Uite Motorola Edge 30 Pro review in romana. Astazi avem ceva foarte special pentru voi, dragii nostri cititori/vizitatori 🙂 De ceva timp am primit pentru testare noul flagship Edge 30 Pro al celor de la Motorola.

In acest lung si detaliat review va prezentam toate parerile si impresiile ramase de pe urma perioadei in care noi am testat/butonat device-ul. Va ‘avertizam’ ca avem de-a face cu un flagship cool 🙂

El poseda dotari atractive precum cel mai rapid chipset Snapdragon, baterie performanta, RAM si stocare foarte rapide, display superb, sistem de operare bogat in functii etc.

Suna bine ? Noi suntem convinsi ca da 🙂 Ne oprim aici cu vorbaria si trecem la actiune 🙂 Va dorim o lectura placuta.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Motorola Edge 30 Pro review in romana – DESIGN

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Smartphone-ul poseda un aspect modern si elegant. Partea din spate contine sticla Gorilla Glass 5, care spre bucuria noastra are finisaj mat. Aspectul ce merita laudat este ca sticla de pe spate nu e un magnet de amprente si praf. Excelent 🙂

Mentionam ca device-ul are constructie solida si emana un feeling de premium (atunci cand este butonat, tinut in mana). Legat de soliditate, precizam ca smartphone-ul a receptionat protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa).

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Sticla mata de pe spate este ‘vopsita’ in albastru inchis. Apectul interesant si cool este ca sticla isi schimba nuanta in functie de intensitatea luminii din jur.

Astfel ca, intr-o camera bine luminata, partea din spate capata o nuanta de albastru cu negru (imaginea de deasupra pozei de sus).

Cu telefonul expus in bataia soarelui, partea din spate primeste raze luminoase de culoare albastra.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Motorola Edge 30 Pro review in romana

In lumina de afara (cer innorat), sticla de pe spate ‘capata’ o nuanta de albastru cu gri. Tinem sa va spunem ca partea din spate nu este alunecoasa. Ea se ‘lipeste’ destul de bine in palma utilizatorului.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

In conditii de luminozitate semi (cer innorat partial), partea din spate a etalat o margine albastra, logo Motorola albastru si nuanta de negru pe restul partii din spate. Arata foarte cool 🙂

Pe spatele device-ului pot fi zarite cateva elemente interesante. Avem camera principala tripla (are un design reusit), logo-ul M si inscriptia motorola din partea de jos.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

In partea frontala ne intampina un display echipat cu diagonala de 6.7 inci si perforatie pozitionata sus pe mijloc.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Ecranul are format 20:9 iar asta face ca device-ul sa fie lung (daca se poate spune asa) si relativ ingust.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Motorola Edge 30 Pro review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Deasupra ecranului poate fi observat un ‘locas’ in care sunt incorporate difuzorul pentru apeluri si unul din cele 2 difuzoare audio. Noi am testat cateva convorbiri iar calitatea audio este una buna.

Remarcam faptul ca modulul camerei principale iese usor in afara corpului din sticla. Camera are un design foarte interesant 🙂

Sticla de pe spate este usor curbata inspre partile laterale.

Din imagini putem observa ca ecranul este ‘lipit’ de rama smartphone-ului. Apropo de rama, spre dezamagirea noastra, ea este din plastic (finisaj glossy). Rama nu lasa feeling de ieftin, insa ea trebuia sa fie din metal.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Pe marginea de jos gasim aliniate urmatoarele elemente (de la stanga spre dreapta): cel de-al 2-lea difuzor audio, microfon, port USB C (cu DisplayPort 1.4) si slotul Dual SIM.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Pe marginea din partea de sus avem un alt microfon (3 in total).

Pe marginea drepta sunt incorporate tasta de reglare volum si butonul de pornire/oprire (incorporeaza scanner de amprente).

Marginea stanga este ‘curata’. Tinem sa va spunem ca telefonul are profil de 8.79mm, ceea ce este destul de slim.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Observam faptul ca in locul unde sunt incorporate tasta de volum si butonul de pornire/oprire, rama dispozitivului este o idee mai lata.

Legat de scanner-ul pentru amprente (incorporat in butonul de pornire/oprire), el este usor de gasit si atins/apasat.

In ceea ce priveste deblocarea, senzorul de amprente este rapid si precis. Excelent 🙂

Va precizam ca pentru deblocare device, se poate utiliza si functia face unlock. Din testele facute de noi, deblocarea faciala functioneaza bine in conditii bune si medii de luminozitate. Mentionam ca face unlock-ul nu functioneaza pe intuneric.

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Motorola Edge 30 Pro review in romana

Ne pare bine sa vedem ca Motorola a inclus pe terminal sistem audio cu 2 difuzoare (unul deasupra ecranului, altul pe marginea de jos).

Difuzoarele stereo emit un sunet de calitate. Volumul este unul suficient de puternic, boxele nu distorsioneaza la volum maxim iar per total, calitatea audio este una multumitoare.

Tinem sa va spunem ca sistemul audio dispune de optimizare cu tehnologia Dolby Atmos. Ea ofera 5 presetari: smart audio (ajusteaza sunetul in functie de continutul rulat), music (accentueaza frecventele joase si basul), movie (accentueaza vocile si sunetul ambiant), game (accentueaza frecventele inalte) si podcast (accentueaza dialogul). Va precizam ca in afara de presetarea ‘smart audio’, restul dispun de optiuni pentru personalizare/customizare sunet.

Noi am testat fiecare presetare si putem spune ca ele se comporta conform descrierii. Cel mai mult ne-a placut presetarea ‘music’.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).