Nokia G42 5G review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE

Nokia G42 5G review in romana

In carcasa eleganta avem incorporat un acumulator echipat cu 5000mAh si fast charging cu putere 20W. Mentionam ca incarcatorul nu este inclus in dotarea standard.

INCARCARE

Va precizam ca noi am testat viteza de incarcare cu un incarcator 22.5W si cu unul de 20W. In screenshot-urile de mai sus observam ca terminalul nu prea agreeaza incarcatoare non Nokia.

In cele 2 teste, puterea de incarcare a fost de maxim 11W, ceea ce este putin. Trebuia sa fie macar un 15W pentru a putea fi considerat fast charging. Probabil ca utilizand un incarcator original Nokia (de tip fast charger), puterea de incarcare se apropie de valoarea 20W.

In ambele teste, incarcarea full a fost realizata in peste 2 ore. Fara indoiala ca incarcarea este lenta.

ANIMATIE INCARCARE

AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA REFRESH ‘Adaptive’ (urca pana la 90Hz)

In ceea ce priveste testarea autonomiei, noi am apelat la benchmark-ul pus la dispozitie de aplicatia PCMark. Testul de autonomie a rulat continuu pentru aproape 19 ore. Asta este foarte impresionant 🙂 La utilizarea reala, ne putem astepta la o autonomie de cel putin 13 ore (rulaj intens si continuu).

Nokia G42 5G review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI

Nokia G42 5G review in romana

Pe partea de conectivitate, smartphone-ul este excelent pus la punct.

FISA TEHNICA

# 5G, 4G, Bluetooth 5.1, NFC, WiFi 802.11 ax, USB C 2.0 cu OTG

# GPS/AGPS/GLONASS/BDS/Galileo, WiFi Direct, WiFi hotspot

# Dual SIM hibrid, MicroSD, jack 3.5mm

# Altele – senzor amprente (incorporat in butonul de power), deblocare faciala

# Senzori – accelerometru, lumina, proximitate, compas, giroscop

O SCURTA OBSERVATIE

 

Pe site-ul oficial nu se mentioneaza nimic legat de prezenta NFC pe device. Cu toate acestea, smartphone-ul dispune de NFC (verificat cu aplicatia NFC Check), ceea ce este excelent 🙂 Prezenta NFC este confirmata si de catre setarile device-ului.

Nokia G42 5G review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII

Nokia G42 5G review in romana

Dispozitivul vine insotit de urmatoarele accesorii – cablu USB C, cheita pentru SIM si documentatie. Din pacate, incarcatorul nu este inclus in dotarea standard.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).