Uite Realme 8 Pro pareri si pret in Romania. Intampinam weekend-ul cu bratele deschise si va aducem la prezentare un terminal mid-range potent, generos echipat si inzestrat cu pret bun.

Va mentionam ca este vorba despre un terminal Realme recent lansat si care aduce cateva noutati in comparatie cu modelul pe care il inlocuieste.

De ajuns cu atata mister! Despre cine este vorba ? Despre smartphone-ul Realme 8 Pro. Va precizam din start ca el este listat pe site-ul Realme Europa pentru suma de 299 euro (versiune 8GB RAM/128GB). Ne putem astepta ca telefonul sa ajunga in curand in Romania pentru suma cuprinsa intre 1400 – 1500 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Purcedem mai departe si va spunem ca telefonul poseda destul de multe aspecte similare cu ‘batranul’ model de Realme 7 Pro. In acest context, ne-am decis ca prima oara sa va listam aspectele hardware comune ca apoi sa ne putem focusa linistiti pe noutatile aduse de device. Suna bine ? Noi suntem increzatori ca da 🙂 Haideti sa dam drumul la treaba.

[UPDATE 08-04-2021] Realme 8 Pro este la vanzare (precomanda) pe site-ul eMAG pentru suma de 1400 lei.

Realme 8 Pro pareri

Realme 8 Pro si Realme 7 Pro – ASPECTE HARDWARE COMUNE

# Chipset Snapdragon 720G

# Memorie + stocare – 6GB RAM/128GB ROM si 8GB RAM/128GB ROM; RAM LPDDR4x si ROM UFS 2.1

# Acumulator de 4500mAh

# Conectivitate – NFC, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, USB C, 4G LTE, slot triplu (Dual SIM + MicroSD), jack 3.5mm, GPS/AGPS/GLONASS/BEIDOU

# Senzori – lumina, proximitate, magnetic, accelerometru, giroscop

# Carcasa din plastic

# Certificare audio Hi-Res

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca si noul smartphone Samsung Galaxy A72 dispune de motorizarea Snapdragon 720G. Inainte de a trece mai departe, va mai spunem ca noi am avut la testare Xiaomi Redmi Note 9 Pro, terminal care la randul sau poseda propulsorul SD720G.

Nivelul de performanta livrat de chipset-ul SD720G este similar cu cel al motorizarii Snapdragon 730G. Nu putem rata ocazia aparuta si va invitam cu multa caldura sa cititi Motorola Moto G9 Plus review (terminalul cu SD730G; review compus de catre echipa GadgetLab).

Realme 8 Pro pareri

DACA STAM SA NE GANDIM BINE, NOUL DEVICE ARE CATEVA DOTARI MAI SLABUTE DECAT VECHIUL MODEL

# Fast charging – 50W vs 65W

# Camera selfie – 16MP vs 32MP

# Audio – Difuzor audio vs boxe stereo

Realme 8 Pro pareri – CATEVA SCURTE OBSERVATII

Hai sa zicem ca nu sunt mari diferente intre incarcare si camerele selfie. Insa, faptul ca noul Realme 8 Pro nu are boxe stereo este un mare minus 🙁

Hmmm… Trebuie sa recunoastem ca pana in acest punct al articolului lucrurile nu se prezinta prea bine pentru noul device. Haideti sa vedem daca acest aspect este remediat de catre partile noi.

Realme 8 Pro pareri

Care sunt noutatile aduse de smartphone-ul Realme 8 Pro ?

Realme 8 Pro pareri – Camera quad cu senzor de 108MP

Incepem acest sector al articolului prin a va instiinta ca 3 din cei 4 senzori ai camerei foto quad sunt identici cu cei de pe Realme 7 Pro. Care sunt acestia ? 8MP (ultra-wide 119 grade) + 2MP (macro) + 2MP (bokeh).

Principala noutate adusa de terminalul 8 Pro este senzorul primar al camerei principale. Producatorul chinez a optat pentru senzorul Samsung ISOCELL HM2 echipat cu 108-megapixeli. Senzorul impacheteaza (daca se poate spune asa) diverse tehnologii.

Senzorul are dimensiune de 1/1.52 inci, tehnologie ISOCELL Plus pixel isolation, rezolutie maxima de 12000×9000 pixeli si tehnologie 9-in-1 Pixel Binning, al carei rol este de a livra poze luminoase atunci cand conditiile de luminozitate nu sunt prea grozave.

Pe site-ul oficial, Realme mentioneaza ca a incorporat tehnologie 3X Ultra Zoom, care capteaza poze similare calitativ cu ale unui obiectiv echipat cu zoom optic 3X. Ca sa fim sinceri, noi avem indoieli legat de acest aspect. In fine.

# Realme 8 Pro pareri – Pentru fotografiere pe timp de noapte, camera utilizeaza modul Super Nightscape care aplica functii precum noise reduction (reducere zgomot) si automatic dead pixel removal pentru fotografii de calitate (in teorie suna bine; ramane de vazut cum e in practica).

UITE FUNCTII SI DOTARI PENTRU CAMERA

# Dynamic bokeh, neon portrait, mod Ultra 108MP, panoramic view, mod expert, mod portret, HDR, mod ultra-wide, mod ultra macro, AI scene recognition, infrumusetare, filtre de imagine, chroma boost (accentueaza culorile) etc

# Filmare – Ultra Nightscape video, stabilizare video (UIS, UIS Max), captura 4K 30fps, captura 1080p 60fps, captura slow-motion 1080p 480fps, captura slow-motion 720p 960fps etc

Realme 8 Pro pareri – Display Super AMOLED usor imbunatatit

In mare parte, ecranul lui Realme 8 Pro este similar cu cel de pe vechiul model. Insa, noul device foloseste un panou Super AMOLED de tip E3 care se prezinta excelent pe partea de luminozitate.

Display-ul este capabil de 1000 niti, ceea ce este destul de impresionant 🙂 Asta face ca ecranul sa fie perfect lizibil in bataia unui soare puternic de vara 🙂

UITE SPECIFICATII PENTRU ECRAN

# Panou Super AMOLED de 6.4 inci

# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 409PPI

# Format 20:9

# Rata refresh de 60Hz si touch sampling rate de 180Hz (viteza cu care ecranul raspunde la atingeri)

# Scanner de amprente optic incorporat in ecran

# Perforatie in partea stanga sus

# Tehnologie Always-On

# Protectie Gorilla Glass 3

# Raport ecran/corp de 83 procente

O SCURTA OBSERVATIE

Noi consideram ca Realme trebuia sa echipeze device-ul cu ecran AMOLED de 90Hz. In configuratia actuala, ecranul smartphone-ului este destul de similar cu cel care echipeaza terminalul Xiaomi Redmi Note 10.

Realme 8 Pro pareri – Design usor diferit

La fel ca ‘invechitul’ Realme 7 Pro, noul dispozitiv are un corp realizat din plastic. Ca si design, apar diferente in ceea ce priveste sistemul quad-camera. Pe versiunea de 8 Pro, cei 4 senzori foto sunt dispusi sub forma de patrat. Pe modelul 7 Pro, senzorii camerei quad sunt aranjati sub forma de cifra 7 (daca se poate spune asa).

UITE RESTUL DE SPECIFICATII

  • Sistem de operare Android 11 cu interfata grafica Realme UI 2.0; Game space si Game assistant
  • Culori – albastru, negru cu argintiu, negru
  • 160.6 x 73.9 x 8.1mm si 176 grame
  • Accesorii – incarcator 65W, folie, husa
  • Altele – 2 microfoane, optimizare audio Dirac

CONCLUZIE

# Realme 8 Pro pareri – Hmmm…. usor complicat. Daca ignoram camera de 108MP, asa zis noul Realme 8 Pro este practic un Realme 7 Pro. Daca pui mult pret pe calitatea foto, atunci noul model poate fi o alegere buna.

Insa, daca iti este indiferent de cum ies pozele, atunci poti ignora noul device si sa mergi linistit pe mana ‘invechitului’ Realme 7 Pro (poate fi gasit online pentru 1200 lei).

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).