Noul Oukitel K12 pareri si pret Romania. Producatorul chinez Oukitel este deja ‘vestit’ printre consumatorii Android pentru device-urile sale dotate cu baterii uriase.

Pe la mijlocul lunii Aprilie, noi am scris un articol despre phablet-ul Oukitel K9, care este dotat cu acumulator de 6000mAh si tehnologie de incarcare foarte performanta cu putere de 30W.

Oukitel imbunatateste ‘reteta’ introdusa pe terminalul K9 si face oficial noul K12. Este lesne de inteles ce tip de utilizatori targheteaza acest proaspat device. Cei care nu se pot multumi cu 1 sau 2 zile de autonomie la utilizare din partea unui smartphone.

Asa ca, demaram articolul cu noutatea cea mai impresionanta. Nu exageram deloc cand spunem asta. Inainte de a face asta, vrem sa precizam ca telefonul apare listat pe Aliexpress (store-ul oficial Oukitel) pentru suma de 250 dolari. Pretul in lei cu tot cu taxe este de aproximativ 1280 RON.

Oukitel K12 pareri

# Oukitel K12 pareri – Acumulator de 10.000mAh si quick charge de 30W 🙂

Terminalul duce spre extrem in ceea ce priveste capacitatea acumulatorului si receptioneaza o baterie dotata cu 10.000mAh. Baterie de asemenea capacitate gasim si pe modelul de anul trecut, in speta smartphone-ul Oukitel K7.

Insa, este o diferenta foarte mare in ceea ce priveste tehnologiile de incarcare prezente pe cele doua dispozitive.

Daca pe K7, acumulatorul este incarcat prin MicroUSB la o putere de 10W, pe recentul K12, acumulatorul de 10.000mAh este incarcat prin USB C la o putere impresionanta de 5V/6A 30W. Asa da! 🙂

Conform informatiilor prezente pe site-ul oficial, ‘mamutul’ de 10.000mAh este incarcat de la 0-100 procente in doar 2 ore si 20 minute. Asta este foarte impresionant. Exista pe piata telefoane cu MicroUSB si baterie de 3000mAh care sunt incarcate full in peste 2 ore.

Dupa vizita de pe site-ul oficial, expresia care ne ramas intiparita in minte este ‘Endurance Champion’ (campion al andurantei). Avand in vedere cele 7 zile de autonomie la utilizare cu care se ‘mandreste’ producatorul, ‘expresia’ este foarte corecta.

In mod evident ca prezenta unei baterii atat de performante aduce multe lucruri pozitive. Marile dezavantaje care rezulta in urma echiparii device-ului cu 10.000 miliamperi sunt greutatea si grosimea de 14.5 milimetri a device-ului.

Inca nu stim cat cantareste terminalul in mod oficial, insa noi estimam ca undeva intre 300-350 grame. Pe langa toate acestea, smartphone-ul nu poate fi considerat frumos.

Aaaa…nu vrem sa uitam sa precizam faptul ca bateria este detasabila (nu stim cat de relevant este acest aspect 🙂 )

Oukitel K12 pareri

# Oukitel K12 pareri – Alte aspecte atractive

In afara de acumulator, ce mai aduce interesant noua ‘creatie’ a chinezilor de la Oukitel? Jos am listat aspectele hardware pe care noi le consideram a fi cele mai cool si de interes.

  • 6GB RAM + 64GB ROM. Conform site-ului devicespecifications.com, stocarea este de tip eMMC 5.1. Asta e bine.
  • Chipset octa-core MediaTek Helio P35, care este capabil de niste performante decente. Vrem sa mentionam ca acest chipset mai motorizeaza telefoane precum Xiaomi Mi Play, Huawei Honor 8A si UMIDIGI Power.
  • Display IPS LCD de 6.3 inci dotat cu rezolutie Full HD+ (2340×1080 pixeli) si multi-touch in 5 puncte. Ecranul nu duce lipsa de margini slim, extremitati curbate si de celebrul notch. Remarcam faptul ca notch-ul nu vrea sa iasa prea tare in evidenta. Bravo lui 🙂
  • Conectivitate bine pusa la punct – deblocare faciala, scanner amprente, USB tip C, NFC, WiFi 802.11 ac, slot Dual SIM, slot MicroSD, GPS/GLONASS, Bluetooth 4.0, Radio FM. Din pacate, producatorul nu a incorporat pe device jack-ul audio 3.5mm (sunet redat prin USB C). Partea buna e ca in dotarea standard este inclus adaptorul USB C – jack 3.5mm.

Oukitel K12 pareri – Inca 2 aspecte atractive 🙂

Oukitel K12 ruleaza sistemul de operare Android 9.0 Pie. Excelent. Din punct de vedere foto, terminalul poseda o camera principala duala destul de potenta.

Camera dispune de PDAF, perechea de senzori 16MP (Sony) + 2MP, flash LED dual, HDR si captura video 1080p 30fps.

UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Camera frontala de 8-megapixeli
  • Procesor grafic PowerVR IMG GE8320 de 680MHz
  • Senzori – gravitatie, proximitate, lumina, giroscop, geomagnetic
  • Culoare – negru
  • Carcasa – spate captusit cu piele, rama metalica, display cu sticla 2.5D
  • Accesorii – folie si adaptor audio 3.5mm

CONCLUZIE

Noul Oukitel K12 este fara indoiala un smartphone interesant. Insa, se poate spune ca device-ul este unul de nisa. Multe persoane nu vor fi incantate de aspectul ‘industrial’ deloc elegant si de greutatea mult prea generoasa. Daca mai adaugam si diagonala mare de 6.3 inci, avem de-a face cu o ‘caramida’ veritabila.

Insa, daca pui foarte mult focus pe autonomie, noul K12 se poate dovedi a fi o alegere buna. Nu poate fi trecut cu vederea acumulatorul gigantic dotat cu incarcare 30W. Doar smartphone-urile Huawei high-end dispun de baterii cu fast charging de putere mai mare.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).