Uite Samsung Galaxy A11 pareri si pret in Romania. Pornim la drum in aceasta noua saptamana cu un device interesant pentru fanii Samsung si nu numai. Este vorba despre un smartphone focusat pe segmentul de buget, in speta terminalul Galaxy A11.

Device-ul este o aparitie destul de proaspata (lansat oficial in Mai 2020). El aduce dotari hardware bunicele, un design frumos lucrat si un pret accesibil. Apropo de pret, va informam ca A11 este la vanzare in Romania (site-ul quickmobile) pentru suma de 750 lei.

Inainte de a plonja spre cele mai ok dotari ale device-ului, avem pentru voi o mica dar interesanta precizare 🙂 Galaxy A11 este o versiune de Samsung Galaxy A10s care a receptionat cateva upgrade-uri hardware. In regula.

Samsung Galaxy A11 pareri

PRINCIPALELE ARGUMENTE DE ACHIZITIE

1. Samsung Galaxy A11 pareri – Baterie de 4000mAh si alimentare prin USB C

Pe piata inca exista multe telefoane cu pret cuprins intre 700-800 lei care au la bord anticul port MicroUSB 2.0. In acest context, este un atu evident faptul ca terminalul A11 poseda port USB C. Vestile bune nu se opresc aici 🙂

Telefonul dispune de tehnologie fast charging 15W iar acumulatorul device-ului etaleaza capacitatea de 4000mAh. Excelent 🙂 Din punctul nostru de vedere, orice smartphone de buget ar trebui sa aiba la bord dotari de acest gen (incarcare rapida, baterie de capacitate mare, USB C).

Samsung Galaxy A11 pareri

2. Samsung Galaxy A11 pareri – Camera principala decenta

Din punct de vedere foto, situatia este una favorabila. Dotarile nu impresioneaza, insa in cazul unui astfel de device nici nu avem pretentia de asa ceva. Telefonul poseda un setup foto triplu format din senzorii 13MP (F1.8) + 5MP (F2.2, ultra wide 115 grade) + 2MP (F2.4, adancime/bokeh).

Ca si dotari, acestea nu sunt prea multe, insa era de asteptat. Camera tripla incorporeaza tehnologie autofocus, functie Live Focus (background blurat), HDR, flash LED, mod panoramic si poate face captura video in 1080p 30fps.

3. Samsung Galaxy A11 pareri – Configuratie cu suficient de multi caluti putere 🙂

Smartphone-ul utilizeaza un chipset Snapdragon vechi, in speta modelul octa-core Snapdragon 450 1.8GHz. Ca sa fim sinceri, noi am fi preferat ceva mai nou si mai potent. Insa, avand in vedere profilul de buget al dispozitivului, ne putem impaca cu performantele livrate de motorizarea SD450.

Apropo de performantele propulsorului Snapdragon 450, terminalul Samsung Galaxy M11, care vine echipat cu acelasi SD450, obtine in AnTuTu scorul de aproape 90.000 puncte. Scorul obtinut in AnTuTu nu te da pe spate, insa pentru un telefon de buget este rezonabil 🙂

Facem fasul catre partea de memorie si va informam ca telefonul are la bord 2GB de RAM si 32GB ROM (tip eMMC 5.1). Din punctul nostru de vedere, Samsung putea face un efort si sa echipeze device-ul cu 3GB de memorie RAM. In ziua de azi, 2GB de RAM este cam putin.

4. Display elegant si decent ca specificatii

# Samsung Galaxy A11 pareri – Ca si design, partea din fata a terminalului arata bine. Avem un display dotat cu perforatie mica/subtila, margini slim si diagonala generoasa de 6.4 inci. Acum ne indreptam privirea catre zona tehnica a ecranului. Noi consideram ca ea se prezinta decent.

Avem panou TFT LCD, rezolutie HD+ (1560×720 pixeli), 268PPI densitate pixeli, format 19.5:9 si raport ecran/corp de peste 81 procente.

CE ALTE DOTARI ATRACTIVE MAI ARE DEVICE-UL ?

# Sistem de operare Android 10 (interfata OneUI 2.0)

# Design placut

# Scanner de amprente (pe spate), Face recognition (deblocare faciala)

# Slot triplu – Dual SIM + MicroSD (max 512GB)

Samsung Galaxy A11 pareri

UITE RESTUL DE INFORMATII CU PROFIL TEHNIC

  • Conectivitate – GPS/Glonass/Beidou/Galileo, jack 3.5mm, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 4.2
  • Senzori – accelerometru, lumina, proximitate
  • Camera selfie – 8-megapixeli
  • Culoare – negru
  • Design – carcasa din plastic, parte frontala acoperita cu sticla
  • Dimensiuni si greutate – 161.4 x 76.3 x 8.0mm si 177 grame

GANDURI DE FINAL

Noi suntem de parere ca noul Samsung Galaxy A11 este un smartphone decent. In ceea ce priveste pretul, 750 lei este rezonabil, insa cel mai ok ar fi ca device-ul sa nu depaseasca valoarea de 650 lei.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).