Uite Motorola One Macro pareri si pret Romania. Si iata-ne ajunsi in acel moment in care weekend-ul bate la ușa 🙂 Suntem increzatori ca ne impartasiti entuziasmul 🙂

Cu aceasta ocazie speciala, avem pentru voi ceva care credem ca o sa va starneasca interesul. Motorola a lansat pentru cumparatorii din India noul smartphone mid-range de buget ‘botezat’ drept One Macro.

Aceasta denumire se trage de la camera principala, care a receptionat un senzor foto tip macro pentru fotografiere obiecte de aproape. Tot ce putem spune despre asta este cool 🙂

Demaram actiunea prin a va preciza 2 aspecte interesante si „captivante”. Primul aspect face referire la pret. Terminalul va fi scos la vanzare in India din 12 Octombrie pentru suma echivalenta cu 141 dolari. Conform site-ului Gsmarena, device-ul va debuta la nivel global din data de 24 Octombrie.

Ne putem astepta ca telefonul sa soseasca la noi in tara inainte de finalul lunii Octombrie. Legat de pretul de la noi din tara, el va avea valoarea de aproximativ 722 lei.

Cel de-al doilea aspect este legat de gama One a celor de la Motorola. Terminalul „Macro” este cel de-al 4-lea device din gama One. In ceea ce priveste celalalte modele, avem Motorola One Zoom, dispozitiv echipat cu sistem quad-camera.

Restul de 2 au fost testate fiecare in parte de catre echipa Gadgetlab 🙂 Astfel ca, va invitam cu tot dragul sa savurati recenziile realizate de noi pentru Motorola One Vision si Motorola One Action.

Din nou ne-am cam lungit cu introducerea 🙂 Deja devine un obicei 🙂

Si acum haideti sa descoperim impreuna dotarile acestui nou telefon Motorola.

Motorola One Macro pareri

1. Motorola One Macro pareri – Camera principala tripla

Producatorul a creat un setup foto interesant. Receptionam trio-ul de senzori 13MP (F2.0)+2MP (F2.2, bokeh/adancime)+2MP (F2.2, lentile macro pentru pozare obiecte de aproape).

Inainte de a va prezenta functiile/dotarile camerei, vrem sa ne exprimam sincerele noastre pareri despre setup-ul foto.

ASPECTUL CARE NE INGRIJOREAZA

In ceea ce priveste senzorul ‘Macro’, cei 2-megapixeli care sunt disponibili inseamna poze cu rezolutie destul de scazuta (1920×1080 pixeli). Pe site-ul oficial se mentioneaza ca senzorul dispune de zoom digital 5x.

In cazul unei camere de 12-13 megapixeli, functia de zoom 5x nu are un impact ‘major’ asupra calitatii imaginii. Insa, o functie de zoom digital 5x aplicata unei imagini de 2MP nu suna prea bine.

Noi speram ca ‘inginerii’ Motorola au optimizat corespunzator camera, astfel incat pozele de tip macro (fotografiere obiecte de aproape) sa arate decent.

Motorola One Macro pareri – IN ZONA CU DOTARI, CAMERA ESTE BINE PUSA LA PUNCT

Si acum haideti sa ne ‘delectam’ impreuna cu dotarile camerei. Va mentionam ca acestea sunt ok 🙂

Avem autofocus cu laser, PDAF, zoom digital 8x (senzorul de 13MP), tehnologie AI (shot optimization, smart composition), tehnologie Google Lens, functie de streaming live pe YouTube, EIS (stabilizare video), mod manual, mod portret, fotografii RAW, video 1080p 60/30fps, video slow-motion 1080p 120fps etc.

Putem spune fara ‘sambure’ de indoiala ca sistemul tri-camera poseda un nivel generos de dotari 🙂

Motorola One Macro pareri

 

2. Motorola One Macro pareri – CONFIGURATIE ACCESORIZATA OK 🙂 (baterie mare, memorie generoasa etc)

Daca punem la socoteala pretul relativ accesibil al device-ului, atunci nu putem critica prea tare platforma hardware din randurile de mai jos:

# Chipset MediaTek Helio P70 2.0GHz

# Procesor grafic ARM Mali G72 de 900MHz

# 4GB de RAM + 64GB ROM (eMMC 5.1)

# Acumulator de capacitate mare, in speta 4000mAh

Trebuie sa admitem ca Motorola a ‘incropit’ o configuratie cu suficienti de multi cai putere. Chipset-ul Helio P70 este unul destul de ‘vitezist’, memoria este de capacitate generoasa iar bateria dotata cu multi miliamperi este mai mult decat binevenita 🙂

CE NU NE PLACE

Helio P70 este un chipset care suporta tehnologie fast charging performanta. Din pacate, producatorul a ignorat acest aspect si a dotat acumulatorul cu incarcare standard de 10W. Noi suntem de parere ca prezenta fast charging era un mare atu pentru device.

Motorola One Macro pareri

Motorola One Macro pareri – DISPLAY DECENT, INSA NIMIC MAI MULT

Daca punem la socoteala capacitatea acumulatorului, un display cu rezolutie FHD+ era un ‘accesoriu’ foarte potrivit.

Din pacate, in acest sector hardware s-a facut cel mai mare compromis. Sa nu ne intelegeti gresit. Display-ul nu este ‘jenant’, insa nici prea grozav nu e.

# Panou IPS LCD de 6.2 inci

# Rezolutie HD+ (1520×720 pixeli) si 270PPI

# Raport ecran/corp de 82 procente

# Format 19:9 si notch in forma de V

EXISTA LUMINA LA CAPATUL TUNELULUI 🙂

Partea buna in ceea ce priveste ecranul 720p+ este stresul redus asupra bateriei. Astfel ca, ne putem astepta din partea combo-ului baterie 4000mAh + display HD+ sa se ‘comporte’ de la bine in sus atunci cand vine vorba de autonomie.

ALTE DOTARI INTERESANTE

# Sistemul de operare Android 9.0 Pie

# Carcasa (din policarbonat) dotata cu design elegant, finisaje glossy si protectie la stropiri cu apa

# Difuzor audio dotat cu amplificator Smart PA

# Port USB tip C

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Slot MicroSD (max 512GB), Dual 4G VoLTE, Dual SIM, Bluetooth 4.2, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Hotspot
  • Senzori – LED notificari, scanner amprente, proximitate, accelerometru, lumina, giroscop etc
  • Camera frontala de 8-megapixeli, screen flash, F2.2, auto HDR, mod portret, face beauty etc
  • Audio – Radio FM, 2 microfoane, jack 3.5mm
  • 157.6 x 75.41 x 8.99mm si 186 grame
  • Accesorii – incarcator 10W, husa
  • Culoare – albastru

GANDURI DE FINAL

Dupa parerea noastra, succesul acestui device pe piata din Romania depinde mult de pret. Daca costul smartphone-ului Motorola One Macro o sa fie destul de indepartat de cel al potentului Motorola One Action (1000 lei), atunci telefonul are mari sanse de reusita.

Din punctul nostru de vedere, pretul ‘dispozitivului’ nu are voie sa depaseasca 700 lei. Scenariul ‘ideal’ ar fi ca telefonul sa coste in jur de 650 lei.

Device-ul nu este ‘impresionant’, insa noi credem ca el ‘stie’ sa se faca placut. Ramane sa asteptam finalul lunii Octombrie pentru ca terminalul sa fie lansat pe meleaguri romanesti.

Sursa , Via

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).