Uite Vivo V21 5G pareri si pret in Romania. Astazi ne uitam cu atentie peste un smartphone mid-range foarte interesant echipat cu functie 5G, diverse dotari premium si look elegant. Hmmm… suna bine ๐ Modelul analizat de noi se numeste V21 si apartine de brand-ul chinezesc Vivo.
Va informam ca device-ul este disponibil pe site-ul eMAG pentru suma de 2000 lei. In regula. In acest nou articol lasam de-o parte introducerea elaborata/stufoasa si facem pasul direct spre punctele cool ale terminalului Vivo. Va uram o lectura interesanta si relaxanta ๐
SMARTPHONE-UL ESTE BINE PUS LA PUNCT IN MULTE SEGMENTE
Vivo V21 5G pareri – Incepem cu acumulatorul
In corpul slim al device-ului (7.3mm) isi duce traiul o baterie echipata cu 4000mAh si tehnologie fast charging cu putere 33W. Un combo atractiv ๐ Pe site-ul oficial se precizeaza ca incarcarea 0% – 63% este realizata in 30 minute, ceea ce nu este rau deloc.
Facem pasul catre design
Cat tot am adus in discutie corpul dispozitivului, avem o carcasa eleganta, subtire si usoara (176 grame). Spatele smartphone-ului capteaza atentia prin camera tripla, care etaleaza un design modern si interesant ๐
Telefonul poseda carcasa din plastic (conform review-ului de pe Gsmarena), ceea ce este dezamagitor pentru un telefon din aceasta zona de pret ๐ Legat de partea frontala, site-ul Vivo ne informeaza ca ecranul este acoperit cu folie din sticla ‘AG-glass’. Bine de stiut.
Inainte de a trece mai departe, va spunem ca nu se mentioneaza nimic despre prezenta pe device a protectiilor IP53 sau IP67/IP68.
Vivo V21 5G pareri – Hardware mid-range performant
Gustul usor amarui lasat de carcasa din plastic este indulcit puternic de catre hardware-ul care locuieste la interior ๐
FISA TEHNICA
# Chipset MediaTek Dimensity 800U
# 8GB de RAM LPDDR4X si tehnologie Extended RAM
# 128GB ROM tip UFS 2.2
CATEVA OBSERVATII
Avand in vedere ca noi am testat Xiaomi Redmi Note 9T (telefon cu Dimensity 800U), din proprie experienta va spunem ca chipset-ul MediaTek este unul performant. El are un comportament bun atat in testele sintetice (293.000 puncte in AnTuTu) cat si la utilizarea reala de zi cu zi (gaming, web browsing, youtube etc).
Nivelul de performanta livrat de Dimensity 800U este similar cu al chipset-ului Snapdragon 765G. Profitam de acest aspect si va spunem ca noi am avut pe masa de teste terminalul Motorola Moto G 5G Plus (SD765G).
Si acum probabil va intrebati ce este cu tehnologia ‘Extended RAM’ de pe terminalul Vivo ? Hmmm… Pentru fanii de Android si gadget-uri in general ea este foarte interesanta ๐
Daca se ajunge in scenariul in care cei 8GB de RAM sunt utilizati la maxim, tehnologia ‘Extended RAM’ sau mai bine spus ‘virtual RAM’ aloca un plus de 3GB RAM.
Va mentionam ca cei 3GB de RAM sunt preluati de la memoria ROM (stocarea interna). Deci putem spune ca telefonul are 11GB RAM ๐ Cam overkill pentru un mid-range, insa nu putem spune ca ne deranjeaza acest aspect ๐
Vivo V21 5G pareri – Display AMOLED de 90Hz; Asa da ๐
Ne pare bine sa vedem ca producatorul a pus pe telefon un ecran elegant si performant (speram ca va place rima ๐ )
FISA TEHNICA
# Panou AMOLED de 6.44 inci
# Rezolutie FHD+ (2400×1080 pixeli) si 409PPI
# Rata refresh de 90Hz
# Format 20:9
# Luminozitate maxima de 800 niti si rata contrast de 6.000.000:1
# Tehnologii: HDR10+, scanner de amprente optic incorporat sub ecran
# Notch sub forma de U
Vivo V21 5G pareri – Amatorii de selfie-uri au motive sa fie incantati
Daca nu ne inselam, Vivo V21 are la bord una dintre cele mai puternice camere selfie ce poate fi regasita pe un mid-range. Va mai mentionam ca telefonul face parte din grupul select de device-uri mid-range capabile de filmare selfie 4K. Foarte tare ๐
Ce alte telefoane mai apartin de acel grup ? Este vorba despre modelele Samsung Galaxy A72, Galaxy A71, Galaxy A51 si Galaxy A52 5G (si versiunea 4G poate selfie 4K).
Revenim la smartphone-ul Vivo. Camera selfie de pe device poseda senzor de 44-megapixeli echipat cu 2 flash-uri LED, OIS si autofocus. Excelent ๐ Avand in vedere aspectele enumerate, camera terminalului este foarte potrivita pentru selfie-uri si/sau vlogging ๐
Vivo V21 5G pareri – Avem o conectivitate generoasa
Un alt aspect forte al acestui nou telefon este partea focusata pe conectivitate. Ea se prezinta excelent ๐
FISA TEHNICA
# 5G Dual Mode, 4G, USB C (cu OTG), NFC, Bluetooth 5.1, WiFi 802.11 ac, scanner amprente incorporat in ecran
# Dual SIM Hybrid, MicroSD, WiFi Direct, WiFi Hpotspot, GPS/AGPS/GLONASS
# Senzori – accelerometru, lumina, proximitate, compas, giroscop
O SCURTA OBSERVATIE
Mai putin excelent este lipsa jack-ului 3.5mm ๐
CE NU NE PLACE LA TERMINAL
# Lipsesc boxele stereo
# Nu are camera telephoto (pentru zoom)
# Pretul este mare
CATEVA OBSERVATII
Avand in vedere pretul de 2000 lei, lipsa boxelor stereo este cam aiurea. Apoi, daca punem la socoteala cat costa dispozitivul, Vivo trebuia sa ia in calcul includerea in setup-ul camerei principale a senzorului telephoto. Era suficient unul de baza capabil de zoom optic 2X.
Apropo de camera principala a smartphone-ului, ea nu poate fi inclusa in zona cu parti slabe ๐ Camera dispune de urmatoarele: 64MP + 8MP (ultra-wide) + 2MP (macro), autofocus rapid, OIS si captura video 4K 30fps. Nu-i rau ๐
Legat de senzorul de 64MP, este posibil sa fie vorba despre modelul Samsung GW1, care motorizeaza smartphone-ul 4G Motorola Moto G9 Plus.
Vivo V21 5G pareri – GANDURI DE FINAL SI CATEVA ALTERNATIVE
Legat de pret, noi ne bazam pe un principiu solid si sanatos. Nu exista telefoane nereusite, ci preturi necorespunzatoare. Smartphone-ul Vivo adera bine la aceasta filosofie. Fara indoiala ca telefonul este unul bun, insa 2000 lei este prea mult.
Intelegem faptul ca la pretul mare contribuie din plin camera selfie cu OIS si camera principala, care la randul ei dispune de OIS. Insa, daca tot faci telefonul asa scump, de ce nu pui pe el si carcasa premium, boxe stereo, camera de zoom etc ? Vivo nu a procedat cum trebuie.
Din punctul nostru de vedere, situatia poate fi usor remediata printr-o scadere de pret. Noi consideram ca 1600 – 1700 lei este un cost adecvat.
Ne indreptam privirea catre alternative si va informam ca unul dintre principalii inamici ai smartphone-ului Vivo V21 este Xiaomi Poco F3. Terminalul Xiaomi poseda chipset net superior (Snapdragon 870), ecran superior (AMOLED 120Hz), RAM LPDDR5, stocare UFS 3.1, boxe stereo, baterie de capacitate mai mare si pret de 1530 lei.
Vivo V21 5G pareri
Din punctul nostru de vedere, Samsung Galaxy A52 5G este principalul competitor. Smartphone-ul are pret si hardware similare cu ale modelului Vivo. Insa, A52 5G ofera cateva dotari care nu sunt prezente pe terminalul V21. Dintre acestea enumeram protectia IP67 (durabilitate la apa si praf), AMOLED de 120Hz, boxele stereo si jack-ul 3.5mm.
Daca nu pui mult pret pe camera selfie, Motorola Edge este o alternativa interesanta. Smartphone-ul costa 1500 lei si ofera cateva dotari care lipsesc din arsenalul terminalului Vivo (jack 3.5mm, durabilitate la stropiri cu apa, camera telephoto, boxe stereo, rama metalica). Cu aceasta ocazie va invitam sa cititi Motorola Edge review romana (articol stufos compus de echipa GadgetLab).
Daca ecranul AMOLED nu este esential pentru tine, la 2000 lei este disponibil terminalul cu hardware high-end Xiaomi Mi 10T Pro (Snapdragon 865, WiFi 802.11 ax, UFS 3.1, RAM LPDDR5, ecran IPS de 144Hz, camera de 108MP, boxe stereo etc). Cum noi am testat acest device, va invitam sa va uitati peste Xiaomi Mi 10T Pro review in romana.
In zona de 2000 lei poate fi gasit si Moto G100. Smartphone-ul Motorola are cateva componente net superioare smartphone-ului Vivo (chipset Snapdragon 870, RAM LPDDR5, stocare UFS 3.1, functie WiFi 802.11 ax, USB C 3.1 cu DisplayPort). Profitam de ocazie si va precizam ca noi am testat terminalul Motorola Moto G100.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU SMARTPHONE-UL VIVO
- Sistem de operare Android 11 (interfata Fountouch OS 11.1)
- Culori – albastru, mov
- 159.7 x 73.9 x 7.3 mm si 176 grame
- Accesorii – folie, husa, adaptor USB C – jack 3.5mm, casti
O SCURTA OBSERVATIE
Remarcam faptul ca in dotarea standard sunt prezente cateva accesorii utile ๐