Astazi va prezentam poate cel mai puternic si interesant smartphone flagship de pe 2018. Este vorba despre OPPO Find X pareri, un terminal cu design superb, specificatii de top si pret pe masura.

Smartphone-ul Find X este la vanzare pentru suma de 859.99 dolari (4128 lei cu taxe incluse). Costul de achizitie este clar foarte ridicat. Insa, asta se datoreaza tehnologiilor si componentelor de ultim racnet care vin incorporate pe device.

Suntem convinsi ca exista multe persoane in Romania interesate de acest nou model. Datorita acestui aspect am hotarat sa realizam pentru voi ceva (credem) special.

Este vorba de un articol detaliat in care ne expunem parerile noastre despre bolid, top 4 motive pentru cumparare, caracteristicile hardware complete si 3 alternative la acest model.

OPPO Find X pareri

1. DISPLAY SUPERB CU DIAGONALA DE 6.4 INCI; DESIGN INOVATOR

Noi credem ca principalul punct de atractie al smartphone-ului OPPO Find X este display-ul. In partea frontala sade un ecran masiv dotat cu diagonala de 6.4 inci si design pur si simplu superb.

Afisajul poseda curburi evidente in ambele parti laterale, margini extrem de inguste si un impresionant 93.8% ratie corp-ecran. Daca privim partea din fata, tot ce vedem este un display urias iar asta doar poate sa ne bucure.

La o privire atenta a partii de sus, observam ca aici isi face aparitia doar difuzorul audio. Datorita ecranului care ‘mananca’ foarte mult din partea frontala, producatorul chinez nu a mai avut loc sa puna camera secundara si senzorii (lumina, proximitate, infrarosu si altii). Solutia la aceasta ‘problema’ este una inovatoare si foarte interesanta.

Partea din spate a device-ului este rabatabila. Odata ce spatele este ‘impins’ deasupra ecranului, ‘brusc’ isi face aparitia puternica camera selfie dotata cu senzor de 25-megapixeli.

De-o parte si de alta a camerei selfie sunt insirate diverse elemente hardware. Avem senzorul de lumina, receiver-ul pentru apeluri si sistemul 3D Face Recognition pentru deblocarea device-ului prin recunoastere faciala.

OPPO Find X pareri

Camera principala de tip dual 16MP+20MP este incorporata si ea pe spatele rabatabil, insa nu pe aceeasi parte cu camera secundara. Astfel ca, odata ce device-ul este setat in pozitie de inchis, camera secundara si camera principala nu se afla la vedere.

Asta ofera device-ului un design ‘curat’ si extrem de ‘aerisit’. Partea din spate este rabatata automat atunci cand aplicatia de camera este pornita.

Legat de specificatii, display-ul impresioneaza. Panoul AMOLED de 6.4 inci poseda raport 19.5:9, densitate pixeli de 401PPI si rezolutie FHD+, in speta 2340×1080 pixeli.

Toata partea din fata este ‘invelita’ cu geam curbat Corning Gorilla Glass 5, care ofera protectie si un look high-tech. Alte detalii atractive sunt rata de contrast 60000:1 si luminozitatea de 430 niti.

Nu putem sa nu remarcam ca de pe display lipseste decupajul. Tot ce putem spune este bravo Oppo. Apreciem faptul ca producatorul chinez nu s-a aliniat acestui trend. In acest moment multi producatori importanti precum Huawei sau Xiaomi lanseaza telefoane dotate cu decupaj.

2. OPPO Find X pareri – CONFIGURATIE HARDWARE CU 8GB RAM si SNAPDRAGON 845

OPPO Find X este un smartphone extrem de puternic care face fata cu usurinta la multitasking super intensiv, orice tip de program sau joc. Avem procesorul Qualcomm Snapdragon 845 2.8GHz (octa-core, 64-biti) si un ‘ridicol’ 8GB de memorie RAM.

Continuam cu 128GB ROM, chipset-ul grafic Adreno 630 si acumulator de 3730mAh (dotat cu incarcare rapida VOOC Flash Charge 5V/4A). Din pacate lipseste functia pentru incarcare wireless.

Noi suntem de parere ca terminalul are niste dotari hardware care fac pe placul oricarui pasionat de device-uri cu Android si nu numai. Combinatia de Snapdragon 845 + 8GB RAM este fara indoiala de invidiat.

3. OPPO Find X pareri – CAMERE FOTO PUTERNICE

Smartphone-ul OPPO Find X isi arata ‘forta’ si atunci cand vine vorba de dotari foto. Avem o camera principala 16MP+20MP echipata cu tehnologie AI (inteligenta artificiala), functie care poate identifica pana la 800 tipuri de peisaje. Dupa ce peisajul este recunoscut, camera ajusteaza in mod automat setarile recomandate pentru fotografii cat mai reusite.

Camera duala dispune de tehnologii de varf precum OIS (stabilizare optica a imaginii), lentile cu apertura F2.8, PDAF, flash LED dual-tone si HDR.

Continuam cu mod panoramic, mod profesional, mod time-lapse, mod portret si video 4K 30fps. Filmarile video slow-motion sunt capturate la 1080p 240fps sau 720p cu 480fps.

Avand in vedere super chipset-ul Snapdragon 845, este usor dezamagitor ca OPPO Find X nu are camera optimizata pentru a filma la rezolutie 4K cu 60fps. Noi speram ca acest aspect va fi remediat intr-un viitor update.

Acum facem pasul catre camera secundara. Ea este motorizata de un senzor puternic echipat cu 25-megapixeli si lentile cu apertura F2.0.

Camera selfie are si ea la bord AI (inteligenta artificiala) care ajuta in diverse situatii precum infrumusetarea pozelor, efectul bokeh de blur in background etc.

4. OPPO Find X pareri – DESIGN IMPECABIL SI MATERIALE ‘HIGH-END’

Cand privesti OPPO Find X, este imposibil sa nu fii impresionat. Terminalul arata superb atat din fata cat si din spate. Partea frontala ‘fura’ privirea cu formele sexy iar zona din spate incanta ochii gratie sticlei Gorilla Glass 5 curbata la extremitati si dotata cu finisaje glossy superbe.

Intre cele doua fasii de sticla Gorilla Glass sade o rama metalica eleganta si subtire. Oppo a pus 4 linii de antena, subtil integrate pe ramele metalice laterale. Pe rama dreapta gasim butoane metalice pentru reglarea volumului iar pe rama stanga avem buton metalic de pornire/oprire.

ALTE CARACTERISTICI DEMNE DE MENTIONAT

1. OPPO Find X pareri – CONECTIVITATE EXCELENTA; INSA, EXISTA CATEVA LIPSURI NOTABILE

OPPO Find X este un terminal cu adevarat high-end iar acest aspect este reflectat si de zona dedicata conectivitatii. Prima data enumeram cele mai tari functii si porturi.

Gasim USB tip C cu OTG, tehnologie pentru deblocare faciala, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac dual-band, WiFi Display si 4G LTE Cat 16 1024/150Mbps.

Ca si dotari ceva mai traditionaliste, gasim slot Dual SIM, GPS/AGPS/GLONASS, WiFi Direct si WiFi Hotspot.

Legat de conectivitate, avem cateva nemultumiri. Din pacate, lipsesc slotul MicroSD (nu este un mare minus cu 128GB ROM la bord), jack-ul audio de 3.5mm si scanner-ul pentru amprente.

In ceea ce priveste cititorul de amprente, credem ca producatorul chinez nu a mai avut loc liber pentru a-l include pe device. Partea din spate dispune de mecanismul rabatabil (care banuim ca ocupa mult spatiu) iar zona frontala este ocupata de display.

Cu partea de auditie in casti se ocupa portul USB tip C, ceea ce este in regula. Pentru cei care vor sa foloseasca clasicele casti audio cu iesire jack, in dotarea standard este inclus adaptorul USB C – jack 3.5mm.

2. OPPO Find X pareri – SISTEM DE OPERARE

Flagship-ul OPPO Find X ruleaza din fabrica sistemul software ColorOS 5.1, care are la baza platforma Android 8.1 Oreo. Noi am fi preferat un Android ‘curat’, insa este in regula si asa.

3. ACCESORII

Dispozitivul vine la pachet cu urmatoarele accesorii: folie de protectie, carpa de curatare si adaptor USB C – jack de 3.5mm.

OPPO Find X pareri – CONCLUZIE SI PRET

Cu noul OPPO Find X, firma chineza a creat un device cu design impresionant si hardware foarte puternic. Exista cateva minusuri (fara incarcare wireless, fara slot MicroSD, fara jack de 3.5mm, fara senzor amprenta), insa per total smartphone-ul este unul extrem de interesant.

Telefonul este la vanzare pe Gearbest.com pentru suma de 859.99 dolari (4128 lei taxe incluse) iar aici gasiti oferta completa.

ALTERNATIVE

Daca va aflati in cautarea unui smartphone cu procesor Snapdragon 845, avem 3 recomandari. Este vorba despre smartphone-ul de gaming Xiaomi Black Shark (8GB RAM, SD845, display FHD+) sau excelentele LG G7 si G7 Plus (display Quad HD+, SD845).

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).