Nokia G42 5G review in romana – DISPLAY

Nokia G42 5G review in romana
Parasim segmentul de design si primim cu bratele deschise partea de display 🙂 Prima data haideti sa exploram caracteristicile ecranului.

FISA TEHNICA

# Panou LCD 6.56 inci

# Rezolutie HD+ (1612×720 pixeli) si 269PPI

# Format 20:9

# Refresh 90Hz

# Luminozitate maxima de 560 niti; luminozitate standard de 450 niti

# Protectie Gorilla Glass 3

# Raport ecran/corp de aproape 83%

# Notch in forma de V

Nokia G42 5G review in romana
Per total, display-ul este perfect decent. Afisajul are culori care arata placut, o imagine suficient de clara, raspuns destul de bun la touch (rar pot aparea momente cand touch-ul nu este inregistrat), unghiuri decente de vizualizare, luminozitate buna, diagonala relativ compacta si un contrast ok.

Nokia G42 5G review in romana

Ca si design, ecranul poseda pe marginile laterale si sus niste dungi negre destul de inguste. Cea de jos este o idee mai lata.

Nokia G42 5G review in romana

Display-ul are suprafata plata.


Gratie formatului 20:9, avem de-a face cu un ecran destul de inalt si destul de ingust. Aceste ‘caracteristici’ ajuta atunci cand se face mult scrolling.


Notch-ul nu este exagerat de mare.


Functia de luminozitate adaptiva este bine optimizata.

In setarile ecranului gasim optiune pentru ajustare temperatura culoare.

Nokia G42 5G review in romana

Surpriza placuta a venit din partea functiei ‘Always show time and info’. Cu functia pornita, pe ecranul blocat sunt afisate tot timpul informatii esentiale precum conditii meteo, data, ora si nivelul de incarcare al bateriei. O chestie foarte utila 🙂

Putem spune ca avem un fel de Always On (nu chiar). Practic, Nokia a apelat la o metoda care mentine ecranul LCD permanent activ (cu acea functie pornita). Va precizam ca notificarile sunt clar si frumos afisate in fereastra ‘Always show time and info’.

Va precizam ca device-ul nu duce lipsa de functii activare ecran precum dublu tap si ridicare device (lift to check phone). Aceste 2 functii sunt bine optimizate.

Nokia G42 5G review in romana

In setarea ‘Screen timeout’ gasim functia ‘Screen attention’ (cat timp privesti ecranul, el ramane permanent activ).

Prin activarea modului dark, negrul afisat prin interfata arata destul de bine.

Nokia G42 5G review in romana

Nokia G42 5G review in romana
In setari avem optiune pentru ajustare marime font si interfata.

Nokia G42 5G review in romana
Si uite ca am ajuns la sectiunea de refresh a ecranului. Aici gasim 2 optiuni: refresh adaptiv (in functie de scenariu, refresh-ul urca pana la 90Hz) sau refresh standard.

Cu display-ul setat pe ‘Adaptive’, totul este destul de fluent si cursiv. Va precizam inca de pe acum ca smartphone-ul dispune de propulsorul Snapdragon 480+. Chipset-ul nu este un campion al performantei, insa dispune de suficienta putere pentru a tine pasul cu refresh-ul de 90Hz al display-ului.

Pentru navigare, putem alege intre gesturi (bine optimizate) sau clasicele butoane software.

In setari, gasim cateva gesturi interesante si utile.

Nokia G42 5G review in romana

O chestie utila prezenta in setari este functia ‘At a Glance’. Prin activarea optiunilor disponibile in aceasta sectiune, pe ecranul Home pot fi afisate cateva informatii utile precum conditii meteo, alerte meteo, evenimente marcate in calendar etc.

Terminalul dispune de functie ‘Show Google App’ pentru afisare feed Google news prin swipe dreapta din ecranul Home.

Smartphone-ul are certificare DRM Widevine L1. Datorita acestui aspect, Youtube si platformele de filme sunt rulate in HD sau mai mult.

Lizibilitatea ecranului in bataia directa a soarelui este decenta (soare puternic de vara).

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).