Uite Oppo Reno13 F 5G pareri si pret in Romania. Astazi va lansam invitatia de a parcurge impreuna un terminal mid-range premium nou, durabil, bine echipat si per total interesant 🙂 ‘Vinovatul de serviciu’ este Reno13 F (versiune 5G), smartphone pus cap la cap de catre brand-ul chinezesc Oppo.

Din start va spunem ca device-ul este la vanzare in Italia (site-urile mediamarkt.it si oppostore.it) pentru suma de 380 euro (model 8GB RAM/256GB). Terminalul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 1900 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Din punct de vedere al dotarilor, va aducem un mic preview cu cele mai cool aspecte hardware 🙂 Avem carcasa durabila, panou AMOLED cu refresh inalt, baterie puternica, configuratie rapida si camera principala cu OIS.

Punem punct aici partii introductive si demaram in forta cu prezentarea dispozitivului. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

[UPDATE 26-02-2025] Terminalul Reno13 F 5G este la vanzare pe magazinul oficial oppostore.ro pentru suma de 1800 lei (versiune 8GB RAM/256GB).

Oppo Reno13 F pareri

FISA TEHNICA CU CELE MAI COOL DOTARI

# Panou AMOLED plat 6.67 inci, 2400×1080 pixeli, refresh max 120Hz, coloristica pe 8 bit, spectru culoare DCI-P3, luminozitate max 1200 niti, ratie ecran/corp 88%, protectie cu sticla Asahi Glass, tehnologie AOD

# Motorizare – CPU Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 4nm, 8GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare tip UFS 3.1

# Acumulator – setup 5800mAh + fast charging 45W

# Design – profil slim 7.82mm, protectii IP69/IP68 (durabilitate la jeturi apa, scufundari, praf), carcasa ramforsata pentru durabilitate la socuri/impact

Oppo Reno13 F pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a avut la teste modelul Oppo Reno11 F 5G (lansat Februarie 2024). Ca si fapt divers, noi am avut ocazia sa testam terminalele Oppo Reno 10 5G (review) si Oppo Reno 12 5G (review). Va invitam cu drag sa explorati recenziile facute de noi 🙂

Revenim la subiectul zilei. Dotarile enumerate in lista de mai sus arata foarte bine 🙂 Acum haideti sa parcurgem cateva din ele.

Incepem cu display-ul. Asa per total, dansul este bun 🙂 Insa, trebuie spus faptul ca Oppo a adus cateva downgrade-uri in comparatie cu panoul AMOLED prezent pe Reno11 F. Acestea sunt coloristica pe 8 bit (10 bit pentru Reno11 F) si lipsa tehnologiei HDR10.

Mergem mai departe si ne focusam pentru cateva momente pe configuratie. Chipset-ul Snapdragon 6 Gen 1 prezent pe telefon este un propulsor mid-range multumitor de performant (peste 520.000 puncte in benchmark-ul Antutu 9). Legat de setup-ul 8GB RAM + 256GB UFS 3.1, dansul este perfect adecvat pentru capabilitatile chipset-ului SD6 Gen 1. Apropo de stocare, prezenta modulului UFS 3.1 este un mare, mare plus 🙂

Legat de acest tip de stocare, avem ceva interesant de mentionat. Noi am avut in teste printre primele modele mid-range (premium si buget) echipate cu stocare UFS 3.1. Acestea sunt Motorola Edge 40 (review) si Motorola Moto G54 5G Power.

Oppo Reno13 F pareri

Si acum aruncam o privire peste acumulator. Aici, Oppo a intocmit un setup foarte atractiv 🙂 Va reamintim ca device-ul poseda ‘combo-ul’ 45W incarcare + capacitate de aproape 6000mAh (mai exact 5800mAh). In contextul in care chipset-ul SD6 Gen 1 prezent pe device este foarte eficient ca si consum energie, device-ul o sa exceleze pe partea de autonomie.

Legat de motorizarea prezenta pe terminalul Oppo, va precizam ca noi am avut in teste telefon cu CPU din familia Snapdragon 6. Este vorba despre smartphone-ul mid-range premium buget Motorola Moto G85 5G (Snapdragon 6s Gen 3).

Inchidem acest punct al prezentarii cu cateva vorbe si despre partea de design. Observam ca Oppo a pus laolalta o carcasa slim, durabila si echipata cu protectiile/certificarile IP68 si IP69. Excelent 🙂 Apropo de telefoane de acest gen, avem ceva fain pentru voi 🙂 Echipa GadgetLab a avut la teste terminalul Motorola Edge 50 Neo (dispune de protectiile MIL STD 810H si IP68).

Oppo Reno13 F pareri

ALTE PARTI POZITIVE

# Camera principala cu senzor 50MP (AF, OIS), captura video 4K 30fps

# Conectivitate – 5G, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.1, NFC, scanner amprente in ecran, slot MicroSD

# Boxe stereo si sistem de operare Android 15 (interfata ColorOS 15)

Oppo Reno13 F pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Camera principala are senzori de umplutura – ultra-wide 8MP (fixed focus, unghi mic de filmare 112 grade, video 1080p 30fps) + macro 2MP

# Camera selfie nu este capabila de captura video 4K

CATEVA OBSERVATII

De ce ? Este pur si simplu aiurea si fara logica ca un mid-range premium destul de scump sa fie echipat cu camere UW si macro atat de slabe 🙁 Urat ca producatorul procedeaza in acest fel.

Avand in vedere statutul de premium al device-ului, noi consideram ca era fireasca prezenta unei camere ultra-wide 12/13MP cu AF si capabila de video 4K.

GANDURI DE FINAL

Noul Oppo Reno13 F 5G este un telefon mid-range care stie sa se faca placut 🙂 Smartphone-ul are un display frumos (si destul de potent), procesor bun, baterie mare (si care este incarcata rapid), slot MicroSD etc. Multe aspecte pro 🙂

Insa, lucrurile nu sunt doar ‘lapte si miere’. Producatorul a optat pentru o strategie ‘cost cutting’ (taiere/reducere costuri) ce nu are noima in cazul unui mid-range premium generatie 2025 (camera UW modesta, camera macro 2MP).

Avand in vedere cele precizate, cum ni se pare pretul de 380 euro – 1900 lei ? Mare. In aceasta suma, era obligatoriu ca dispozitivul sa includa camera UW adecvata si camera selfie capabila de video 4K. Astfel ca, un pret corect pentru acest nou device este de 1400 – 1500 lei.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Camera selfie 32MP, video 1080p 30fps
  • Conectivitate – Dual SIM, USB C 2.0, 4G, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo/QZSS, WiFi display
  • Senzori – proximitate, accelerometru, lumina, giroscop
  • Carcasa din plastic; culori – gri, mov si albastru; 192 grame
  • Altele – deblocare faciala
  • Accesorii – incarcator, husa
  • Lipsuri – fara jack 3.5mm

Sursa 1 , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).