Uite OnePlus Nord N20 SE pareri si pret in Romania. In acest nou articol parcurgem un terminal entry level/mid-range intrat destul de recent pe online-ul romanesc. Este vorba despre smartphone-ul Nord N20 SE al brand-ului chinezesc Oppo. Terminalul ne-a atras atentia deoarece aduce cateva dotari interesante 🙂

Mentionam ca device-ul poseda boxe stereo, baterie potenta, carcasa eleganta si o conectivitate decent pusa la punct. Purcedem mai departe si ne focusam pentru cateva clipe pe partea de pret. Va precizam ca telefonul este disponibil pe site-ul pcgarage.ro pentru suma de 798 lei (versiune 4GB RAM/64GB).

OnePlus Nord N20 SE pareri

5 dotari hardware cool

# Baterie de 5000mAh cu fast charging (SUPERVOOC) 33W

# Difuzoare stereo

# Conectivitate si senzori – 4G, Dual SIM, USB C, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, MicroSD, jack 3.5mm, compas, lumina, proximitate, accelerometru, gravitatie si amprenta (pe lateral)

# 4GB RAM LPDDR4X + 64GB eMMC 5.1

# Carcasa eleganta, spate cu design plat si profil slim de 7.99mm

OnePlus Nord N20 SE pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate va precizam ca smartphone-ul este similar cu modelul Oppo A57s. Cu acest aspect lamurit, va invitam ca impreuna sa parcurgem cateva din dotarile enumerate putin mai sus 🙂

Pentru un telefon ce apartine de pragul 800 lei, prezenta setup-ului 5000mAh + incarcare rapida 33W este un mare plus 🙂 Legat de acest aspect, va informam ca noi am avut la teste destul de multe telefoane echipate cu un setup similar.

Prima data va mentionam un telefon foarte cool si butonat recent. Este vorba despre noul Moto G73. Cum noi l-am testat si am compus review romana Motorola Moto G73 5G, va invitam cu drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Ca tot am adus in atentia voastra terminalul Moto G73, va precizam ca noi am testat si Motorola Moto G72 (si el are 5000mAh + 30/33W incarcare).

In ceea ce priveste restul de telefoane cu 5000mAh + fast charging 30W testate, mai evidentiem modelele Poco M5s, Xiaomi Redmi Note 11S (review), Motorola Moto G52 si Motorola Moto G82 5G (review). Aveti multe recenzii de parcurs/citit 🙂

Revenim la smartphone-ul OnePlus. Prezenta pe dispozitiv a boxelor stereo este un alt plus important 🙂

# OnePlus Nord N20 SE pareri – Display-ul este decent

Din start va precizam ca smartphone-ul are panou LCD echipat cu refresh standard 60Hz. Pentru un device din acea zona de pret (800 lei) nu este ceva neobisnuit.

Despre restul de caracteristici, va informam ca acestea sunt decente 🙂

FISA TEHNICA

# Diagonala de 6.56 inci

# Format 20.1:9, rezolutie HD+(1612×720) si 269PPI

# Luminozitate maxima de 600 niti

# Tehnologie DC Dimming (previne fenomenul de flicker)

# Notch in V

OnePlus Nord N20 SE pareri

Ce alte dotari interesante mai are smartphone-ul ?

# Camera principala cu senzor Samsung ISOCELL JN1 50mp, Multi Autofocus (PDAF+CAF), video 1080p 30fps

# Camera selfie Omnivision 8-megapixeli, video 1080p 30fps

# Sistem de operare Android 12 cu interfata OxygenOS 12.1

OnePlus Nord N20 SE pareri – CATEVA OBSERVATII

Legat de prezenta pe telefon a camerei Samsung JN1 50MP, asta este un lucru pozitiv. Spunem asta in contextul in care noi am testat cateva telefoane motorizate de catre acea camera Samsung iar fiecare model testat a performat decent ca foto si video.

Dintre telefoanele cu senzor Samsung JN1 50MP testate, mentionam 3 modele. Avem Xiaomi Redmi Note 11 (review), Realme 9 5G (review) si Xiaomi Redmi 10C (review).

Aaaa… si inca o chestie. Va precizam ca terminalele premium Motorola Edge 30 Pro si Motorola Edge 30 (ambele au fost testate de GadgetLab) folosesc senzorul Samsung ISOCELL JN1 pe post de camera ultra-wide. Bine de stiut 🙂

# OnePlus Nord N20 SE pareri – Punctul slab al smartphone-ului este chipset-ul

Din pacate, Oppo a facut economii acolo unde conteaza cel mai mult intr-un telefon, in speta chipset-ul 🙁 Terminalul Nord N20 SE dispune de modesta motorizare MediaTek Helio G35. Nasol 🙁

Datorita procesorului slab, smartphone-ul are capabilitati limitate de gaming si procesare foto/video. Va precizam ca noi ne-am intersectat cu chipset-ul Helio G35 cu ocazia testarii smartphone-ului Xiaomi Redmi 9C NFC.

Ca sa va faceti o idee despre performanta lui Helio G35, chipset-ul scoate in Antutu 9 un pic peste 100.000 puncte. Acest nivel de performanta este rezonabil intr-un device de maxim 550 lei. Insa, nu si intr-un telefon care costa 800 lei.

CONCLUZIE

Pentru pretul potrivit, OnePlus Nord N20 SE poate fi o alegere buna. Insa, datorita chipset-ului slab (spre foarte slab), pretul de 800 lei este mult prea mare.

Daca luam in calcul celalalte dotari (bateria potenta, boxele stereo etc), hai sa zicem ca ne simtim comfortabil cu un pret de 600 – 620 lei.

Noi puteam accepta pretul de 800 lei al device-ului in cazul in care telefonul dispunea de un chipset precum Helio G80/G85 sau Unisoc T606/T610.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Conectivitate – WiFi Display, GPS/BDS/GLONASS/Galileo/QZSS
  • Carcasa din plastic, culori – verde, negru, alb
  • Audio – microfon cu functie de noise cancellation
  • 163.74 x 75.03 x 7.99mm si 187 grame
  • Accesorii – incarcator, husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).