Uite Poco X5 Pro 5G pareri si pret in Romania. Astazi avem o surpriza foarte placuta pentru fanii de telefoane mid-range premium. In acest proaspat articol analizam in detaliu un terminal Xiaomi aparut foarte recent. Este vorba despre un model din gama Poco, in speta X5 Pro 5G.

Smartphone-ul capteaza atentia si interesul prin diverse dotari. Avem panou AMOLED de refresh inalt, chipset performant, baterie puternica, conectivitate bine pusa la punct, sistem audio adecvat etc. Hmmm… suna foarte bine 🙂

Mergem mai departe cu partea de introducere si va aducem in prim plan detalii despre cat costa device-ul. Smartphone-ul este la vanzare in Germania (site-ul otto.de) pentru suma de 350 euro (versiune 8GB RAM/256GB). Smartphone-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 1715 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

[UPDATE 13-02-2023] Smartphone-ul Poco X5 Pro 5G este la vanzare pe site-ul vexio.ro pentru pretul de 1822 lei (versiune 8GB RAM/256GB).

[UPDATE 07-03-2023] Poco X5 Pro 5G este la vanzare pe site-ul flanco.ro pentru suma de 1850 lei (varianta 6GB RAM/128GB) si 2200 lei (varianta 8GB RAM/256GB).

Poco X5 Pro pareri

1. Poco X5 Pro pareri – Baterie de capacitate mare, fast charging vitezist 🙂

Inainte de toate, va informam ca smartphone-ul are multe similaritati cu terminalul premium Xiaomi 12 Lite (device testat de echipa GadgetLab). Aceste similaritati sunt chipset-ul, camera principala, fast charging-ul, stocarea + memoria si alte cateva mici aspecte. In regula. Acum haideti sa revenim la subiectul zilei de astazi.

Acumulatorul care motorizeaza noul terminal Poco dispune de 5000mAh si fast charging cu putere de 67W. Foarte tare 🙂

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Tinem sa va precizam ca Xiaomi a utilizat combo-ul 5000mAh + 67W incarcare pe cateva din telefoanele sale. Aici evidentiem cateva modele testate de noi. Avem Poco X4 GT (review), Poco X4 Pro 5G (review) si Xiaomi Redmi Note 11 Pro (review).

2. Poco X5 Pro pareri – Display cu elemente high-end

Ne pare bine sa va anuntam ca Xiaomi a pus mult accent pe ecranul dispozitivului. Ceea ce a rezultat este un display excelent din toate punctele de vedere 🙂

FISA TEHNICA

# Panou Flow AMOLED 6.67 inci (suprafata plata)

# Format 20:9 si rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli)

# 395PPI densitate pixeli

# Rata refresh de 120Hz si rata touch sampling de 240Hz

# Luminozitate maxima de 900 niti si rata contrast de 5.000.000:1

# Culori pe 10 bit si spectru culoare 100% DCI-P3

# Tehnologii: Always On, 1920Hz PWM dimming (previne fenomenul de flicker), HDR10+, Dolby Vision

# Perforatie pozitionata sus pe mijloc

# Protectie Gorilla Glass 5

CATEVA OBSERVATII

Tinem sa mentionam ca ecranul dispozitivului este similar cu panourile AMOLED prezente pe cateva modele premium ale producatorului. Bineinteles ca aici aducem in prim plan terminale testate de noi 🙂 Avem Poco F4 (review), Poco F4 GT si Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus (review).

Poco X5 Pro pareri

3. Poco X5 Pro pareri – Configuratie

Pana in acest punct, smartphone-ul Poco X5 Pro este posesor de 2 mari plusuri (ecran si baterie). Continuam pe aceeasi traiectorie ascendenta si va precizam ca smartphone-ul este bine (spre excelent) pus la punct pe partile de motorizare si stocare/memorie.

Terminalul dispune de urmatoarele: chipset Snapdragon 778G, procesor grafic Adreno 642L, RAM LPDDR4X (6GB sau 8GB) si stocare tip UFS 2.2 (128GB sau 256GB).

CATEVA OBSERVATII

Va informam ca echipa GadgetLab a avut la teste telefoane echipate cu propulsoare Snapdragon 778G si 778G Plus. Prima data mentionam modelele cu chipset SD778G: Motorola Edge 20, Xiaomi 12 Lite si Xiaomi 11 Lite 5G NE.

In ceea ce priveste device-ul cu SD778G Plus testat de noi, el este Edge 30. In acest context, va invitam cu drag sa parcurgeti review in romana Motorola Edge 30.

4. Poco X5 Pro pareri – Conectivitate atractiva

Incepem acest segment al articolului cu o veste ‘trista’ (evident ca exageram). Smartphone-ul nu dispune de slot MicroSD. Pacat 🙁

De aici incolo, avem parte doar de vesti bune 🙂

FISA TEHNICA

# 5G, 4G, NFC, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, USB C

# Dual SIM, jack 3.5mm, WiFi hotspot, WiFi direct, GPS/GLONASS/Beidou/Galileo/QZSS

# Scanner amprente (pe lateral), deblocare faciala

# Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, compas, giroscop, infrarosu

5. Poco X5 Pro pareri – Cateva dotari premium ‘esentiale’

In aceasta zona a prezentarii oferim sansa specificatiilor sa povesteasca pentru noi 🙂

FISA TEHNICA

# Boxe stereo cu optimizare Dolby Atmos

# Jack 3.5mm cu certificare Hi-Res audio; certificare Hi-Res audio wireless

# Carcasa eleganta, slim (7.9mm) si destul de usoara (181 grame)

# Motor de vibratii X axis linear

# Protectie IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

# Camera principala cu senzor Samsung HM2 108MP, video 4K 30fps

CATEVA OBSERVATII

Apropo de camera Samsung HM2 108MP, va precizam ca noi am avut in ‘laboratorul’ de teste cateva device-uri dotate cu senzorul Samsung.

Avand in vedere acest aspect, va invitam sa va uitati peste Motorola Edge 20 Pro review si Motorola Edge 20 Lite review.

Inca nu am terminat 🙂 Si urmatoarele terminale (testate de noi) dispun de camera Samsung HM2: Motorola Moto G200 5G si Xiaomi Redmi Note 11S.

Poco X5 Pro pareri

Poco X5 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

Noul Poco X5 Pro este un mid-range foarte interesant (nu exageram deloc cand spunem asta). Telefonul are putine parti slabe iar pentru un mid-range premium asta este important.

In ceea ce priveste pretul, un pic peste 1700 lei pentru versiunea 8GB RAM/256GB este destul de ok. Insa, pretul este un pic cam mare. In mod evident ca la asta contribuie mult combo-ul 8GB RAM/256GB.

Datorita acelui aspect, recomandarea noastra este sa va orientati spre versiunea echipata cu 6GB RAM/128GB (va tinem la curent cand aceasta versiune apare in Romania).

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 12 cu interfata MIUI 14 for Poco
  • Camera principala 108MP + 8MP (ultra-wide) + 2MP (macro)
  • Camera selfie 16-megapixeli, video 1080p 60fps
  • Design – carcasa din plastic; culori – galben, albastru, negru
  • Accesorii – incarcator 67W, husa

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).