Motorola Edge 30 Pro review in romana – BATERIE SI AUTONOMIE
In corpul elegant si slim (8.79mm) este incorporat un acumulator accesorizat (daca se poate spune asa) cu urmatoarele: capacitate de 4800mAh, tehnologie fast charging TurboPower cu putere 68W, functie wireless charging 15W si functie reverse wireless charging 5W.
Prima data haideti sa descoperim impreuna cat de repede este incarcat acumulatorul (prin cablu, incarcator TurboPower 68W).
TIMPI DE INCARCARE
3% – 50% in 14 minute
Incarcare full in 48 de minute
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Segmentul 3% – 50% este incarcat foarte rapid 🙂 Apoi, sub 50 de minute pentru incarcare completa nu este rau deloc 🙂
Si acum vrem sa va precizam ceva foarte interesant. Edge 30 Pro este terminalul Motorola dotat cu cel mai potent fast charging.
Pe locul 2 ca si viteza de incarcare (in grupul de telefoane Motorola) sade smartphone-ul mid-range Moto G60S, care dispune de fast charging TurboPower cu putere 50W. In contextul celor mentionate, va precizam ca noi am testat Motorola Moto G60S.
Si acum haideti sa trecem catre incarcarea wireless. Aici tinem sa va spunem ca noi am testat incarcarea fara fir cu un pad wireless Xiaomi de 10W.
TIMP INCARCARE
4% – 25% in 66 de minute
Terminalul dispune de functie ‘Power sharing’ care permite incarcarea in mod wireless a altor device-uri (care sunt si ele compatibile wireless charging).
Si acum haideti sa facem pasul spre partea de maxim interes, in speta autonomia.
AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA 144Hz
Cu display-ul setat la 144Hz si cu bateria incarcata full, dupa 7 ore de utilizare intensa si continua, bateria a mai ramas cu 4 procente.
Autonomia este decenta, insa este evident faptul ca cei 144Hz si chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 sunt mari consumatori de energie (daca se poate spune asa).
AUTONOMIE CU ECRANUL SETAT LA 60Hz
Cu ecranul setat la 60Hz si cu acumulatorul incarcat full, dupa 8 ore de utilizare intensa si continua, smartphone-ul a mai ramas cu 5 procente.
Autonomia este decenta, insa clar ca se putea ceva mai bine. Ca sa fim sinceri, noi speram ca in modul 60Hz, smartphone-ul sa atinga 9 ore de autonomie. Poate Motorola va lansa un update care sa imbunatateasca autonomia bolidului.
CAMERA UTILIZARE INTENSA – CONSUM BATERIE
Cu bateria incarcata aproape full si cu ecranul setat la 60Hz, dupa 4 ore de utilizare intensa a camerei principale, smartphone-ul a mai ramas cu 47%. Destul de bine.
Motorola Edge 30 Pro review in romana – CONECTIVITATE SI SENZORI
In acest segment hardware, smartphone-ul poseda diverse ‘elemente’ atractive 🙂
FISA TEHNICA
# 5G, 4G LTE Cat 20, NFC, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, USB C 3.1 cu video out (DisplayPort 1.4), scanner amprente (pe lateral), deblocare faciala
# Dual SIM (5G + 5G), GPS/AGPS/GLONASS/GALILEO, WiFi Direct, WiFi Hotspot
# Senzori – accelerometru, lumina, proximitate, compas, giroscop, pedometru
CATEVA OBSERVATII
Mentionam ca smartphone-ul nu are jack 3.5mm si slot MicroSD. Hai sa zicem ca lipsa MicroSD este usor fentata gratie stocarii interne de 256GB. Insa, pentru un device de 6.7 inci si profil de aproape 9mm, lipsa jack 3.5mm nu poate fi justificata.
Motorola Edge 30 Pro review in romana – AMBALAJ SI ACCESORII
In cutia dispozitivului gasim incluse urmatoarele: incarcator TurboPower 68W, cablu USB C – USB C, husa, cheita SIM si documentatie.
O SCURTA OBSERVATIE
Din pacate, in dotarea standard nu vine inclus cablul Ready for (HDMI – USB C). Trebuie spus faptul ca ‘batranul’ Edge 20 Pro a venit la pachet cu asa ceva.
Husa oferita in dotarea standard este de calitate destul de buna. Ea se monteaza foarte usor si asigura o buna protectie partii din spate si marginilor.