Uite Xiaomi Pad 5 pareri si pret in Romania. Intampinam weekend-ul cu ceva foarte cool pentru cei care indragesc tabletele. Xiaomi lanseaza noul Pad 5, un device care puncteaza foarte bine la capitolele care conteaza intr-un dispozitiv de acest gen.

Aici ne referim la display, chipset, sonorizare si acumulator. Cum ramane cu restul de aspecte ? Asta ramane sa descoperiti pe parcursul acestui nou articol marca GadgetLab 🙂

Inainte de a parasi segmentul introductiv, dorim sa va precizam informatii despre cost. Preturile oficiale anuntate de catre Xiaomi sunt de 349 euro (6GB RAM/128GB) si 399 euro (6GB RAM/256GB).

Tinem sa va spunem ca device-ul este la vanzare in Germania (site-ul mediamarkt) pentru suma de 400 euro (versiune cu 6GB RAM/128GB).

Tableta va ajunge curand in Romania iar noi speram ca preturile nu vor fi umflate. In mod normal, device-ul ar trebui sa fie lansat pentru aproximativ 1730 lei (6GB RAM/128GB) si 2000 lei (6GB RAM/256GB). Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Si acum haideti sa dam drumul la treaba 🙂

[UPDATE 06-10-2021] Tableta Pad 5 este la vanzare pe site-ul eMAG pentru suma de 1500 lei (versiune 6GB RAM/128GB).

Xiaomi Pad 5 pareri

1. Xiaomi Pad 5 pareri – Display Quad HD+ de 120Hz

Intr-o tableta (cat si intr-un telefon), ecranul este componenta careia utilizatorii ii acorda cea mai multa atentie. Constienti de acest lucru, cei de la Xiaomi au actionat corespunzator 🙂

Gadget-ul (daca se poate spune asa) a receptionat un display impresionant (fara nici o exagerare).

Prima data va enumeram aspectele care fura atentia. Avem panou WQHD+ (2560×1600 pixeli), rata refresh de 120Hz, tehnologii HDR10 si Dolby Vision, culori pe 10 bit (1 miliard de culori), spectru culoare DCI-P3 si luminozitate de 500 niti. Oau 🙂

Continuam cu caracteristicile si va informam ca panoul poseda tehnologie LCD, diagonala de 11 inci, 275PPI, format 16:10 si raport ecran/corp de 83 procente.

Remarcam faptul ca setup-ul ‘rezolutie Quad HD+ si diagonala 11 inci’ se impaca foarte bine. Ceea ce rezulta de aici este o densitate pixeli de 275PPI. Intr-un telefon asta nu este prea grozav, insa pentru o tableta este excelent 🙂

Pe partea de design, ecranul capteaza atentia prin cele 4 margini negre slim.

CATEVA SCURTE OBSERVATII

Va precizam ca display-ul tabletei Xiaomi nu este cu nimic mai prejos in comparatie cu cel de pe tableta Samsung Galaxy Tab S7.

Apropo de alte tablete, ecranul lui Pad 5 este destul de similar cu cel care motorizeaza tableta Huawei MatePad 11 2021.

Xiaomi Pad 5 pareri

2. Xiaomi Pad 5 pareri – Procesor cu multi cai putere

Pad 5 are la bord potentul chipset Qualcomm Snapdragon 860. Va precizam ca procesorul nu este foarte indepartat ca si performante de versiunea high-end Qualcomm Snapdragon 870 (476.000 vs 630.000 in AnTuTu 8).

Apropo de chipset-ul SD870, noi am testat recent un telefon flagship echipat cu acest procesor, in speta smartphone-ul Motorola Edge 20 Pro.

Pentru cei interesati de date cu profil tehnic, Snapdragon 860 este practic o versiune reimprospatata si imbunatatita de Snapdragon 855 (chipset high-end care a echipat smartphone-uri flagship generatie 2019). SD860 poseda nuclee Kryo 485 ce urca aproape de 3GHz (2.96), procesor grafic Adreno 640 675MHz si tehnologie 7nm.

Tinem sa spunem ca smartphone-ul Poco X3 Pro a fost primul device pe care Xiaomi l-a echipat cu propulsorul Snapdrgon 860.

Nu trecem la urmatorul segment hardware pana nu va spunem cateva detalii despre memoria RAM si stocarea de pe tableta Pad 5. Device-ul etaleaza 6GB RAM LPDDR4X si 128/256GB ROM tip UFS 3.1. Observam faptul ca stocarea este high-end, ceea ce ne bucura 🙂

Xiaomi Pad 5 pareri

3. Xiaomi Pad 5 pareri – Design elegant si slim

Din start va informam ca tableta masoara in grosime doar 6.85 mm 🙂 Despre constructie va mentionam ca ea este de tip semi-premium (daca se poate spune asa).

Partea frontala este invelita cu sticla, pe margini de jur imprejur avem rama metalica iar zona din spate este acoperita cu plastic. Pe suprafata din plastic se fac remarcate 2 elemente: logo-ul Xiaomi si sistemul dual-camera. Ele arata interesant 🙂

4. Sistem audio performant

Daca punem la socoteala cele spuse pana acum, putem spune despre tableta Xiaomi ca este o masinarie pentru ‘devorat’ continut media (gaming, video streaming etc). In acest context, este foarte important ca device-ul sa fie posesorul unui sistem audio de calitate. Ne pare bine sa va anuntam ca asa si este 🙂

FISA TEHNICA

# 4 difuzoare (16x20mm fiecare) pozitionate pe marginile laterale; 2 pe-o parte, 2 pe alta (cu tableta tinuta in mod landscape)

# Configuratie stereo

# Optimizare cu tehnologia audio Dolby Atmos

# Certificare Hi-Res audio si Hi-Res audio wireless

5. Xiaomi Pad 5 pareri – Acumulator performant

In carcasa slim, Xiaomi a incorporat o baterie dotata cu 8720mAh si incarcare rapida cu putere 33W. Excelent 🙂 Din pacate, in dotarea standard este inclus un incarcator ce poate maxim 22.5W. Daca ai cumva pe acasa un incarcator performant de smartphone, treaba este rezolvata.

Insa, in ceea ce priveste cumpararea incarcatorului mai performant, noi consideram ca achizitia lui este usor inutila. Pe langa faptul ca el costa in jur de 80 lei, incarcatorul 33W nu este cu mult mai puternic decat cel oferit in dotarea standard.

Ce alte dotari atractive mai are device-ul ?

# USB C, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, deblocare faciala

# Camera principala 13MP capabila de video 4K 30fps

Xiaomi Pad 5 pareri – O SCURTA OBSERVATIE

Nu stim cata relevanta are faptul ca tableta poate face filmare la 4K. Insa, e bine de stiut ca ea poate asa ceva 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 11 cu interfata MIUI 12.5 (adaptat pentru tableta)
  • Camera selfie 8MP, video 1080p 30fps
  • Senzori – accelerometru, giroscop, proximitate, compas
  • Culori – alb, gri
  • 254.69mm x 166.25 x 6.85mm si 511 grame
  • Altele – comparitibilitate cu stiloul Xiaomi Smart Pen

Xiaomi Pad 5 pareri – CATEVA OBSERVATII

Trebuie sa va precizam faptul ca tableta nu are jack 3.5mm si slot MicroSD.

CONCLUZIE

Xiaomi Pad 5 este o tableta foarte interesanta. Dotarile oferite sunt excelente iar daca versiunea cu 6GB RAM/128GB nu sare de 1800 lei, avem in fata noastra un veritabil best buy 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).