Uite Realme 9 5G review in romana. Intampinam weekend-ul in mare stil si va aducem review-ul pentru un terminal mid-range interesant 🙂 Este vorba despre smartphone-ul Realme 9 5G.
Tinem sa mentionam faptul ca device-ul este primul telefon Realme testat de catre echipa GadgetLab. Ne abtinem in a compune o introducere stufoasa si facem pasul direct spre segmentul de prezentare. Suntem convinsi ca asta este pe placul vostru. Va dorim o lectura cat mai placuta 🙂
Realme 9 5G review in romana – DESIGN
Terminalul are constructie din plastic iar calitatea asamblarii si a finisajelor este excelenta (fara nici o exagerare). Partea din spate este ‘vopsita’ in alb.
Chiar daca spatele retine urmele de amprente si praf, datorita nuantei de alb, acestea sunt greu observate. Excelent 🙂 Locasul unde amprentele si praful se fac observate este modulul din sticla al camerei principale.
Trebuie spus faptul ca spatele din plastic are suprafata semi-lucioasa care se ‘lipeste’ destul de bine de palma utilizatorului.
Precizam faptul ca pe site-ul oficial Realme nu am gasit nimic legat de prezenta pe device a protectiei la apa/praf.
Cand telefonul este expus in lumina soarelui, albul isi schimba frumos nuanta. In functie de unghiul in care este inclinat device-ul, spatele primeste raze luminoase. Precizam ca albul se ‘transforma’ in albastru.
Realme 9 5G review in romana
Pe spate, ‘piesa’ de design care capteaza toate privirile este modulul camerei principale. El arata foarte bine 🙂 Coboram inspre partea de jos iar aici gasim ‘intiparit’ logo-ul realme.
Ne focusam pentru cateva momente pe zona frontala. Aici ne intampina un display echipat cu 6.6 inci, format 20:9 si perforatie pozitionata in partea stanga sus.
Realme 9 5G review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN
Deasupra ecranului este pozitionat difuzorul pentru apeluri. Noi am purtat cateva convorbiri telefonice si putem spune ca sunetul in convorbiri este unul bun (volum suficient, vocea se aude clar/placut).
Pe marginea din partea de jos avem insirate difuzorul audio, portul USB C, un microfon si jack-ul 3.5mm. Pe marginea de sus gasim cel de-al 2-lea microfon.
Pe marginea dreapta este plasat senzorul pentru amprente. Pe marginea stanga gasim in partea de sus slotul Dual SIM Hybrid si 2 butoane pentru ajustare volum.
‘Tastele’ de volum ofera un feedback bun la apasare si au o pozitionare foarte bine gandita. In ceea ce priveste scanner-ul de amprente, el este usor de gasit/atins, partea sa de configurare se face repede iar deblocarea este un procedeu precis si destul de rapid.
Realme 9 5G review in romana
Pentru deblocare device se poate utiliza si functia face unlock. Va precizam ca deblocarea faciala functioneaza bine inclusiv pe intuneric.
Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de catre o dunga neagra din plastic.
Partea din spate este usor curbata inspre extremitatile laterale. Remarcam faptul ca device-ul poseda rama de culoare argintie. Rama (din plastic) este solida si eleganta.
Modulul din sticla al camerei iese usor in afara corpului din plastic. Cei 3 senzori ies la randul lor in afara modulului.
Realme 9 5G review in romana – AUDIO
Din pacate, smartphone-ul nu dispune de boxe stereo. Difuzorul audio din dotare are volum destul de puternic si emite un sunet de calitate decenta. Trebuie spus faptul ca difuzorul distorsioneaza atunci cand este dat la maxim.
In setarile device-ului sunt disponibile cateva functii interesante/utile.