Ieri, in cadrul festivalului MWC 2018 din Barcelona, finlandezii de la HDM Global au introdus o versiune speciala a smartphone-ului Nokia 8. Noul model se numeste Nokia 8 Sirocco. Smartphone-ul aduce imbunatatiri in ceea ce priveste design-ul si componentele hardware interne.

Smartphone-ul are corp confectionat din sticla iar motivul includerii acestui material pe smartphone este compatibilitatea cu incarcarea fara fir. ‘Batranul’ Nokia 8 are carcasa din metal iar functia de wireless charging lipseste.

Nokia 8 Sirocco poseda o parte frontala care include un display mai curbat si cu margini mai inguste (in comparatie cu modelul standard de Nokia 8).

Sesizam faptul ca de sub display lipseste butonul fizic de Home (dotat cu senzor de amprente), care echipa modelul precedent.  Scanner-ul pentru amprente poate fi gasit acum pe spatele din sticla al device-ului.

De la 5.3 inci (Nokia 8), display-ul noului ‘Sirocco’ a urcat la 5.5 inci. De asemenea, panoul clasic IPS LCD a fost inlocuit de unul P-OLED.

S-au adus upgrade-uri importante si sub capota: avem 6GB RAM, 128GB ROM si acumulator de 3260mAh dotat wireless-charging si functie de incarcare rapida Quick Charge 4.0.

Constructia din sticla Gorilla Glass si metal dispune de protectie IP67 (durabilitate la apa si praf), ceea ce este un mare plus. Nokia 8 era echipat doar cu protectie IP57 (durabilitate la stropiri cu apa).

Pe partea de software, s-a optat pentru sistemul de operare Android Oreo in versiune complet stock.

Toate aceste aditii sunt binevenite, insa din pacate producatorul a ales sa se scape de jack-ul audio 3.5mm. Astfel ca acum iesirea audio se face prin portul USB tip C.

Acestea sunt cele mai importante noutati aduse de ‘proaspatul’ Nokia 8 Sirocco. Terminalul are multe plusuri in comparatie ca deja celebrul Nokia 8. Pacat insa ca s-a renuntat la jack-ul audio de 3.5mm.

Smartphone-ul va fi scos la vanzare din luna Aprilie pentru pretul de 749 euro. Specificatii tari insa si pret pe masura.

Specificatii complete pentru Nokia 8 Sirocco

  • Procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 835 2.5GHz, placa grafica Adreno 540
  • 6GB RAM DDR4, 128GB ROM UFS 2.1, MicroSD pana la 128GB
  • Display Quad HD (2560×1440 pixeli) pOLED, sticla 3D, protectie Corning Gorilla Glass 5, raport screen-to-body 81.1%, 534PPI, tehnologie Always On, luminozitate 700 niti
  • Android 8.0 Oreo (Android One)
  • Camera principala duala Carl Zeiss 12MP (apertura F1.7) +13MP (apertura F2.6), flash LED dual-tone, dual pixel phase detection auto-focus, zoom optic 2X, HDR, filmare 4K 30fps
  • Camera secundara 5MP, apertura F2.0, video 1080p, display flash
  • Difuzor audio cu amplificator, 3 microfoane
  • Acumulator de 3260mAh cu wireless charging, Qualcomm Quick Charge 4.0
  • 4G LTE Cat 12, Single SIM sau Dual SIM, 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), NFC, USB tip C 3.1, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, Bluetooth 5.0, fara jack de 3.5mm
  • Scanner de amprente, giroscop, barometru, compas
  • Carcasa din sticla Gorilla Glass 5, rama metalica
  • Protectie IP67
  • 140.93 x 72.97 x 7.5 mm
  • Culori: negru

Via: Gsmarena.com Via: 9to5google.com Sursa: Nokia.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).