Nokia G42 5G review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul etaleaza un propulsor mid-range alcatuit din componente decent de performante.
FISA TEHNICA
# Chipset Qualcomm Snapdragon 480 Plus (8nm)
# Procesor grafic Adreno 619 tactat la 650MHz
# 6GB RAM tip LPDDR4X; functie memory extension care ofera un plus de 2GB (memorie virtuala)
# 128GB ROM tip UFS
CATEVA OBSERVATII
Observam faptul ca cei de la Nokia au inclus cateva functiile utile in sectiunea memory din setarile device-ului. Pe langa functia care ofera un plus de memorie (2GB virtuali), mai avem eliberare/golire memorie RAM (boost) si auto cleanup. Niste chestii utile.
Legat de chipset-ul Snapdragon 480 Plus prezent pe terminal, va precizam ca destul de recent noi am testat un telefon motorizat de catre acest procesor. Este vorba despre Motorola Moto G53 5G (review).
PERFORMANTA
Setup-ul 128GB UFS + 6GB RAM + chipset Snapdragon 480 Plus asigura in aplicatii un nivel de performanta bun. Chipset-ul SD480 Plus este un model imbatranit (lansat in 2021), insa el inca este capabil sa performeze bine (inclusiv in jocuri).
Apropo de gaming, jocul Genshin Impact ruleaza decent cu detaliile grafice setate la medium si low. La comportamentul multumitor atins in jocul Genshin Impact, ecranul HD+ are o contributie importanta.
Daca telefonul avea panou FHD, stresul asupra procesorului grafic era mult mai mare iar probabil ca detaliile grafice din jocul Genshin Impact trebuiau coborate pe low.
Era de preferat ca Nokia sa fi ales un chipset mai performant care sa nu aiba probleme in a ‘tine’ un ecran FHD+ ? Cu siguranta ca da.
Insa, configuratia actuala a device-ului ruleaza multumitor cam orice fel de scenariu.
Acum haideti sa descoperim cum se comporta chipset-ul ca si temperatura atinsa la rulaj intens prelungit.
TESTARE INTENSA INDELUNGATA
Am demarat testarea intensa cu benchmark-ul Antutu stress test. Va precizam ca inainte de a porni benchmark-ul, am rulat cateva aplicatii/jocuri cu scopul de a incalzi bine procesorul pentru a vedea cat de mult poate sa urce el in temperatura.
Antutu stress test (dureaza 45 minute) a pornit cu chipset-ul la 44 grade. Temperatura maxima atinsa pe parcursul benchmark-ului a fost de 52 grade. Cam mult. La aceasta temperatura partea din spate sus este destul de calda (nu exagerat). Carcasa din plastic intocmita de Nokia conduce bine caldura, ceea ce este bine.
Cum am incheiat cu Antutu stress test, am dat drumul jocului Genshin Impact. Dupa mai mult de 60 minute de gaming, valoarea maxima atinsa de procesor a fost de 53 grade. Temperatura este mare, insa ne pare bine sa va spunem ca zona din spate sus nu este exagerat de calda.