Daca va doriti un terminal cu notch, dotari hardware bune (exceptie face display-ul) si pret mic, noul smartphone Oukitel C12 Pro poate fi o alegere interesanta. Am mentionat faptul ca display-ul nu se incadreaza pe linia cu dotari atractive. Noi credem ca avem toate motivele sa spunem asta.

Display elegant si stilat; insa, este slab pe partea de hardware

Ecranul sta bine pe partea de design, insa ca specificatii lasa de dorit. Afisajul 19:9 de tip IPS LCD poseda decupaj, geam 2.5D durabil si elegant curbat in toate directiile si diagonala mare de 6.18 inci. Pana aici toate bune si frumoase.

Acum urmeaza partea dezamagitoare. Ecranul este capabil de modesta rezolutie 960×480 pixeli si doar 179PPI. Intelegem perfect ca smartphone-ul este unul de buget. Insa, noi consideram cu nu este acceptabil ca un display cu diagonala de peste 6 inci sa fie dotat cu rezolutie qHD.

Oare de ce producatorul chinez nu s-a inspirat de la terminalul UMIDIGI A1 Pro. Device-urile sunt similare ca pret, insa modelul celor de la UMIDIGI este net superior ca si display (panou 18:9 5.5 inci HD+, 1440×720 pixeli si aproape 300PPI) si dotari hardware.

De aici incolo, Oukitel C12 Pro aduce dotari chiar interesante. Le mentionam pe cele mai importante. Terminalul dispune de sistem dual-camera, scanner de amprente si tehnologie Face ID pentru deblocare faciala.

Continuam cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo si ne apropiem de final prin a preciza ca acumulatorul dispune de un generos 3300mAh. Aici lucrurile devin interesante. Pana la urma, tot raul spre bine (daca se poate spune asta).

Asa zisul avantaj al unui ecran cu un numar mic de pixeli este stresul redus asupra acumulatorului. Asta inseamna ca bateria este capabila sa ofere o autonomie buna.

Pe site-ul oficial sunt precizate urmatoarele informatii despre acumulator: el ofera 20 ore de convorbiri, 300 ore de standby sau 4.7 ore de rulaj video continuu. Destul de bine.

Inainte de a face trecerea catre restul de caracteristici hardware si bineinteles concluzie, mai avem de mentionat un aspect. Telefonul este motorizat de procesorul MediaTek MT6739, ceea ce este un lucru bun. Acest procesor quad-core 1.5GHz ofera performante bune, functie 4G LTE si este eficient ca si consum de energie.

Uite restul de specificatii pentru Oukitel C12 Pro

  • 2GB RAM, 16GB ROM, slot MicroSD (max 64GB)
  • Procesor grafic PowerVR IMG 8XE 570MHz
  • Camera principala duala 8MP+2MP, flash LED
  • Camera secundara 5MP, flash LED
  • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, MicroUSB 2.0 cu OTG, jack 3.5 mm, Radio FM
  • Carcasa din policarbonat
  • Culoare: negru, auriu, mov
  • 155.7×76×9.7mm si 182 grame
  • Accesorii: husa din silicon

Concluzie si pret

Noul Oukitel C12 Pro este ca o masina cu look sport si motor de 80 cai putere. Telefonul arata foarte bine si poseda o selectie buna de aspecte pozitive.

Problema apare la ecran care este cam jenant (fara nici o exagerare). Si ce daca are notch? Noi preferam ca producatorul sa treaca cu vederea decupajul si sa puna un display cu specificatii decente.

Terminalul este listat online pentru pretul cuprins intre 80-100 dolari. Din punctul nostru de vedere, puteti ignora acest model si sa va indreptati catre mult mai atractivul UMIDIGI A1 Pro (display 18.9 HD+ 1440×720 pixeli, port USB C, WiFi 802.11 a/b/g/n, carcasa din sticla/metal etc).

Sursa: Oukitel.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).