Uite Oppo Reno12 5G review in romana si pareri. Astazi avem ceva special si interesant pentru fanii site-ului nostru (si nu numai). Cu ceva timp in urma, cei de la Oppo ne-au trimis spre teste noul terminal mid-range premium Reno12. Cum perioada de teste este incheiata, azi concluzionam acest aspect cu un review lung si detaliat 🙂

Cum probabil sunteti foarte nerabdatori sa explorati totul despre device, punem punct segmentului introductiv cu cateva informatii despre ceea ce ofera smartphone-ul. Avem un panou AMOLED cu design curbat, chipset MediaTek nou si performant, combo RAM + stocare foarte atractiv, camera selfie capabila de video 4K si baterie potenta.

Oppo Reno12 5G review in romana

Oppo Reno12 5G review in romana – DESIGN

Terminalul etaleaza un design elegant, o constructie solida si protectie IP65 (pentru durabilitate la praf si stropiri cu apa). Apropo de constructie, smartphone-ul poseda o carcasa din plastic (panou de pe spate si rama). Insa, sa nu lasati acest aspect sa va descurajeze.

Plasticul pus pe device este de calitate excelenta. Spatele lasa un feeling placut la atingere iar rama da senzatia de soliditate. Ca si coloristica, avem o nuanta de ‘Black Brown’ (maro inchis). La utilizare, am ramas cu impresia ca telefonul imbina culoarea maro cu cea visinie. Arata foarte bine 🙂 Mentionam ca spatele este mat.

Cand telefonul este scaldat in lumina soarelui, partea din spate primeste multe granule argintii 🙂 Arata foarte cool. Mentionam ca device-ul se simte foarte comod in mana la utilizare/manevrare.

In lumina unui spatiu interior, maroniul (cu tenta de visiniu) se transforma in negru. ‘Granulele’ argintii sunt nelipsite 🙂 Va precizam ca pe spate, urmele de amprente si praf sunt greu vizibile.

Oppo Reno12 5G review in romana

Oppo Reno12 5G review in romana

Componenta de design (de pe spate) care acapareaza centrul atentiei este modulul camerei principale. Dansul este de dimensiune generoasa si arata foarte bine. Coboram inspre partea de jos iar aici gasim ‘intiparit’ logo-ul Oppo.

Dispozitivul are profil slim de 7.57mm. Ca si greutate, device-ul cantareste in jur de 177 grame.

Ne mutam in partea frontala iar aici ne intampina un ecran inzestrat cu diagonala de 6.7 inci, format 20.1:9 si perforatie pozitionata sus pe mijloc.

Ca si design, observam ca display-ul are margini curbate.

Acum haideti sa mai admiram inca odata profilul slim al device-ului (de aceasta data cu display-ul orientat in sus).

Oppo Reno12 5G review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Difuzorul pentru apeluri (incorporeaza si unul din cele 2 difuzoare audio) este integrat pe marginea de deasupra display-ului. Va precizam ca sunetul in convorbiri este de calitate (volum generos, claritate). In ceea ce priveste semnalul (testat in Cluj Napoca), in multe locuri am prins mult ravnitul 5G. Excelent 🙂

Pe marginea de sus gasim incluse un microfon, senzor infrarosu si orificiu dedicat sunetului. Pe marginea de jos avem slotul Dual SIM (SIM + SIM sau SIM + MicroSD), cel de-al 2-lea microfon, portul USB C 2.0 si cel de-al 2-lea difuzor audio.

Pe marginea dreapta intalnim inspre partea de sus tasta pentru reglare volum si butonul de pornire/oprire. Ambele butoane lasa un feedback bun la apasare.

Acum haideti sa privim mai de aproape marginile curbate ale display-ului.

Oppo Reno12 5G review in romana

Oppo Reno12 5G review in romana

In ceea ce priveste rama de pe margine, dansa este groasa in partile de sus/jos si slim pe laterale.

Panoul de pe spate poseda si el margini curbate.

Modulul camerei principale este mare, elegant si incorporeaza 3 senzori dispusi pe orizontala.

Modulul camerei iese destul de mult in afara carcasei.

Oppo Reno12 5G review in romana – AUDIO

Telefonul dispune de boxe stereo. Un difuzor este pozitionat pe marginea de jos, iar celalalt difuzor poate fi gasit incorporat in difuzorul pentru apeluri. Mentionam ca pe marginea de sus in partea stanga avem un orificiu (mai bine zis 3 orificii) dedicat sunetului.

Sunetul emis de cele 2 difuzoare este bun (volum destul de puternic, sunet clar si fara distorsionare cand volumul este urcat la maxim).

FUNCTII AUDIO

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).