Primul ‘implica’ chipset-ul Qualcomm Snapdragon 660, care ‘propulseaza’ smartphone-ul.

Ca si performante, procesorul inca nu este depasit de evenimente. Insa, trebuie sa mentionam ca Snapdragon 660 echipeaza Nokia 7 Plus (un device inca excelent din toate punctele de vedere), care a fost lansat pe piata anul trecut in Martie. Va reamintim ca noi am testat Nokia 7 Plus.

In contextul in care Nokia are in oferta un telefon cu SD660 care are peste un an vechime, noi am fi dorit ca producatorul sa opteze in cazul noului 7.2 pentru un chipset ceva mai modern. Propulsorul Snapdragon 665, care echipeaza noul Xiaomi Mi A3, putea fi o alegere inspirata.

Cel de-al doilea repros implica acumulatorul. Ca si capacitate, cei 3500mAh de care dispune bateria sunt perfect in regula. Insa, este complet aiurea faptul ca acumulatorul dispune de incarcare 5V/2A 10W, ceea ce nu este fast charging.

Facem pasul catre memorie si va mentionam ca telefonul este disponibil in doua configuratii: 4GB RAM+64GB ROM sau 6GB RAM+128GB ROM. Legat de stocare, ea este de tip eMMC 5.1.

Acest tip de stocare asigura performante ok, insa se putea merge fara probleme pe stocare UFS. In prezent exista multe telefoane mai accesibile decat terminalul Nokia care au la bord mult ‘ravnitul’ UFS (Samsung Galaxy A50, Motorola One Vision, Motorola One Action etc).

Nokia 7.2 pareri

3. Nokia 7.2 pareri – DESIGN PREMIUM SI DISPLAY DESTUL DE PUTERNIC

Din punct de vedere estetic, Nokia a ‘lucrat’ intens pe terminal. Pacat ca producatorul nu a acordat acest nivel de atentie si configuratiei interne 🙁 In fine.

Smartphone-ul dispune pe ambele fete de sticla 2.5D Corning Gorilla Glass iar pe margini avem o rama cu finisaj mat si realizata din compozit de polimer (material care este de doua ori mai durabil decat policarbonatul). Va precizam ca sticla de pe spate reflecta lumina printr-un model de refractie specific. Bine de stiut 🙂

Legat de display, ne-am hotarat sa nu ne complicam cu explicatii fara rost si sa lasam specificatiile sa relateze povestea pentru noi 🙂

  • Ecran IPS LCD (PureDisplay) de 6.3 inci
  • Rezolutie FHD+ (2280×1080 pixeli)
  • Protectie Corning Gorilla Glass 3
  • Luminozitate de 500 niti
  • Tehnologie HDR 10
  • Format 19.5:9
  • Notch in forma de V

Nokia 7.2 pareri – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Android 9.0 Pie (Android One)
  • Camera selfie de 20-megapixeli (tehnologie Quad Pixel)
  • Conectivitate – USB C, Dual SIM, NFC, tasta Google Assistant, slot MicroSD (512GB), jack 3.5mm, Radio FM, 4G LTE Cat 6, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, GPS/AGPS/GLONASS/BDS/Galileo
  • Senzori – lumina ambientala, RGB, proximitate, accelerometru, busola, giroscop
  • Altele – 2 microfoane
  • 159,92 x 75,15 x 8,25 mm si 180 grame
  • Culori – verde, alb, negru
  • Accesorii – casti

Nokia 7.2 pareri – CONCLUZIE

Per total, noul Nokia 7.2 este un smartphone mid-range interesant. Insa, pentru ceea ce ofera, noi consideram ca device-ului nu ii este permis sa coste mai mult de 1000 lei.

Din punctul nostru de vedere, Nokia 7 Plus nu este cu nimic mai prejos (are 3800mAh si fast charging 18W) iar smartphone-ul poate fi gasit online pentru 1200 lei.

Ce sa mai spunem de Motorola One Vision, care este un terminal cu hardware modern si superior (pret intre 1200-1300 lei).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).